ASUS ROG Phone 8 Pro Unboxing: Cybertruck-ul telefoanelor de gaming are AI care te ajută în jocuri

1.188 ori
<b>ASUS ROG Phone 8 Pro Unboxing: Cybertruck-ul telefoanelor de gaming are AI care te ajută în jocuri</b>Nici nu a început bine anul 2024 şi deja avem un telefon la teste şi nu orice telefon! E un model de gaming de la ASUS, un ASUS ROG Phone 8 Pro. El tocmai a debutat şi deja e scos din cutia să geeky, aşa cum se vede în clipul de

Nici nu a început bine anul 2024 şi deja avem un telefon la teste şi nu orice telefon! E un model de gaming de la ASUS, un ASUS ROG Phone 8 Pro. El tocmai a debutat şi deja e scos din cutia să geeky, aşa cum se vede în clipul de mai jos. Marchează mai multe premiere: primul ROG Phone care arată mai mult a flagship pur decât telefon de gaming, primul telefon cu procesor Snapdragon 8 Gen 3 pe care îl testăm. Şi primul telefon cu 24 GB RAM la bord. Primele impresii le aflaţi mai jos.

Ce e în cutie?

În cutia acestui smartphone descoperim un cooler Aero Active Cooler X, o gentuţă pentru transport (al coolerului mă gândesc), un cablu de la USB-C la USB-C, manual, cheiţa SIM, husa bumper şi încărcătorul cu conector USB-C şi alimentare la 65W.

Design

ASUS ROG Phone 8 Pro e complet diferit de orice alt ROG phone de până acum. E mult mai discret şi elegant, plin de muchii plate şi chiar compact, pentru ce tip de telefon e. Vine pe nuanţa Phantom Black, cu un uşor sclipici pe spate şi un modul foto în trepte de înălţime, cu un design ce aduce cu Apple... dar nu e Apple.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Per total e "Cybetruck meets Cyberpunk" şi e foarte uşor de manevrat şi comod, inclusiv ca daily driver, nu doar când te joci. Are muchii mult mai înguste ale ecranului, iar "buza" de sus are acum grosime de 1.65 mm, fiind cu 71% mai îngustă decât cea de pe ROG Phone 7. Camera selfie e acum în sfârşit decupată în ecran.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Grosimea a scăzut, la 8.9 mm, faţă de talia de 10.49 mm a lui ROG Phone 7. Uitaţi-vă şi la muchiile laterale ale ecranului, a căror grosime a scăzut la doar 1.67 mm. ROG Phone 8 Pro este fabricat din sticlă şi metal (aluminiu) şi vine cu certificare IP68, deci rezistă la scufundare în apă şi la praf. 

Îmi place mult şi acel Anime Matrix din spate, cu 350 de LED-uri, care ţine loc de ecran secundar. Avem şi butoane de gaming discrete în dreapta, cu feedback haptic. 

Aero Active Cooler X

ASUS ROG Phone 8 Pro

Noul cooler e mai compact decât predecesorul şi nu pare a mai avea speaker integrat. E cu 10% mai uşor şi are un volum cu 29% mai mic. Integrează butoane trăgaci, kickstand şi iluminare RGB. Are o zonă de răcire de 2.6 ore mai mare. Apropo de răcire, ASUS a făcut următorul lucru: a dat o gaură în placa de bază, a folosit o conductă de cupru şi Boron Nitrit pentru a conduce aerul direct spre cooler. 

Display şi hardware:

ROG Phone 8 Pro are un ecran de 6.78 inch, un AMOLED E6 LTPO cu rezoluţie FHD+ şi refresh rate de 165 Hz. Atinge 2500 de nits şi are raport ecran-corp de 94%. LTPO înseamnă că poate coborî până la 1 Hz refresh rate-ul, atunci când afişează imagine statică. E mult mai imersiv acum şi comod la gaming, pentru că e plat.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Procesorul e un Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3, CPU de 4 nm, cu frecvenţa de 3.3 GHz, cu GPU Adreno 750. Avem s suport ray tracing, ba chiar şi un demo de ray tracing în aplicaţia ASUS Tips. Mă rog, un demo rudimentar cu un tanc, cu extra detalii în mod Ray Tracing. Avem parte şi de versiunea MAXIMA de dotări aici: 24 GB RAM LPDDR5X şi 1 TB stocare UFS 4.0.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Telefonul se mai vinde şi în aceste configuraţii: 12 GB RAM/ 256 GB stocare, 16 GB RAM/ 512 GB stocare, 24 GB RAM/ 1 TB stocare. Bateria are 5500 mAh şi înainte să vă îngrijoraţi de scăderea de la 6000 mAh, compensează prin optimizare şi AI. Se încarcă la 65W pe fir şi la 15W wireless Qi. Pe hârtie ni se promite că ajungem la 100% în 39 de ore (pe fir). Tot pe hârtie ni se promit 22.7 ore de Netflix sau 17 ore de Instagram.

Pe partea de conectivitate avem 5G, WiFi 7, Bluetooth 5.3, GPS dual band, NFC şi un port USB-C lateral cu DisplayPort 1.4. Cel de jos e un USB-C 3.2 cel mai probabil. Avem şi cititor de amprente optic în ecran, difuzoare stereo, jack audio de 3.5 mm. 

Cameră

La cameră mi se pare că s-a plusat mult peste orice alt telefon de gaming. Nu doar că avem senzor foto de 50 MP Sony IMX890, cel de pe OnePlus 11 şi OnePlus Nord 3. Avem şi stabilizare cu gimbal, stabilizare hibrid pe 6 axe. Deschidere F/1.9 pe această cameră. Există şi o cameră de 13 MP ultrawide, cu unghi de 120 de grade şi lentilă Freeform. 

ASUS ROG Phone 8 Pro

A treia cameră este cea telephoto, de 32 MP, cu zoom optic 3X şi OIS. Primim Super Night Mode, filmare 8K la 24 FPS, multiple moduri Light Trail. Era să uit: şi blitz LED şi un mod de stabilizare Super Hypersteady. În faţă se află o cameră selfie de 32 MP, care combină 4 pixeli în 1 pentru a face poze de 8 MP. Are unghi de 90 de grade. 

Camera aduce opţiuni ca Pro şi Pro Video, Night, Panorama, Portrait, Time Lapse, Slow Mo.

Software, funcţii gaming

ROG Phone 8 Pro rulează Android 14 şi îl poţi seta pe o interfaţă ceva mai stock sau pe cea tipică ASUS. Personal nu sunt deloc fan al iconografiei de aici, e învechită, aminteşte de anii '90, cea pentru aplicaţiile proprietare ROG. Avem parte de extra funcţii AI totuşi:

  • AI generativ pentru wallpaper
  • AI Text Grab: ia textul din jocuri şi cauta ponturi pe web
  • AI Noise Cancel: anulare de zgomot
  • Alte funcţii AI: luat automat de itemuri de pe jos în jocuri, Fast Forward, Auto Press to Escape, Running Lock

În spatele telefonului se află un afişaj mini LED în stilul celor de pe capacele laptopurilor ASUS ROG. Se poate personaliza încât să afişeze prin LED-uri albe nivelul de încărcare, apeluri spre voi, ce ne jucăm, notificări sau muzica ascultată. Dacă atingem două telefoane ROG Phone 8 se va crea un Anime GIF special.

ASUS a pus aici şi Microsoft Phone Link, încât să preluăm apeluri şi mesaje de pe telefon pe PC cu Windows. Drag and drop cu poze, streaming şi mirroring de asemenea. Armoury Crate nu pare a se fi schimbat prea mult de anul trecut şi e tot hub-ul unde găseşti profiluri pentru fiecare joc instalat: setări legate de ecran, refresh, butoane. Consola principală are aceste moduri pentru telefon: X mode, Dynamic şi Ultra Durable. Primul e cel hardcore, cu multe reusrse, al doilea se adaptează situaţiei şi al treilea e cel pentru extra baterie.

ASUS ROG Phone 8 Pro

Putem să le şi edităm, cu setări legate de reţea, refresh rate, feedback la atingerea ecranului, alocarea resurselor, Display Area, Cooler. Game Genie apare ca meniu în josul ecranului şi va permite să umblaţi la refresh, să vedeţi temperatura, RAM, stocare, frecvențe în timp real cu metrici, să blocaţi navigarea accidentală şi alertele.

De aici facem şi captură video, streaming, clipuri scurte cu victorii, Macro-uri şi asociem butoanelor de gaming butoane virtuale de pe ecran, că Nitro şi Drift în Asphalt. Aici e şi AI Grabber, Picture in Picture, Crosshair şi multe alte "ajutoare nedrepte" în jocuri.

Impresii

Mi se pare că ASUS a nimerit-o mai mult decât de obicei de data asta şi că nu mai are nevoie de ZenFone anul ăsta. ROG Phone 8 Pro e mai ZenFone decât ZenFone-urile şi e un flagship care nu mai ȚIPĂ "gaming". E bun ca daily driver, e elegant, e comod, e chiar... compact pentru un telefon de gaming. E şi foarte puternic, mai bine răcit, cu un soft deja consacrat şi cu ani lumină în fața rivalilor. Plus extra AI să te ajute la jocuri. 

ASUS ROG Phone 8 Pro, prețuri actualizate:

ASUS ROG Phone 8 PRO, unboxing:

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×