ASUS ZenFone 7 Pro Unboxing: noul flagship ASUS este aici, cu o nouă cameră rotativă, 2 huse la pachet

4.818 ori
<b>ASUS ZenFone 7 Pro Unboxing: noul flagship ASUS este aici, cu o nouă cameră rotativă, 2 huse la pachet</b>ASUS ZenFone 6 a făcut senzaţie anul trecut, prin alegerea curajoasă de a renunţa la camera selfie în favoarea unei camere rotative principale, care devenea şi camera selfie. A mers pe ruta riscantă a camerei mobile

ASUS ZenFone 6 a făcut senzaţie anul trecut, prin alegerea curajoasă de a renunţa la camera selfie în favoarea unei camere rotative principale, care devenea şi camera selfie. A mers pe ruta riscantă a camerei mobile, dar cu un mecanism ingenios, care a trecut testul timpului. Din păcate telefonul s-a găsit prea puţin în stoc faţă de cât de solicitat a fost şi ecranul său IPS LCD a descurajat unii potenţiali cumpărători. Acum a sosit ASUS ZenFone 7 Pro ca noul flagship ASUS, iar noi l-am scos din cutie şi v-am împărtăşit primele impresii mai jos.

ASUS ZenFone 7 Pro

Telefonul costă 3.899 lei la eMAG şi vine cu o cameră rotativă upgradată, cel mai nou CPU Qualcomm, Snapdragon 865+ şi o baterie generoasă. ASUS a ascultat publicul şi a pus şi un ecran AMOLED aici. Se găseşte pe negru cu reflexii albastre şi un Pastel White, care e mai degrabă un mov/roz în lumină. Trecem la cutie, unde ASUS ne surprinde oferind 2 huse la pachet. Iată ce conţine cutia acestui telefon:

  • încărcătorul de 30W
  • cablu USB-C to USB-C
  • manual
  • cheiţa SIM
  • husa transparentă şi rigidă
  • husa ASUS Active cu încuietoare pentru camera rotativă

Aceasta din urmă husă are efect şi asupra softului, care nu te mai lasă să activezi mecanismul rotativ. Încărcătorul e măricel ca dimensiuni, amintind de cel care vine cu ASUS ROG Phone 3. Cât despre telefon în sine, are Gorilla Glass 3 în spate, Gorilla Glass 6 în faţă şi o ramă solidă din aluminiu între. Măsoară 9.6 mm în talie şi cântăreşte 230 de grame. Da, este un telefon greu, cu 40 de grame mai greu decât ASUS ZenFone 6. Luând în calcul ce tehnologie avem la bord, nouă cameră rotativă şi baterie mare, înţelegem abordarea.

ASUS ZenFone 7 Pro

În plus, greutatea e bine distribuită şi nu îl simţi ca un telefon extrem de greu... ci doar greu. Ecranul este un AMOLED de 6.67 inch, cu rezoluţie Full HD+, screen to body ratio de 92% (dar în realitate muchiile sunt grosuţe), plus suport HDR10+ şi refresh rate de 90 Hz. Acelaşi ecran are şi timp de răspuns de 1 ms şi touch sampling rate de 200 Hz. Ne mutăm la interior, unde se află procesorul Qualcomm Snapdragon 865+, dar şi 8 GB RAM LPDDR5, plus stocare UFS 3.1 de 256 GB. Avem şi slot microSD.

ASUS ZenFone 7 Pro

Pentru securitate ASUS a integrat cititorul de amprente nu în spate, ci în butonul Power cel plat şi adâncit din partea dreaptă. Nu a uitat nici de acustica stereo dinamică, fiecare speaker având un amplificator. Pe hârtie telefonul ar avea 3 microfoane, dar eu am numărat vreo 4 în realitate (se pare că un orificiu este de fapt pentru led-ul de notificări - mulțumim Răzvan pentru ajutor!). Bateria este una de 5000 mAh, ca la ZenFone 6 şi se încarcă la 30W. Pe partea de conectivitate primim WiFi 6, 5G, Bluetooth 5.1, GPS dual band, WiFi Direct, NFC şi USB-C.

ASUS ZenFone 7 Pro

Şi iată-ne ajunşi şi la cameră. Am păstrat-o pentru final, pentru că trebuie să vorbim despre noul său mecanism. A primit un nou motoraş, unul stepper, unul mai rapid şi mai precis în mişcările sale. Mecanismul camerei este fabricat din Liquidmetal iar camera are acum 3 unghiuri la care poate fi orientată. Poate rezista până la 35 de kilograme forţă dacă forţezi camera spre ecran, dar evident nu recomandăm asta. JerryRig o va încerca oricum...

Motorul are de 2.2 ori mai mult cuplu decât cel de la ZenFone 6, iar mecanismul a fost simplificat. A fost micşorat numărul de cabluri şi părţi mobile. Cât despre senzori, iată ce setup avem:

  • 64 mpx, Sony IMX686, stabilizare optică, F/1.8
  • 12 mpx, Sony IMX363, ultrawide, unghi de 113 grade, Macro, Dual Focus
  • 8 mpx cameră telephoto, stabilizare optică, zoom optic 3x 

Camera are şi bliţ LED, filmare 8K şi filmare slow motion 4K la 120 FPS. Avem şi Auto Panorama, care mişcă motoraşul pentru a face Panorama şi nu mai trebuie să vă mişcaţi voi. Există şi captură Night, Portrait, Pro Video şi altele. Interfaţa e similară cu cea de la ROG Phone 3. Ca software avem Android 10 cu Zen UI 7, care menţine o abordare minimalistă şi aproape stock. Oferă şi funcţia Game Genie de la ROG Phone, cu opţiuni de captură, streaming şi metrici de performanţă.

Concluzii? ASUS ţine cont de cererea publicului, a observat că a avut o cameră rotativă apreciată pe ZenFone 6 şi a păstrat-o şi pe ZenFone 7 Pro şi ZenFone 7. A plusat cu ecranul AMOLED, cel mai puternic CPU, un OS simplu şi curat, slot microSD şi 5G. Toate într-un telefon destul de masiv, dar bine construit. În cazul în care vă întrebaţi, nu are IP68 şi jack audio.

Singurul aspect la care sunt curios dacă a umblat ASUS este STOCUL. Şi ZenFone 5 şi ZenFone 6 au fost foarte greu de găsit în ultimii 2 ani şi sperăm ca ZenFone 7 să rupă tradiţia. Revenim cu review!

ASUS ZenFone 7 PRO Unboxing

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×