Xiaomi Mi Note 10 Review; Am testat primul telefon cu cameră de 108 megapixeli (Introducere, Design, Display)

8.116 ori
<b>Xiaomi Mi Note 10 Review; Am testat primul telefon cu cameră de 108 megapixeli</b>A venit momentul! Xiaomi Mi Note 10 este probabil cel mai solicitat telefon la review pe final de 2019. A debutat în noiembrie şi a ajuns rapid în România aş spune, faţă de alte telefoane de acest tip, mai ales unele care să inaugureze o dotare aşa..

Introducere

A venit momentul! Xiaomi Mi Note 10 este probabil cel mai solicitat telefon la review pe final de 2019. A debutat în noiembrie şi a ajuns rapid în România aş spune, faţă de alte telefoane de acest tip, mai ales unele care să inaugureze o dotare aşa impresionantă precum o cameră de 108 megapixeli. L-am găsit la GTR Tronics, magazin franciza Xiaomi din centrul Bucureştiului, unde costă 2599 lei. Ei bine avem de-a face cu un telefon Penta Camera, cu procesor high-midrange, două camere telephoto şi MIUI 11 peste Android 9 Pie. Arată ca Huawei P30 Pro din spate (un pic si frontal), dar o să vedeţi că îl şi întrece la vreo 2-3 capitole.

Are şi o baterie şocant de mare şi o nuanţă verde pe care o dorim cu toţii. Nu că nuanţa Midnight Black testată de noi nu ar fi plăcută ochiului... După un alt telefon Penta Camera care nu ne-a plăcut în acest an (Nokia 9 Pureview), putem zice că intrăm pe un făgaş ascendent cu Xiaomi Mi Note 10. Iar Xiaomi tocmai s-a poziţionat ca o companie care ştie să facă şi telefoane cu camere de top, care să se bată cu orice model Samsung, Huawei şi iPhone. Hai să vedem toate secretele acestui hit iernatic.

Design Xiaomi Mi Note 10

Arată a telefon mai scump decât e, dar e comod, ergonomic

Xiaomi Mi Note 10 este un telefon greu pe hârtie, la 208 grame. În realitate greutatea e bine distribuită, aşa bine că nu îl simt mult mai greu decât P30 Pro, care e cu 10 grame mai uşor. Este un telefon lucios, cu sticlă pe faţă şi spate, foarte curbată pe laturile faţadei.

Video-review Xiaomi Mi Note 10, secțiunea design

Avem şi o ramă metalică în acest "sandviş", de care te agăţi binişor pentru o aderență solidă, aş spune. E şi un telefon uşor de manevrat cu o mână şi spatele atrage ceva amprente. Camera iese mult în relief în spate, încât e posibil ca handsetul să stea uşor înclinat pe o suprafaţă plată. Avem protecţie Gorilla Glass 5 în faţă şi spate, butoane comod de apăsat şi o talie de 9.7 mm.

Nuanţele pe care e disponibil Mi Note 10 sunt Verde Aurora, Alb Gheţar şi Negru Midnight. Este un telefon care se simte premium în mână şi nimeni nu o să îl judece ca midrange (deşi are procesor de high midrange). Spatele arată fix ca la P30 Pro, doar că având nişte camere în plus şi nici faţa nu e chiar foarte diferită. Îl ajută mult nuanţa verde să se diferenţieze faţă de rivali. Aş numi bretonul picătură din față discret şi apreciez confortul şi construcţia aici.

Poate la anul scăpăm şi de protuberanţa camerei, justificată aici doar de inovaţie.

Display Xiaomi Mi Note 10

Poate cel mai bun ecran de pe un telefon Xiaomi

Xiaomi Mi Note 10 vine cu un ecran AMOLED de 6.47 inch, unul curbat pe margini şi cu rezoluţie de 2340 x 1080 pixeli. Are aspect 19.5:9 şi suport DCI-P3, dar şi HDR10. Suportă Always On Display şi are un breton picătură pentru camera selfie.

Video-review Xiaomi Mi Note 10, secțiunea Display

Am vizionat ceva producţii YouTube şi Netflix pe telefon şi am avut parte de culori foarte vii, luminozitate ridicată şi contrast solid. Inclusiv la soare lizibilitatea a rămas de top. Unghiurile de vizualizare sunt largi şi producţiile HDR prind viaţă pe acest panou. Negrul este adânc şi zic că acest display se poate bate cu orice rival. Pixelii au aranjament Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 550 de LUX, un scor solid aş spune.

E peste Samsung Galaxy S10+ şi Huawei P30 Pro, dar sub Galaxy Note 10+ şi Xiaomi Redmi K20 Pro Premium. Setările sunt mai generoase decât mă aşteptam. Putem umbla la luminozitate, avem şi Reading Mode, dar şi Color Scheme, de unde umblăm la temperatura culorii. Aici avem 3 opţiuni: Default, Warm şi Cool, dar şi o paletă din care alegem nuanţa. Culorile pot fi setate pe Auto, Standard şi Saturate. Completăm cu Dark Mode, Text Size şi putem ascunde şi bretonul picătură. Există şi Always on Display evident.

Test Luminozitate ecran

  • 1.Huawei Pura 70 Pro1749 (LUX)
  • 2.Google Pixel 8 Pro1721 (LUX)
  • +
  • 194.Xiaomi Mi Note 10550 (LUX)
  • 195.ASUS ZenFone 3 (ZE520KL)547 (LUX)
  • 196.Samsung Galaxy S6 Edge+546 (LUX)
  • 197.Motorola One Zoom546 (LUX)
  • 198.realme C55543 (LUX)
  • 199.Apple iPhone XR542 (LUX)
  • 200.Apple iPhone 11542 (LUX)
  • 201.Huawei Mate 9541 (LUX)
  • 202.Sony Xperia XA2 Ultra541 (LUX)

Nici un neajuns la acest ecran.

-3% din preț pe QuickMobile.ro dacă folosești cuponul: QUICK202
-50 de lei din preț pe Flip.ro dacă folosești cuponul: MBL50
  • 1234
Xiaomi Mi Note 109,1910
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×