Sony Xperia XZ Premium: OS, UI, aplicaţii - Android 7.1.1 cu clasicul gloss Xperia

1.447 ori
<b>Sony Xperia XZ Premium: OS, UI, aplicaţii - Android 7.1.1 cu clasicul gloss Xperia</b>De câţiva ani încoace Sony nu a mai schimbat mare lucru la interfaţa sa aplicată pe terminalele Android, cam de când a renunţat la playerul Walkman şi a trecut la cel Music. E mereu aceeaşi abordare glossy, cu meniuri laterale, multă transparentă şi..

De câţiva ani încoace Sony nu a mai schimbat mare lucru la interfaţa sa aplicată pe terminalele Android, cam de când a renunţat la playerul Walkman şi a trecut la cel Music. E mereu aceeaşi abordare glossy, cu meniuri laterale, multă transparentă şi culori vii.

Xperia XZ Premium rulează Android 7.1.1 Nougat cu Xperia UI peşte şi parcă având un Lifelog mai băgăcios. Până acum Lifelog monitoriza activităţile tale şi putea înregistra câte ore pe zi dedici gaming-ului, sportului, muncii, mersului pe jos şi altor activităţi. Acum te va întreba în zona dropdown dacă "ai dormit între ora cutare şi ora cutare" (a detectat ca telefonul a stat nemişcat mult), îți recomandă să iei haina dacă plouă şi te anunţă legat de exclusivităţile noi în diferite magazine de muzică, filme şi aplicaţii. Se transformă încet-încet în asistent virtual...

Interfata grafica

Pentru multitasking avem split screen şi caruselul clasic, iar cel mai din stânga homescreen rămâne dedicat lui Google Now. Dacă ţinem apăsat pe ecran accesăm zona de widget-uri şi wallpaper-uri, dar şi teme, mărimea iconurilor, grilă şi icon pack-uri. Porţiunea dropdown include notificări şi Quick Settings, tipic pentru Android aş zice. Setările includ opţiunile de conectivitate clasice şi aici ajungem şi la scannerul de amprente.

Este integrat în butonul Power cel (prea) plat, implica un proces de setup de 20 de paşi şi oferă o deblocare a ecranului destul de rapidă. Menţionez totuşi că o singură atingere nu e de ajuns, deci trebuie să apăsaţi pe butonul Power cu puţină putere totuşi. Trecând la lista de aplicaţii, avem 44 de nume de apps aici, ceea ce e cam mult, dar din fericire multe pot fi dezinstalate. Dintre aplicaţiile care merită menţionate amintim PlayStation, What's New, Weather, Lifelog, AVG, Sketch şi Movie Creator.

Ţin să specific că Android rulează în Full HD, iar 4K-ul se activează doar când vizionaţi conţinut 4K.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×