Succesul lui HTC U11 nu ar fi fost de ajuns pentru a readuce HTC pe profit în trimestrul 2

1.247 ori
<b>Succesul lui HTC U11 nu ar fi fost de ajuns pentru a readuce HTC pe profit în trimestrul 2</b>Veștile nu sunt prea bune pentru cei de la HTC, companie care deși a lansat un flagship foarte apreciat de către public nu poate ține pasul cu cheltuielile și pierderile operaționale aparent. Astăzi ni se dezvăluie că succesul terminalului de față nu

HTC U11 a fost foarte bine primit, atât de public, cât şi de jurnaliştii tech şi ca atare a ridicat puţin cota HTC în ultimele luni. Aparent nu a fost totuşi de ajuns succesul sau pentru a readuce HTC pe profit în trimestrul 2 al acestui an.

Dacă în martie firma creştea cu 25% la capitolul venituri, totuşi per total pentru trimestrul 2 au fost raportate pierderi operaţionale de 72 milioane de dolari. Fără taxe se ajunge la 64 de milioane de dolari, iar acţiunile HTC au scăzut cu 7 cenţi la aflarea acestor veşti. Pe de altă parte pierderile operaţionale de mai sus sunt cu aproape 50% mai mici decât cele înregistrate în trimestrul întâi, dar şi T2 din 2016.

Remarcăm şi faptul că HTC se află la al noulea trimestru consecutiv pe minus, deci presiunea asupra conducerii şi oficialilor e mai mare ca oricând. Mai sus am menţionat pierderi operaţionale, iar acum trebuie să discutăm şi despre venituri. Acestea au crescut faţă de perioada anterioară, dar au scăzut faţă de anul trecut, fiind la 531 de milioane de dolari.

Luna iulie deja a adus la rândul său o scădere, iar HTC U11 a început să piardă din acel hype şi exuberanța iniţială. Ca atare e nevoie de o nouă scânteie, poate una midrange care să vină la IFA să zicem.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×