Cum stă Huawei P9 lite cu bateria? Vă răspundem printr-un test de zile mari, în profiluri complexe pentru utilizatorul Low, High şi Heavy

9.831 ori
<b>Cum stă Huawei P9 lite cu bateria? Vă răspundem printr-un test de zile mari, în profiluri complexe pentru utilizatorul Low, High şi Heavy</b>Testăm extensiv bateriile telefoanelor mobile, dar suntem înfometaţi de rezultate, extra teste şi chiar şi mai multe benchmark-uri. Uneori acestea nu sunt de ajuns şi nimic nu se compară cu utilizarea de zi cu zi. Şi cum Huawei P9 lite se anunţă un..

Testăm extensiv bateriile telefoanelor mobile, dar suntem înfometaţi de rezultate, extra teste şi chiar şi mai multe benchmark-uri. Uneori acestea nu sunt de ajuns şi nimic nu se compară cu utilizarea de zi cu zi. Şi cum Huawei P9 lite se anunţă un preferat al publicului în acest an, am decis să îl supunem unei baterii de teste... de baterie. Nu vă aşteptaţi să vedeţi un soft făcând treaba aici, ci un redactor Mobilissimo.ro, care a purtat telefonul în buzunar exact ca tine cititorule.

P9 lite e un telefon ce costă 1.200 lei şi debuta pe 1 iunie la Arenele Romane, sub tutelajul imaginii lui Smiley. Apreciat în recenzia noastră, terminalul a fost supus la 3 teste majore. Am împărţit testele în 3 profiluri de utilizatori: Low/Moderate, High şi Heavy. Mai jos vedeţi ce înseamnă fiecare.

Low/Moderate:

 • SMS: 10
 • Call: 10m
 • Net: (20m) (50% WiFi/50% Date)
  - 10m browsing
  - 14m FB& Twitter
  - 6m YouTube
 • 7 poze, 2, video
 • 13m playback muzica

High

 • SMS: 15
 • Call: 30m
 • Net: 2h (50% WiFi/50% Date)
  - 30m browsing
  - 30m FB&Twitter
  - 30m TuneIn Radio Online
  - 30m Youtube
 • Gaming: 30min
 • 20 poze 5 minute video
 • 40m playback muzica local

Heavy

 • SMS: 30
 • Call: 1h 30m
 • Net: 3h (80% WiFI/ 20% Date)
  - 30m browsing (24m WiFi/ 6m Date)
  - 1h FB&Twitter (48m WiFi/ 12m Date)
  - 1h TuneIn Radio Online (48m WiFi/ 12m Date)
  - 30m Youtube (24m WiFi/ 6m Date)
 • Gaming: 1h
 • 40 poze 10 minute video
 • 1h playback muzica local

Astfel, utilizatorul low/moderate e omul de rând, cu câteva SMS-uri spre cei dragi, câteva minute de apelare, câteva minute şi de Facebook şi web spre muncă şi dinspre muncă, plus playback muzical cât să asculte cele mai noi hituri. Face şi câteva fotografii.

Utilizatorul High are timp să vorbească 30 de minute la telefon, mai băga şi 3 sesiuni de 10 minute de gaming în pauzele de ţigară de la muncă sau facultate şi stă şi pe net 2 ore.

Teste baterie Huawei P9 lite

Utilizatorul Heavy are timp berechet, cât să stea la telefon 90 de minute în convorbiri, să fie pe web 3 ore şi să se şi joace o oră, forjând resursele terminalului. Intră aici in plus şi playback muzical şi playback pe YouTube, pentru că nu putem trăi fără consum media în ziua de azi. M-am pus în pielea acestor 3 profiluri de persoane fără probleme şi de aici au ieşit şi rezultate foarte pertinente.

Tabelul de mai jos ne prezintă rezultatele atinse după testele noastre:

 

Low/Moderate

HighHeavy
Rezultat consum în test12% în ~1h40% în ~4h89% în ~6h 30m
Performance /Smart + stand-by

~18,9% in 24h

(Între 3 si 5 zile, depinzând și de consumul de date în standby și de câte ori deschideți telefonul)

~46% in 24h

(Între 1 zi și jumatate și 2 zile depinzând și de consumul de date în standby și de câte ori deschideți telefonul)

~94,25% in 24h

(Între 7h și o zi și jumătate, depinzând și de consumul de date în standby și de câte ori deschideți telefonul)

Hai să le disecăm!

În primul rând, în testul Low/Moderate, ciugulind câte puţin din resursele handset-ului am consumat 12% pe parcursul unei zile ce a implicat efectiv 1 ora de utilizare cu ecran pornit. Dacă luăm în calcul şi timpul de standby (în principiu 3% consum baterie la 10 ore de standby) se ajunge la un consum de aproximativ 18.9% în 24 de ore. Astfel, prindeţi între 3 şi 5 zile de utilizare efectivă, dacă sunteţi THAT GUY, adică Low/Moderate.

Nu e nimic rău în asta şi tocmai aţi câştigat utilizare de o săptămână de lucru.

Trecem la profilul High, cu 40% din baterie consumată în 4 ore de utilizare efectivă cu ecran pornit. Adăugând şi standby-ul am atins 46% consumaţi în 24 de ore, deci puteţi atinge între 1 zi şi jumătate şi 2 zile de utilizare, în funcţie de calitatea conexiunii de date ce poate afecta consumul în standby şi de câte ori verificaţi telefonul.

Testul Heavy a fost adevărata forjare a telefonului, pus serios la treabă, inclusiv prin gaming. Astfel, am "ars" 89% din energie în 6 ore şi 30 de minute, iar în 24 de ore s-au dus 94.25% (aproximativ), cu tot cu standby. Veţi prinde între 7 ore şi o zi și jumătate, contând enorm consumul de date in timpul de standby şi de câte ori verificaţi telefonul. Un lucru important de menţionat e că am realizat testul în standby în condiţii ideale, cu conexiune date 4G şi WiFi excelentă şi ecran stins pe tot parcursul standby-ului.

Dacă eram în tren spre Târgu Mureş, drum de 10-11 ore şi se tot pierdea semnalul, probabil că se consuma mai multă energie în modul inactiv, ceea ce se întâmplă când se pierde reţeaua şi e căutată de handset. Când menţionăm "de câte ori verificaţi telefonul pe parcursul unei zile", ne referim la acel OCD pe care îl avem toţi, de a verifica notificările, ora şi altele, deci standby-ul diferă de la persoană la persoană.

Concluzia? Făcând media celor 3 profiluri, un utilizator care combină toţi cei 3 oameni într-unul ar prinde cam o zi şi jumătate de utilizare, lucru excelent pentru un telefon de 1.200 de lei. Practic cine pleacă la mare şi forjează telefonul cu o oră de gaming şi jumătate de oră de YouTube, tot o să mai aibă cel puţin 5 ore de utilizare intensă pe bază de playback, zeci de poze, camera şi Facebook pe nisipul fierbinte şi asta dacă e utilizator Heavy.

Restul se vor bucura de un întreg city break de baterie (2-3 zile), sau vor încărca telefonul cam o singură dată pe parcursul a unei săptămâni de concediu (low/moderate poate şi high). În excursie pe munți intră în acţiune şi modurile Power Saving, care cresc durata de funcţionare cam cu câteva ore (modul Smart), sau Ultra Power Saving Mode, care ar trebui să vă asigure lejer jumătate de zi de funcţionare odată ce sunteţi la 10% baterie, faceţi un apel de 10 minute să zicem şi verificaţi de vreo 4-5 ori ecranul.

Să înceapă vacanţa deci, cu Huawei P9 lite drept companion!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×