Google continuă să împrumute de la Facebook Messenger, cu bule plutitoare pentru aplicaţia Messages

1.252 ori
<b>Google continuă să împrumute de la Facebook Messenger, cu bule plutitoare pentru aplicaţia Messages</b>Google a decis să împrumute de la Facebook Messenger acea bulă plutitoare pentru notificările aplicaţiei Messages. Deocamdată le testează în Android 10 şi au apărut dovezi sub forma unui API Bubbles, disecat de către cei de la XDA Developers.

Google a decis să împrumute de la Facebook Messenger acea bulă plutitoare pentru notificările aplicaţiei Messages. Deocamdată le testează în Android 10 şi au apărut dovezi sub forma unui API Bubbles, disecat de către cei de la XDA Developers.

Google mai cochetase cu acele imitaţii de "Chat heads" prin bulele-notificări de pe telefoanele Pixel. Ele au sosit cu Android 10 Beta 2, dar au şi dispărut rapid după, în ciuda faptului că au fost bine primite şi utile pentru multitasking în timpul conversaţiilor. Mulţi au regretat că funcţionalitatea nu a mai ajuns şi în varianta finală de software. Google se pare că face din nou teste acum cu aplicaţia de mesagerie. Odată ce primeşti o notificare, o bulă cu avatarul contactului tău va apărea lateral, alături de un icon şi un preview al mesajului.

Google continua să împrumute de la Facebook Messenger, cu bule plutitoare pentru aplicaţia Messages

Dacă ignori mesajul, acel preview va dispărea, lăsând un punct mic în urmă care marchează mesajul necitit. Dacă vrei să îi dai replica, trebuie doar să dai tap pe acea bulă pentru a deschide conversaţia respectivă, înlăturând nevoia de a trece la aplicaţia Messages direct. Dacă vreţi să scăpaţi de acea bulă ţineţi apăsat pe ea şi o duceţi spre un "X" în josul ecranului, fix ca la Facebook Chatheads. Și Samsung are o implementare asemănătoare din câte îmi amintesc.

Google continua să împrumute de la Facebook Messenger, cu bule plutitoare pentru aplicaţia Messages

Personal mă întreb cum de Facebook nu a brevetat aceste elemente de UI şi cum de Google le poate folosi liber. Utilizatorii lui Android 10 pot activa manual Bubbles API din zona Developer Options: Settings > Developer Options > Bubbles. Sunt şanse mari să vedem aşa ceva pe Android 11 la anul. Până atunci puteţi folosi Tasker ca alternativă şi acest tutorial care să vă arate ce şi cum.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×