Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G Unboxing: un telefon multimedia îngust şi alungit, bun pentru gameri, dar cu hibă la filmare

5.389 ori
<b>Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G Unboxing: un telefon multimedia îngust şi alungit, bun pentru gameri, dar cu hibă la filmare</b>Xiaomi continuă să ducă în seria Redmi funcţii preluate de la flagshipuri. Redmi Note 10 Pro a preluat camera de 108 MP de la Xiaomi Mi 10-uri, iar acum Redmi Note 11 Pro preia încărcarea de 67W de la seria Xiaomi Mi 11. Seria Redmi Note 11

Xiaomi continuă să ducă în seria Redmi funcţii preluate de la flagshipuri. Redmi Note 10 Pro a preluat camera de 108 MP de la Xiaomi Mi 10-uri, iar acum Redmi Note 11 Pro preia încărcarea de 67W de la seria Xiaomi Mi 11. Seria Redmi Note 11 a debutat în România la final de lună februarie şi propune un design mai sobru şi elegant, muchii plate şi un pachet midrange spre high midrange de dotări.

Cu unele compromisuri totuşi pentru a ţine preţul jos. Gamerii se bucură totuşi de un panou AMOLED de 120 Hz şi un CPU capabil Snapdragon, plus difuzoare stereo, în vreme ce la cameră avem un senzor de 108 MP performant, dar doar cu filmare Full HD. Telefonul Redmi Note 11 Pro 5G porneşte de la mai puţin de 1600 lei în versiunea cu 6 GB RAM şi 128 GB stocare, dar versiunea testată de noi, cea cu 8 GB RAM costa în jur de 1700-1800 lei. 

Unboxing

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G Unboxing

În cutie găsim un încărcător de 67W, un cablu de la USB-C la USB-A, o cheiţă pentru SIM, o husă transparent şi un manual. 

Design

La prima atingere telefonul se simte premium, mai ales pentru că are sticlă în spate, cu un luciu discret "frosted", similar cu cel de la Xiaomi Mi 10T şi Mi 10T Pro. E un telefon alungit, subţire şi îngust, parcă croit pentru a consuma media în landscape şi jocuri evident. Are sticlă în faţă şi spate, o rama din plastic intre şi foloseşte Gorilla Glass 5 în faţă.

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G Unboxing

E certificat IP53, pentru rezistenţa la apă şi praf (stropire mai degrabă). Măsoară 8.1 mm în talie şi cântăreşte 202 grame. Se găseşte pe nuanţele Graphite Gray, Polar White, Atlantic Blue, iar spatele nu atrage prea multe amprente, praf sau grăsime. Redmi Note 11 Pro 5G e uşor de manevrat cu o mână, e aderent şi are butoane amplasate la îndemână.

Faptul că e lung şi îngust te ajută şi la scrolling în interfeţele aplicaţiilor că TikTok, Instagram şi Facebook. 

Hardware

Ecranul are muchii simetrice şi destul de înguste, iar orificiul camerei selfie e foarte mic, nu perturba prea mult imersiunea în jocuri şi filme. Vorbim despre un ecran de 6.67 inch, un Super AMOLED cu rezoluţie de 2400 x 1080 pixeli, cu refresh rate de 120 Hz şi suport HDR10. Ajunge până la 1200 nits de luminozitate (pe hârtie) şi foloseşte protecţie Gorilla Glass 5. 

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G Unboxing

Procesorul este un Snapdragon 695 5G de 6 nm, un CPU octa core cu GPU Adreno 619, pe care l-am văzut deja hulit în comentarii şi nu înţeleg de ce. Se mai găseşte şi pe POCO X4 Pro 5G, pe realme 9 Pro şi pe Moto G71 5G. E însoţit de 6 sau 8 GB RAM, 64 sau 128 GB stocare UFS 2.2, dar şi slot microSD (împarte slotul cu un nano SIM).

Bateria de 5000 mAh se încarcă la 67W pe fir, promiţând să ajungă la 50% baterie în 15 minute. În 42 minute ar fi la 100%. Dotările includ şi difuzoare stereo (din cele separate, sus şi jos, nu earpiece), plus cititor de amprente lateral, în butonul Power. Xiaomi ne mai oferă şi două sloturi nano SIM, 5G, Wi-Fi dual band, Bluetooth 5.1, GPS, Glonass, BDS, Galileo, NFC şi infraroşu. Are şi port USB-C 2.0 jos. 

Cameră 

Telefonul adoptă clasicul senzor de 16 megapixeli pentru camera selfie, unul cu filmare Full HD şi deschidere F/2.5. În spate se află o cameră de 108 MP, care mă gândesc că nu e foarte diferită de cea de pe Redmi Note 10 Pro. Are deschidere F/1.9, PDAF şi pixeli de 0.7 microni. Apoi vine o cameră ultrawide de 8 MP, cu deschidere F/2.2 şi captura la 118 grade, dar şi o cameră Macro de 2 MP, cu deschidere F/2.4. Toate completate de un bliţ LED şi din păcate doar de filmare Full HD la 30 FPS. 

Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G Unboxing

Ne-ar fi plăcut totuşi la 1700 de lei filmare 4K sau măcar FHD la 60 PFS. Senzorul principal este un ISOCELL HM2 de la Samsung care combină 9 pixeli în 1 şi scoate cadre de 12 MP cu pixeli de 2.1 microni. Aplicaţia Camera include Night Mode Portrait, mod Pro foto şi video, Tilt Shift, Macro, dar şi Short Video, Panorama, Documents, Slow Motion, Time Lapse, Dual Video şi Long Exposure.

Zoom-ul ajunge până la 10X, iar în modul Pro controlezi expunere, ISO, balans de alb, focalizare.

Software

Redmi Note 11 Pro 5G rulează Android 11 cu MIUI 13 aplicat peste, cu clasicele două coloane pentru multitasking în Recents, cu Control Center separat de notificări şi cu app drawer cu categorii. Are wallpaper-uri 3D arătoase, dar şi Liquid Storage, care face defragmentarea memoriei cu 60% mai bună. Aduce şi Always On Display cu setări aferente şi Game Turbo pentru gameri, plus ferestre plutitoare pentru multitasking.

Impresii înainte de review

Aşa cum am zis şi în unboxing-ul video, acesta mi se pare un telefon numai bun pentru consumat media şi jocuri. Avem un format alungit şi cu muchii simetrice în landscape, excelent pentru gaming, iar procesorul şi ecranul AMOLED duc cu siguranţă orice joc. Are şi difuzoare stereo clar delimitate, conectivitate 5G, jack audio, NFC, emiţător infraroşu, slot microSD, toate cele mici dotări neglijate în ziua de azi. Pe de altă parte nu are filmare 4K, ceea ce pentru unii poate fi dealbreaker. 

Depinde foarte mult ce vrei să faci cu acest telefon şi cât de mult şi de des vei filma. Dacă eşti gamer şi consumator de conţinut şi apreciezi un design fin s-ar putea să îţi placă. Dacă te uiţi după cameră pentru sarcini peste medie în ziua de 1600-1700 lei, s-ar putea să fii mai interesat de predecesorul acestui telefon chiar sau de alte modele. 

Redmi Note 11 Pro 5G, prețuri actualizate:

Redmi Note 11 Pro 5G Unboxing 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×