2 milioane de aplicații malware pe Android În primele 3 luni din 2014; Numărul crește rapid

Autor:  | Publicat în:  Statistici 764 ori
<b>2 milioane de aplicații malware pe Android În primele 3 luni din 2014; Numărul crește rapid</b>Google Play Store este o sursă de malware destul de importantă în ziua de azi, profitând de credulitatea utilizatorilor, dar și de popularitatea lui Android. Numai Flappy Bird a generat sute sau mii de clone după dispariția sa din Play Store. Azi...

Google Play Store este o sursă de malware destul de importantă în ziua de azi, profitând de credulitatea utilizatorilor, dar și de popularitatea lui Android. Numai Flappy Bird a generat sute sau mii de clone după dispariția sa din Play Store. Azi vă oferim și niște cifre legate de acest flagel.

Aflați că nici Windows Phone Store nu sta chiar bine, mai ales că experții malware au descoperit recent că aplicația Kaspersky Mobile App este un fals, cea din Windows Phone Store. Aceeași aplicație malware era în Play Store sub numele de Kaspersky Antivirus 2014. Aparent la ora actuală există peste 2 milioane de aplicații malware numărate în primele 3 luni ale acestui an și asta doar în Play Store.

Aplicația Virus Shield e un caz clasic deja, el fiind teoretic un antivirus de 4 dolari, dar practic o glumă proasta. Tot ce făcea softul era să schimbe imaginea principală din X în "văzut", semn că ați fost scanați de viruși. Natura deschisă a lui Android expune platforma la riscuri de acest gen și se pare că adware-ul e în cantități industriale printre aplicațiile Android.

Cele mai expuse terminale sunt cele care oferă și soluții third party față de Play Store. Un exemplu e Nokia X, care depinde de aceste soluții third party, ca magazinul 1 Mobile Market, de exemplu. Magazinele de acest gen nu au procedurile necesare de validare a appurilor și aici apar problemele. Ce puteți face? O idee bună ar fi să citiți comentariile și recenziile pentru fiecare aplicație, pentru început, apoi să instalați un antivirus autentic.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×