Aplicația Facebook Messenger Kids ajunge de astăzi pe Android

1.114 ori
<b>Aplicația Facebook Messenger Kids ajunge de astăzi pe Android</b>De astăzi debutează pe platforma Android și aplicația Facebook Messenger Kids, software care vine la pachet cu numeroase funcții de control parental pentru a limita accesul celui mic. Aplicația de față este disponibilă și pe telefoanele cu iOS

În luna decembrie, Facebook a lansat o versiune pentru copii a aplicației sale de Messenger, iar începând de azi, aceasta este disponibilă și pe Android. Spre deosebire de Messenger cel obișnuit, această versiune oferă control parental, lucrând mai degrabă ca o extensie a contului deținut de părinte. Astfel, părinții au posibilitatea de a adăuga sau șterge contacte, pot accepta sau bloca conversații vocale sau video. Totodată copilul nu trebuie să aibă neapărat un cont de Facebook pentru ca Messenger-ul să lucreze și nici de număr de telefon. 

Messenger Kids

Pentru copii, aplicația oferă o interfață mai jucăușă, o mulțime de stickere, măști și GIF-uri, pe care le pot folosi în conversațiile cu prietenii, bunicii ș.a.m.d. Totuși, în SUA, aplicația a fost întâmpinată cu o doză mare de scepticism. Cei de la Facebook au fost învinuiți de câteva organizații non-profit care se ocupă de drepturile copilului, că ar promova expunerea forțată a minorilor în spațiul online (say whaat?).

Chiar dacă Facebook s-a lăudat că a făcut cercetări timp de 18 luni împreună cu experți de top din domeniul siguranței copilului, organizațiile nemulțumite au afirmat că toate aceste programe de cercetare au fost finanțate de Facebook, deci nu sunt chiar cele mai obiective. Chiar dacă nemulțumirile continuă, oricine poate alege să instaleze sau nu acest Messenger în telefonul copilului. Până la urmă, majoritatea puștilor au deja smartphone-uri și se folosesc de aplicația Messenger prestabilită, care dacă e să o studiem din punct de vedere al siguranței, are factori de risc mult mai mari. Conversațiile pot fi ascunse, șterse ș.a.m.d de copil. 

Pe de altă parte, nu ar fi rău să luăm în calcul și necesitatea păstrării unui spațiu privat pentru copil. Să îl urmărești ce face la fiecare pas nu este mereu o idee bună. Pentru doritori, aplicația pentru iOS poate fi descărcată de aici, iar pentru Android în mod neoficial de aici sub formă de apk.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×