Cum a fost la Summer Well 2017: între tehnologie Orange, muzică indie şi prima experienţă cu Uber şi Taxify

993 ori
<b>Cum a fost la Summer Well 2017: între tehnologie Orange, muzică indie şi prima experienţă cu Uber şi Taxify</b>În weekend-ul ce tocmai a trecut am luat parte și la Summer Well 2017, un festival de muzică susținut de către operatorul Orange România unde am luat contact cu tot soiul de artiști și per total cu o experiență pe care mi-aș dori să o retrăiesc

Ca mii de alţi bucureşteni şi nu numai mi-am petrecut ultimele 2 zile la festivalul Summer Well, de la Domeniul Știrbey, Buftea. E un festival inedit după ploaia de evenimente house şi rock din ultima vreme, pentru că mizează pe muzica indie mai mult. În plus, faţă de festivalurile urbane de pe stadioane sau de pe beton, acesta are loc în pădure practic, pe domeniul Știrbey. Cum a fost acolo aflaţi mai jos şi mai ales cum se leagă toată treaba asta cu zona tech/telecom/IT.

Summer Well 2017

Ca de obicei Orange a fost principalul pilon tech al Summer Well, atât prin oferirea de cartele cu mulţi giga participanţilor, cât şi printr-o zonă amplă de divertisment. Şi Orange şi Huawei au avut două zone de fun, în care te puteai juca cu PlayStation VR, să pedalezi pentru o cauză nobilă şi în general să încerci tot soiul de gadget-uri şi telefoane mobile.

Am văzut şi multe alte companii care au pariat pe tehnologie. Beck's avea un fel de simulator gravitaţional, cu care te învârteai pe un suport gen logo-ul Westworld, iar într-unul dintre corturile de la festival te puteai juca cu un HTC Vive VR. Au fost şi alte metode de fun mai tradiţionale, precum tiroliana, caiac, plimbări cu balonul, badminton sau un soi de karaoke la standul Kinder King.

Summer Well 2017

E complicat să explici care e spiritul Summer Well fără să zici cuvântul "hipster". Diferenţa între utilizarea lui de zi cu zi e că aici probabil o vei spune cu bonomie, nu ca insultă. E pur şi simplu toată acea combinaţie de "tânăr modern, care mănâncă raw vegan, ascultă muzică indie, lucrează în publicitate, merge pe bicicletă". E muzică indie, plus mâncare de la Fru Fru, îngheţată artizanală Moritz Eis şi tatuaje cu unicorni făcute pe loc.

Summer Well 2017 a avut un loc uriaş dedicat şi am făcut lejer 15.000 de paşi pe pedometru tot învârtindu-mă prin pădurice. Concertele în sine aveau loc într-o poieniţă, cât să pătrundă ceva soare, dar şi cât să încadrezi scena cu arbori uriaşi. În spatele poieniţei se afla o structură abstractă şi colorată, care parea să fie un tobogan, dar era de fapt câteva seturi de scări şi artă urbană aplicată peste.

Activitate fizică

Ideea de Street Food a prins de minune la Summer Well 2017, cu o grămadă de van-uri parcate acolo. Am mâncat la Pizza Van şi vă invit să vă imaginaţi o pizză făcută în casă, cu blat subţire, dar cu gust pur de Italia. Am dat iama şi în nişte waffles cu Nutella şi am încercat şi o limonadă cu fructe de pădure de la standul Limonada. Organizatorii au amenajat un muzeu Summer Well, pentru că show-ul are deja 6 ani vechime şi s-au strâns destule obiecte artistice şi memento-uri de-a lungul anilor.

Orange a organizat şi un cinematograf în aer liber, unde tronau şezlonguri şi puteai să te relaxezi între concerte. Erau foarte multe alte lucruri de făcut, inclusiv yoga, masaj sau pur şi simplu să stai pe malul lacului şi să asculţi nişte muzică house la scena secundară. De fapt Summer Well începuse din noaptea de vineri, când puteai asculta muzică simfonică la un picnic de noapte.

Summer Well 2017

Am văzut şi o lamă şi păuni la un petting zoo, iar o trupă trăznită de oameni în costume de flamingo luminoase patrula prin poieniţe noaptea. Era şi o dubiţă unde puteai să te căsătoreşti pe loc, evident ironic, purtând o mască de Batman sau alte trăznăi. M-am cam îngrijorat că Beck's era unul dintre sponsorii principali, pentru că nu sunt mare fan al berii lor, dar am avut şi alternative precum Corona sau Hoegaarden, plus Stella fără alcool.

M-am bucurat să văd şi că am scăpat de jetoane, folosind un card special Visa valabil pe perioada festivalului. Plăţile se făceau contactless şi puteai încărca de la cabinele răspândite pe domeniul Știrbey. Cât despre muzică, mă interesau cel mai mult The Kills, Nothing but Thieves şi Glass Animals. Am fost şocat cât de multă lume ştia nu neapărat versurile, cât "tabieturile" şi tradiţiile formaţiilor.

Summer Well 2017

E vorba de unele formaţii care cântă doar de câţiva ani şi au doar un album şi românii îi ştiu aşa bine, încât chiar au adus ananaşi la Glass Animals. Asta e un fel de tradiţie şi obsesie a lor, pentru că tot aduc ananaşi şi pe scenă. The Kills au fost super plini de energie, cu o tonă de solo-uri, iar Nothing but Thieves au fost melancolici, cântând melodia nouă "Sorry" fix în vreme de ploaie.

Nu pot să mă plâng de vreo coadă exagerat de mare, de vreo aglomeraţie sau ceva de gen, pentru că erau alternative gârlă la mâncare, distracţie sau băutură. Şi la concert aveai loc berechet să te desfăşori, deci nu e cazul de claustrofobie. Şi pentru că am menţionat Uber şi Taxify în titlu, aflaţi că sâmbătă am fost cu Uber la festival, iar duminică cu Taxify.

Summer Well 2017

Experienţa cu Uber a fost OK, de altfel şi prima mea experienţă. Ce îmi place? Felul în care se poartă şoferul şi că nu concepe să te ia vara fără aer condiţionat. Ce nu îmi place e că aplicaţia e mult prea simplă şi acel pin plasat la o zonă de pickup e imprecis şi sunt şanse mari ca şoferul să nu vină unde vrei tu. Am prins şi un surge baban, ceea ce iar nu mă încântă prea mult.

La Taxify lucrurile au fost mai OK, mai ales că preţul e ridicol deja, de 1.1 lei pe km când am luat eu maşina şi 0.65 bani la începutul zilei 14 august. Din păcate la Taxify am nimerit un şofer care se cam plângea că tocmai a venit de la Summer Well şi iar merge pe gol, probabil un taximetrist ce făcea asta în timpul liber. Cam obsedat şi de prosoape totuşi, pentru că avea câte unul pe fiecare scaun, unul pe picioare, prosoape peste tot. Şi nu era vreun obez năduşit totuşi.

Summer Well 2017

Aplicaţia Taxify seamănă mult cu cea Uber şi are până şi simbolurile maşinilor la fel. Apropo am uitat să zic că la 3 încercări de curse Uber, nici una nu mi-a afişat numărul maşinii, ceea ce nu e OK. La dus am fost cu un Renault Symbol şi un băiat simpatic, dar care mergea cam încet, iar la întors cu un Ford Focus şi un băiat vesel, care avea o viteză OK.

În schimb în noaptea de duminică ciu-ciu Taxify, băieţii fiind pesemne supăraţi de tariful de 0.65 şi că a pierdut Barca cu Real 3-1. Taxiul standard a fost sfânt. Cam acesta a fost Summer Well 2017 pentru mine, pe hârtie o experienţă în pădure cu muzică indie, în realitate o întâlnire cu tehnologii de plată contactless, cu 4G-ul Orange care a zbârnâit (am urcat video-uri pe Facebook cu filmări la concert în 10-20 de secunde), cu Uber şi Taxify. Sunt cârcotaş din fire, dar chiar nu am ce să reproşez aici, poate doar faptul că umbrela mi-a fost reţinută la intrare, pentru că nu era voie cu ea.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×