Inteligența artificială reprezintă viitorul; Iată ce fac Apple, Google și Amazon în privința asta

1.531 ori
<b>Inteligența artificială reprezintă viitorul; Iată ce fac Apple, Google și Amazon în privința asta</b>Nu mai este un secret faptul că Inteligența Artificială reprezintă viitorul, cu numeroase companii din zona tech având deja sau pregătind soluții de implementare ale acestei tehnologii în piață. Vedem astăzi care sunt aceste firme și cum se

Se prevede că Inteligența Artificială sau AI, va fi următorul The Next Big Thing în domeniul tehnologiilor. Această idee pare destul de reală, având în vedere că în prezent deja vedem manifestări impresionante ale acestei tehnologii. Tot ce face Google Assistant este bazat în mare parte pe inteligență artificială, pozele impresionante de pe Google Pixel 2 la fel sunt datorită inteligenței artificiale. Apple pentru început își testează abilitățile în acest domeniu prin realitate augmentată, iar Amazon cu ajutorul mega popularului asistent - Alexa.

Totuși, pentru ca AI-ul să lucreze la nivelul roboților din filme precum Iron Man, este nevoie de multă putere, mult mai multă decât avem astăzi, așa că Apple, Google și Amazon au înțeles care e faza și încearcă de pe acum să își facă bine așternutul, pentru ca mai apoi să profite din plin de asta. 

Apple

Apple A11 Bionic

Băieții din Cupertino își dirijează de ani buni producția de hardware, însă în viitorul apropiat aceștia inteționează să producă cap- coadă toate componentele ce îi dau putere iPhone-ului, chip-uri grafice, plăci de bază, etc. Iar în special pentru AI, Apple deja a creat “Neural Engine” ca o parte a procesorului A11 Bionic. Acesta dirijează milioanele de operațiuni și algoritmi ce permit ca Face ID-ul de pe iPhone X și aplicațiile cu realitate augmentată să lucreze fără probleme. 

Google

Această companie este cu un pas mai înainte când vine vorba de AI. Google Assistant e o demonstrare perfectă a inteligenței artificiale de la Google. Mai mult ca atât, practic fiecare produs nou de la Google scoate în față acest asistent, începând de la Google Pixel Buds până la Google Home. În Google Translate, comenzi vocale, recomandări personalizate, toate folosesc AI-ul dezvoltat de Google.

Google

Smartphone-uri precum Google Pixel 2 profită din plin de hardware-ul ce poate opera AI-ul, oferind rezultate foto de care nici un alt smartphone nu se apropie și asta cu o singură cameră. Funcția Google Lens care identifică obiecte de pe o fotografie e incredibilă. Zilele trecute am aflat adevărata rasă a câinelui meu, apăsând întâmplător pe scanarea unei fotografii. Se pare că AI-ul chiar știe mai multe decât noi. 

Google totuși are planuri mai mari. Inteligența artificială necesită o capacitate de procesare imensă, astfel că e nevoie de procesoare dedicate pentru asta. Pe lângă faptul că lucrează la propriile procesoare mobile, la o scară mai largă, Google va oferi așa numitele “Tensor Processing Units”. Puterea acestor chip-uri va putea fi accesată prin Cloud, respectiv, va putea fi vândută. Iar în cazul în care AI-ul chiar va deveni următorul “Next Big Thing”, fiecare business va avea nevoie de acces la de inteligență artificială, soluția? Procesoarele AI de la Google.

Amazon

Acest gigant din retail devine mega popular în casele oamenilor (din SUA pentru moment) cu ajutorul asistentului vocal Alexa. Totuși, Amazon a început să lucreze la crearea propriului hardware customizat pentru inteligența artificială. Acesta ar permite ca viitoarele device-uri Amazon Echo să ofere răspunsuri mult mai exacte și mult mai rapide decât ce oferă acum. Deja s-au făcut pași importanți pe acest segment.

Amazon Alexa

În 2015, Amazon a producătorul israelian de chip-uri Annapurna, iar anul trecut a achiziționat compania Blink care producea camere de securitate. Totuși nu camerele de securitate au trezit interesul celor de la Amazon, ci procesoarele din interiorul camerelor Blink, ele oferind o capacitate de procesare sporită cu un minim consum de energie. Astfel, Amazon vrea să obțină o capacitate de procesare sporită direct pe device-urile sale, fără ca acestea să acceseze Cloud-ul. Practic opusul la ce vrea să ofere Google cu procesoarele lor pentru enterprise. 

Un lucru este clar. Marile companii au înțeles că au capacitatea și nevoia să își producă propriul hardware pentru a crea și mai puțină dependență față de Intel, AMD și alții. Inteligența artificială cel mai probabil va fi o necesitate în viitor, chiar dacă vrem sau nu vrem asta. Așa că fiecare companie va căuta să își rezerve un loc în frunte.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×