Atenţie la Shopper, aplicaţie care răspândeşte recenzii false prin intermediul serviciului de accesibilitate de pe Android

839 ori
<b>Atenţie la Shopper, aplicaţie care răspândeşte recenzii false prin intermediul serviciului de accesibilitate de pe Android</b>Cercetătorii Kaspersky au emis o avertizare cu privire la o aplicaţie populară infectată cu un troian. E vorba despre Shopper, o aplicaţie care răspândeşte recenzii false în numele utilizatorului, ascunzându-se

Cercetătorii Kaspersky au emis o avertizare cu privire la o aplicaţie populară infectată cu un troian. E vorba despre Shopper, o aplicaţie care răspândeşte recenzii false în numele utilizatorului, ascunzându-se de proprietarul terminalului.

La început de an reducerile sunt în toi la toate magazinele online şi ca atare o să folosiţi o grămadă de aplicaţii de shopping. Experţii Kaspersky au descoperit o aplicaţie infectată cu un troian care vă strică experienţa de cumpărare. Shopper e numele său şi intermediază instalarea aplicaţiilor de cumpărături online. Problema e că vizitează magazinele de aplicaţii pentru smartphone, descarcă şi lansează aplicaţii, lăsând în urmă recenzii false.

Troianul acesta a atras atenţia cercetătorilor prin faptul că el creează confuzie cu privire la structura sa şi utilizarea lui Google Accessibility Service. Serviciul acesta le permite utilizatorilor să seteze o voce pentru a citi conţinutul aplicaţiei şi a automatiza interacţiunea interfețeicu utilizatorul. E utilă pentru a ajuta persoanele cu dizabilităţi. Problema e că atacatorii o folosesc pentru a controla telefoanele.

Pe lângă aceste probleme, aplicaţia va deranja utilizatorii cu reclame nesolicitate. Ar fi interesant de aflat şi care e originea troianului, mai ales că el creşte rating-urile şi instalările aplicaţiilor de cumpărături, deci ar putea fi un magazin în spatele său. Îţi poate folosi contul de Google sau Facebook pentru a se înregistra pe aplicaţii populare de cumpărături şi divertisment, ca Aliexpress, Lazada, Zalora, Shein, Joom, Alibaba sau Likee.

Majoritatea celor infectaţi au fost afectaţi de troian între octombrie şi noiembrie 2019 şi se află în Rusia, Brazilia şi India. Pentru a vă feri de probleme, ar trebui să stați departe de aplicațiile care necesită utilizarea serviciului de accesibilitate. Evident şi o soluţie ca Kaspersky Internet Security nu strică.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×