ASUS ZenFone Zoom S: Display AMOLED capabil, dar inedit la pixeli

1.351 ori
<b>ASUS ZenFone Zoom S: Display AMOLED capabil, dar inedit la pixeli</b>Moda ecranelor AMOLED în rândul telefoanelor ASUS a început să se amplifice, modelele ZenFone 4 marcând această trecere, după ZenFone 3-uri cu IPS-uri. ZenFone Zoom S are un display ceva mai inedit, după cum aflaţi în rândurile următoare.

Moda ecranelor AMOLED în rândul telefoanelor ASUS a început să se amplifice, modelele ZenFone 4 marcând această trecere, după ZenFone 3-uri cu IPS-uri. ZenFone Zoom S are un display ceva mai inedit, după cum aflaţi în rândurile următoare.

Datele tehnice par ample, dar e uşor de navigat printre ele. E vorba despre un ecran AMOLED Full HD de 5.5 inch, cu un screen to body ratio de 76.5%. Pe hârtie are 500 de nits de luminozitate, spectrul NTSC peste 100% şi protecţie Gorilla Glass 5. Muchiile au grosime de 2.08 mm şi avem şi un strat oleofobic care ne scapă de amprente, plus filtru de lumină albastră.

Ecranul lui ZenFone Zoom S vazut la microscop

Nu avem player video pentru a pune la treabă clipurile, aşa că am folosit aplicaţia Gallery. Experienţa de vizualizare a fost luminoasă, clară, culorile vii au sărit în ochi şi contrastul a fost excelent, chiar şi în bătaia soarelui. Negrul este adânc, unghiurile de vizualizare sunt largi. Aspectul interesant cu adevărat apare când pornim microscopul. Mă aşteptam să văd pixeli aranjaţi frumos în Pentile Matrix, dar i-am găsit în aranjament RGB Stripes.

Nu cred totuşi că e prima oară când văd aşa ceva, pentru că dacă nu mă înşel şi un model Samsung sau două au avut un setup similar. La testul cu luxmetrul am atins 465 LUX, dar nu uniform, pentru că în anumite zone ale ecranului scade cu câteva zeci de LUX rezultatul. Nu e observabil cu ochiul liber şi rezultatul e bun. Depăşeşte ce oferă LG G4 şi LG G6, dar şi Huawei P10 Plus, rămânând totuşi sub ASUS ZenFone 3, Galaxy Note 5 şi iPhone 7.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 117.ASUS Zenfone Zoom S465 (LUX)
 • 118.HTC One (M8)463 (LUX)
 • 119.ASUS ZenFone 4 Selfie Pro (ZD552KL)463 (LUX)
 • 120.Allview X3 Soul462 (LUX)
 • 121.Lenovo Vibe X3460 (LUX)
 • 122.UHANS S1460 (LUX)
 • 123.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)460 (LUX)
 • 124.Amazon Fire Phone458 (LUX)
 • 125.iHunt Titan P11000 Pro458 (LUX)

Setările ecranului sunt clasice, de la luminozitate, stil şi mărime a fontului, până la mărimea itemurilor de pe ecran (Display Size). Avem şi Color Mode, cunoscut la un moment dat ca o aplicaţie, ASUS Splendid. Aici reglăm temperatura culorii şi avem şi modurile de vizualizare Super Color, Blue Light Filter, Standard şi Customizable. Aici reglăm nuanţa sau saturarea cu slidere.

Un ecran de calitate, al cărui factor inedit nu este unul negativ, ci doar o curiozitate.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×