Sony Xperia 1: OS, UI, aplicaţii cu un Xperia UI mai discret, mai apropiat de stock decât îl ştiam

913 ori
<b>Sony Xperia 1: OS, UI, aplicaţii cu un Xperia UI mai discret, mai apropiat de stock decât îl ştiam</b>Sony a făcut ceva modificări de interfaţa pe Xperia 1, dar mai degrabă la camera decât în restul UI-ului. Avem o interfaţă mai discretă aplicată peste Android Pie, fără prea multe personalizări. Avem un homescreen Google în stânga, cu ştiri şi informaţii

Sony a făcut ceva modificări de interfaţa pe Xperia 1, dar mai degrabă la camera decât în restul UI-ului. Avem o interfaţă mai discretă aplicată peste Android Pie, fără prea multe personalizări. Avem un homescreen Google în stânga, cu ştiri şi informaţii utile, inclusiv meteo sau zboruri cu avionul.

Video-review Sony Xperia 1, secțiunea OS & UI & UX & APPS

Multitasking-ul se face cu thumbnail-uri mari, generoase cu scrolling orizontal, iar aspectul 21:9 aduce cu sine o experienţă mulţi window nouă, cu posibilitatea de a alterna între ferestre şi anumite presetări de combinaţii între ferestre/aplicaţii. Side Sense e în continuare la posturi, deşi nimeni nu a cerut asta. E în continuare relativ la funcţionare şi teoretic ar trebui să "baţi" de 2 ori pe lateralul ecranului să se declanşeze. Practic, nu merge întotdeauna...

Galerie capturi de ecran interfață grafică Sony Xperia 1 (screenshots)

Activează o fereastră specială cu shortcut-uri şi setări care e la fel de inutilă cum a fost meniul Edge de pe Samsung-uri. În rest, avem o interfaţă apropiată de cea stock din Android, inclusiv la nivel de widget-uri. Setările ne aduc şi reglajele de securitate, inclusiv cele pentru cititorul de amprente. Acesta e destul de rapid şi precis aş spune, chiar dacă e pus pe lateral şi nu în cea mai comodă poziţie.

Avem şi Digital Wellbeing şi celelalte opţiuni clasice Google. Există şi funcţionalitatea Xperia Assist, cu Smart Cleaner care administrează resursele şi buna funcţionare a telefonului. Pe lista de aplicaţii găsim nume clasice, aplicaţii stock Google, dar şi software special de la Sony. Spre exemplu avem 3D Creator, care îţi permite să creezi o machetă 3D a unei persoane, animal de companie sau obiect.

E realizată în detaliu cu captura din multiple unghiuri şi e ideală pentru imprimarea 3D şi chiar pentru cofetăriile moderne care pot face un tort cu chipul cuiva. Avem şi aplicaţii speciale AR, Game Enhance, Booking.com, Movie Creator, Netflix, şi aplicaţia PlayStation. Poţi controla şi consola PS4 direct de pe telefon cu controalele şi gameplay-ul afişat pe ecran.

Am încercat şi Tiff, un site pe care puteai vedea filme artistice premiate, cu un abonament special. E o modalitate excelenţa să dai de filme indie mai rare, pe care nu le găseşti pe serviciile de streaming.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×