Mobicast 160: Videocast & podcast săptămânal despre noile modele iPad 2017, lansare Galaxy S8, HTC U Ultra în teste şi impresii Horizon Zero Dawn

957 ori
<b>Mobicast 160: Videocast & podcast săptămânal despre noile modele iPad 2017, lansare Galaxy S8, HTC U Ultra în teste şi impresii Horizon Zero Dawn</b>Sper că n-aţi început weekendul fără noi şi fără obişnuitul nostru Mobicast! Şi asta mai ales pentru că am ajuns la ediţia Mobicast 160, ceea ce înseamnă fiind cifră rotundă că mă şi vedeţi la faţă de data asta. Acest videocast include subiecte precum..

Sper că n-aţi început weekendul fără noi şi fără obişnuitul nostru Mobicast! Şi asta mai ales pentru că am ajuns la ediţia Mobicast 160, ceea ce înseamnă fiind cifră rotundă că mă şi vedeţi la faţă de data asta. Acest videocast include subiecte precum Galaxy S8 şi noile sale scăpări, HTC U Ultra în teste, impresii despre jocul Horizon Zero Dawn, dar şi răspunsuri la întrebări.

Aflaţi că testam în continuare Huawei P10 şi P10 Plus, dar şi o brăţară de fitness şi un ceas smart, plus ZTE Nubia Z11 şi alte bunătăţi. Între timp a debutat LG Fortune, un smartphone entry level cu ecran de 5 inch şi preţ de 90 de dolari. Are rezoluţie de 854 x 480 de pixeli, procesor quad core de 1.1 GHz, 16 GB stocare şi slot microSD, dar şi 1 GB RAM. Vine cu o cameră frontală de 5 MP şi în spate are un senzor cu aceeaşi rezoluţie. Bateria este de 2500 de mAh.

Procesorul Snapdragon 660 şi-a făcut apariţia de asemenea, testat în benchmark-ul AnTuTu. Are performante similare cu Snapdragon 820 şi ar urma să ajungă pe Nokia 7 şi Nokia 8. Telefoanele sunt aşteptate în intervalul mai-iunie, cu dotări upper midrange şi procesorul acesta la bord. Nokia 7 ar avea ecran Full HD, iar Nokia 8 Quad HD. Se discută despre carcase metalice, panou frontal cu muchii înguste şi încărcare rapidă, plus optică Zeiss.

Am descoperit şi date despre viitoarele tablete iPad, aşteptate cel devreme săptămâna viitoare şi cel târziu la început de aprilie. Aşteptăm un iPad Pro 2 de 12.9 inch, cu cel mai nou CPU posibil Apple, mult RAM şi stocare, dar şi un nou iPad de 10.5 inch, posibil cu panou OLED. Ar trebui să apară şi un iPad Mini Pro de 7.9 inch cu 4 difuzoare, suport Apple Pencil şi upgrade hardware faţă de iPad Mini 4. În plus se pregăteşte şi un iPad de 9.7 inch care ar trebui să ajungă în şcoli şi să aibă preţ accesibil.

Între timp HTC a oferit un teaser sub motto-ul de "Spring îs Coming", legat de o lansare pe 20 martie. Fie debutează HTC 11 în mod neaşteptat, fie vedem un debut local pentru HTC U Ultra sau un terminal HTC Butterfly, mai ales că teaserul a venit din Taiwan. Samsung Galaxy S8 îşi continuă pleiada de leakuri şi informaţii, apărând pe Jet Black şi având un buton Home virtual care aparent va suportă diferite nivele de presiune în stil 3D Touch.

Se lucrează şi la un Galaxy Note 8 cu panou cu suport 3D Touch. Conform analiştilor Galaxy S8 va fi în magazine pe 21 aprilie, iar experţii au prezis vânzări mai lente decât la S7. Se reconfirma cele două variante, de 5.8 inch şi 6.2 inch, cu baterie de 3000 şi respectiv 3500 de mAh. Proporţia va fi de 6 la 4 pentru S8 versus S8+. Doar China va primi o versiune cu 6 GB RAM.

Mai aflăm şi că va exista un iPhone Edition cu ecran OLED Curbat pe margini, dar nu în stil S7 Edge, ci mai puţin. Are ecran de 5.2 inch de această dată şi va fi separat de iPhone 7s şi 7s Plus. Ar integra şi sticlă în spate şi va fi al treilea din combinaţia de modele noi de 4.7 inch şi 5.5 inch. Am mai descoperit şi că LeEco pregăteşte un nou smartphone pentru lansare pe 11 aprilie, un phablet cu procesor Snapdragon 821 şi camera duala..

Va avea ecran de 5.7 inch, cu rezoluţie Quad HD, cameră foto duala de 13 MP, camera selfie de 16 MP şi baterie de 4000 mAh, plus corp metalic unibody. Tot ultimele zile ne-au informaţii că Flanco ar vrea să închidă magazinele din malluri, din cauza chiriilor mari. Retailerul a avut o cifră de afaceri de 917 milioane de lei în 2016, cu 18% mai mult decât în 2015.

Are 122 de magazine, 25 de unităţi deschise anul trecut. Detalii despre Vernee Apollo X au început de asemenea să apară, iar acesta este un smartphone creat pe seama feedbackului primit de la utilizatori. Vine cu 4 GB RAM, display Full HD şi camera foto cu senzor Sony IMX258. Feedbackul a venit pe Facebook, forum şi email, iar telefonul are ecran Sharp de 5.5 inch, 64 GB stocare, scanner de amprente şi baterie de 3500 mAh.

Trecem la secţiunea FAIL şi WIN, iar la FAIL avem faptul că Vertu a ajuns pe mâna unui fugar turc, exilat din Turcia după ce a prădat operatorul Telsim cu milioane de euro. Nu sună deloc bine viitorul acestui brand care definea telefoanele de lux cu mulţi ani în urmă. La WIN avem faptul că fix după anunţarea lui Galaxy S8 pe 29 martie vine şi un eveniment local în România, pe 30 martie. Asta înseamnă că piaţa noastră contează şi nu suntem aşa mici cum cred unii din noi.

Fiţi siguri că vom fi la eveniment şi va aduce impresii la cald. Am răspuns şi la întrebări evident, unele legate de battery phone-ul meu preferat, de telefoane recomandate pentru gaming, dar şi tablete cu acelaşi scop. M-aţi pus să aleg între iPhone SE şi Samsung Galaxy A5 (2017), am discutat despre un PC PRO ideal pentru gaming, despre LG G6 şi cum se mai comportă un Galaxy S5 după câţiva ani.

Am fost întrebat dacă e mai bun Horizon Zero Dawn sau noul Nier şi când apare Mario Run pe Android. Aţi mai aflat şi cu editam clipurile la Mobilissimo.ro. Trecând la Diverse, ei bine am văzut şi eu în sfârşit LEGO Batman şi Logan. Primul nu se ridică la înălţimea lui The LEGO Movie, dar e totuşi amuzant uneori. Robin e cel mai amuzant, cu vocea lui Michael Cera în spate şi o expresie tâmpă şi ingenua.

Şi Batman e reuşit, dar e cam "too much". Se putea face mai mult cu materialul sursa. Logan e probabil cel mai bun film X-Men, cu siguranţă cel mai bun Wolverine. Totuşi nu e de Oscar, mai ales că Professor X moare prea sec şi brusc, iar Wolverine moare cu un pom înfipt în el. Inamicul e prea clișeic şi abuzul de actori mexicani e clar aluzie la Trump.

Am cumpărat Horizon Zero Dawn şi am remarcat că review-urile au dreptate şi e un joc splendid, un fel de Witcher futurist. Jucăm peste o mie de ani, când roboţi metalici uriaşi domina Pământul şi oamenii au doar arcuri cu săgeţi şi suliţe. Trebuie să ne strecurăm printre roboţi şi o controlăm pe Aloy, o fetiţă şi ulterior adolescenta care se lupta cu aceste creaturi şi încearcă să afle originile sale şi ale roboţilor.

Faţă de alţi "neanderthali" are un headset special găsit în ruinele civilizaţiilor trecute. Am încercat şi Rollercoaster Tycoon Touch, care e haios, dar prim de timere şi mecanici freemium, permiţând totuşi o grămadă de construcţii în parcul de distracţii. Cam acesta a fost Mobicast 160 şi ne reauzim săptămâna viitoare. Ne găsiţi pe YouTube, site, Forum şi Facebook.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×