ASUS ZenFone 5: Display mare, luminos, personalizabil, dar asimetric

2.065 ori
<b>ASUS ZenFone 5: Display mare, luminos, personalizabil, dar asimetric</b>ASUS rămâne fidelă panourilor Super IPS+ şi foloseşte unul de gen pe ASUS ZenFone 5, cu diagonală de 6.2 inch. Rezoluţia este de 2246 x 1080 pixeli, adică Full HD+, iar pe hârtie ASUS promite un screen to body ratio de 90%. Sună SF, pentru că am văzut..

ASUS rămâne fidelă panourilor Super IPS+ şi foloseşte unul de gen pe ASUS ZenFone 5, cu diagonală de 6.2 inch. Rezoluţia este de 2246 x 1080 pixeli, adică Full HD+, iar pe hârtie ASUS promite un screen to body ratio de 90%, chiar dacă suntem puțin sceptici legat de această cifră.

Display-ul lui ASUS ZenFone 5 (ZE620KL) vazut la microscop

Tot pe hârtie ni se promit şi 550 de nits de luminozitate, gamă de culori NTSC de 96% şi culori DCI-P3. Protecţia Gorilla Glass e la posturi şi avem şi filtru de lumină albastră, plus suport pentru utilizare cu mănuşi. Saltul de la ZenFone 4 e mai mare decât a fost de la ZenFone 3. ZenFone 4 şi 3 aveau diagonale de 5.5 inch, dar suntem la nivelul următor acum.

Experienţa de vizualizare a fost satisfăcătoare, cu luminozitate destul de ridicată, contrast OK şi culori vii, dar nu la nivel de OLED totuşi. Sunt încântat şi de unghiurile largi de vizualizare şi de imersivitate, doar că e o problemă. Atunci când te uiţi la un video, partea din dreapta a ecranului are colţurile rotunjite, iar cea din stânga este o dungă neagră dreaptă pentru a ascunde bretonul. Asimetrie... nu imersivitate.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 81.ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)491 (LUX)
 • 82.Samsung Galaxy A70491 (LUX)
 • 83.Samsung Galaxy A9 (2018)489 (LUX)
 • 84.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)
 • 85.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)
 • 86.Allview E3 Living488 (LUX)
 • 87.Nokia 5486 (LUX)
 • 88.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)
 • 89.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)

Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar în ce priveşte luminozitatea, am ajuns la 491 LUX, un rezultat solid aş zice, dar nu memorabil. Depăşim HTC U11, iPhone 7 Plus şi ASUS ZenFone 4 (485 LUX). Rămânem sub Huawei P20 Pro, Galaxy S8 şi iPhone X. Setările iarăşi sunt super generoase, de când ASUS Splendid a fost integrat în ele. Am şi o nemulţumire: unde e mecanismul de ascundere a decupajului/bretonului? Am căutat pe Internet, am văzut alte review-uri, am săpat în setări şi nici urmă, deci nu îl puteţi ascunde. Funcția de ascundere a decupajului a venit ulterior cu o actualizare software.

Display ASUS ZenFone 5 (ZE620KL)

Revenind la setări, există opţiuni pentru bara navigaţională, mărimea itemurilor de pe ecran, mărimea fontului, tipul de font şi apoi ajungem şi la Splendid. Aici sunt toate bunătăţile: filtrul de lumină albastră, slider pentru temperatura culorii şi Color Mode. Avem setările Wide Color, Standard şi Custom. Custom include la rândul său două slidere pentru nuanţa şi saturare a culorilor.

Am găsit în aceeaşi zonă şi o setare pentru a trece peste Do Not Disturb cu notificările. Aş zice că ecranul e bun, cu două minusuri: asimetria şi imposibilitatea de a ascunde bretonul.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×