Top 10 telefoane mid-range pe anul 2022 în viziunea lui Claudiu Sima: Încărcări fulger și un premiu cel mare acordat unui telefon cu vibe retro

5.484 ori
<b>Top 10 telefoane mid-range pe anul 2022 în viziunea lui Claudiu Sima: Încărcări fulger și un premiu cel mare acordat unui telefon cu vibe retro</b>După ce v-am prezentat topul personal cu cele 10 alegeri de smartphone-uri high-end pe 2022, acum este momentul să vă prezint și clasamentul celor 10 telefoane mid-range care au reușit să mă impresioneze în acest an, fie prin preț, dotări

După ce v-am prezentat topul personal cu cele 10 alegeri de smartphone-uri high-end pe 2022, acum este momentul să vă prezint și clasamentul celor 10 telefoane mid-range care au reușit să mă impresioneze în acest an, fie prin preț, dotări sau design. În continuare segmentul mid-range este cel mai disputat de pe piață și nu am putut să nu remarc faptul că prețurile, până și în această categorie, au luat-o serios în sus și nu este doar vina inflației. Ce modele am inclus în topul mid-range pe anul 2022 descoperi mai jos! 

10. Huawei nova 10 Pro

HUAWEI nova 10

Un telefon care mi-a plăcut mult prin prisma design-ului adoptat în acest an a fost Huawei nova 10 Pro, un smartphone la debutul căruia am participat, o dezvăluire restrânsă în care am avut ocazia să îl folosesc mai în detaliu. Mi-a ajuns ulterior și cu alte ocazii pe masa de teste, iar look-ul său este cel care atrage, cu ecranul curbat, muchiile înguste, acel inel auriu din jurul camerei care îl scoate în evidență plus finisajul mat tare plăcut din spate. Cu un ecran de calitate, difuzoare stereo și o baterie cu încărcare la 100W, acesta sună tare bine, doar că prețul a rămas în continuare piperat, astfel că la ~3000 lei, majoritatea caută alternative, inclusiv din rândul fostelor flagship-uri. Cu AppGallery îți instalezi și YouTube, Netflix, Instagram și tot ce vrei. 

9. Xiaomi 12 Lite 

Xiaomi 12 Lite

Xiaomi 12 Lite a părăsit rapid lumina reflectoarelor, deși are lucruri interesante de oferit. Debuta în vara anului 2022 drept un telefon colorat și adresat tinerilor, cu puncte forte precum ecranul AMOLED 120Hz, procesorul Snapdragon 778G 5G și camera foto de 108 mpx din spate. L-am avut ca și companion pentru o săptămână și de la mine au provenit mostrele foto și video din recenzia sa. Am fost încântat de ce poate livra acest smartphone, inclusiv o încărcare rapidă și muchii mai înguste decât îmi imaginam, pentru că de regulă randările sunt înșelătoare. Am fost surprins și de cât de ușor este telefonul, la cele 173 grame ale sale care nu par deloc puține. Ar putea reveni în centrul atenției odată cu o eventuală ieftinire, poate la 1500 lei, ca un rival de Galaxy A53. 

8. Redmi Note 12 Pro+

Redmi Note 12 Pro+

Deși încă nu a părăsit piața din China, Redmi Note 12 Pro+ este un smartphone mid-range care mi-a atras atenția prin ce are de oferit. Pentru 339 dolari (preț în China), acesta reușește să pună pe masă o cameră de 200 de megapixeli, ideală pentru cei care vor să printeze bannere sau fotografii super detaliate atunci când fac fotografii la rezoluție maximă, plus că se poate da crop fără pierdere de detalii. Are și stabilizare optică această cameră, filmează 4K, iar pe lista de dotări bifăm și ecranul OLED 120Hz, un procesor potent de la MediaTek, difuzoare stereo și baterie de 5000 mAh cu alimentare la 120W pe fir. Are multe din ce oferă un flagship Edge 30 Ultra, dacă excludem procesorul și sunt nerăbdător să îl văd lansa și global la început de 2023. 

7. Motorola Edge 30

Motorola Edge 30

Anul trecut Motorola Edge 20 a fost pe un loc fruntaș în topul personal mid-range, asta grație taliei subțiri, ecranului OLED 144Hz și prețului atractiv. Anul 2022 a venit cu un succesor, sub forma lui Motorola Edge 30 care a mai redus din diagonală și a venit cu upgrade-uri pentru camera principală care a primit și OIS. O decizie neașteptată a fost renunțarea la camera telephoto cu zoom optic 3x, pe semne că pe de o parte câștigi ceva, pe de alta pierzi. Bateria a rămas la nivelul predecesorului, dar cu o încărcare ceva mai rapidă și în raport cu o diagonală redusă. Este un mid-range cu potențial care îmi place cum arată și cum se descurcă în viața de zi cu zi. 

6. Nokia X30 5G

Nokia X30 5G

Încă de când l-am văzut pe Nokia X30 5G prezentat oficial în cadrul târgului de tehnologie IFA 2022 din Berlin, am fost plăcut surprins de faptul că HMD Global a adus în sfârșit un suflu nou la capitolul design. X30 nu mai arată învechit precum se întâmplă cu majoritatea telefoanelor semnate Nokia, are certificare IP67, cameră cu OIS potentă, WiFi 6 și o construcție de calitate care bifează și latura de reciclare. La evenimentul de lansare am fost impresionat de ce poate camera în condiții de beznă completă, fotografiind o floare. 

5. Pixel 6a

Pixel 6a

Smartphone-ul Google Pixel 6a este probabil cea mai mare surpriză a anului 2022, un model lansat în primăvara acestui an și din păcate un altul care nu a ajuns pe cale oficială în România, acesta fiind și motivul pentru care nu este mai sus în clasament. Pixel 6a pare un rival de Galaxy A53, dacă ne uităm la certificarea IP oferită, la ecran, la difuzoarele stereo și la bateria adoptată. Camera este cea care iese în evidență în schimb, o favorită a publicului la votul în orb realizat de celebrul youtuber Marques Brownlee. Îi lipsește camera ultra-wide din setup, dar pentru sub 2000 de lei lucrurile se prezintă tare bine aici, cu OIS, filmare 4K, ba chiar și stabilizare Pixel Shift. Încărcarea nu poate fi numită rapidă, ba chiar sub iPhone-uri, la cei 18W suportați. Este un telefon ceva mai compact, pe care nu cheltui o căruță de bani și pe care ai software curat Google, inclusiv în cameră. 

4. HUAWEI Pocket S

HUAWEI Pocket S

Nu doar Samsung are pe piață un smartphone pliabil cu clapetă, ci și Huawei, care are două modele mai nou. Pe lângă P50 Pocket lansat în decembrie 2021, a mai apărut și Pocket S în noiembrie 2022, o variantă mai lite, mai accesibilă. Consider că acesta este drumul de urmat pentru telefoanele pliabile cu clapetă: procesor high mid-range, încărcare rapidă și o cameră pe care să te poți baza. Pe hârtie cel puțin, camera lui Pocket S sună tare bine, iar legat de preț, în China începe de la 830 euro, preț la prima strigare, semn că încet încet scade și costul de producție.

3. realme GT Neo 3 150W

realme GT Neo

Dacă ar fi să îmi cumpăr un telefon mid-range, atunci aș alege unul care să aibă ceva superior smartphone-ului pe care îl dețin în prezent, un capitol la care să apară un upgrade. Acela ar fi clar realme GT Neo 3 150W și are motivul în numele său, alimentarea ultra rapidă la 150W. L-am avut la teste aici la Mobilissimo, iar o alimentare completă până la 100% a luat doar 19 minute. Și dacă îl pui doar 5 minute la încărcat, de la 1% ajungi la 40%. Este spectaculos la acest capitol și îmi place să văd și o cameră cu OIS, ecran AMOLED 120Hz, difuzoare stereo. 

2. Samsung Galaxy A53

Samsung Galaxy A53

Cel mai sigur pariu pe care îl poți face dacă ai un buget de până în 2000 de lei este să cumperi un smartphone Samsung Galaxy A53, un cumul de dotări mainstream și un telefon bine echilibrat. Deși nu a adus mari upgrade-uri față de predecesor, unii spunând chiar și că procesorul este un pas înapoi, de la A53 am primit o baterie mai mare, aceeași certificare IP67, difuzoare stereo, un ecran de calitate și o cameră cu OIS bună în condiții variate. Prețul mic a fost un punct de atracție și sunt tare curios să văd ce aduce succesorul, poate o revenire la corpul din sticlă? De apreciat la A53 și suportul software, cu 4 ani de upgrade-uri Android.

1. Nothing Phone (1)

Nothing Phone (1)

Un telefon pe care l-am vrut pe masa de teste poate mai mult decât altele în acest an a fost Nothing Phone (1), care să fim sinceri, pe toți i-a atras grație sistemului de iluminare din spate. Primul meu telefon a fost un Nokia 3220 cu muzică și luminițe în lateral, iar pe Nothing Phone (1) îl consider un fel de urmaș pentru dinozaurul Nokia, cu același stil captivant de iluminare și cu sunete specifice la primirea de apeluri sau notificări. Nici hardware-ul nu e rău, camera are OIS și prețul nu chiar atât de mare, picând și la 1999 lei de Black Friday. Clar un telefon prin care atragi atenția celor din jur. Pentru doza de îndrăzneală, acord primul loc acestui telefon în topul meu, un smartphone care m-a făcut să mă simt nostalgic și cu dotări numai bune pentru segmentul din care face parte. La 1499 lei ar fi un best buy și nu mai e mult până acolo. 

Și în acest an a fost vorba despre varietate în segmentul mid-range, iar de la 2023 aștept să văd mai multe telefoane pliabile de buget, alte dotări împrumutate de la flagship-uri și poate funcții în premieră precum se mai întâmplau anii trecuți când producătorii testau asemenea caracteristici întâi pe modele mid-range. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×