Huawei Honor 7: OS, UI, aplicaţii tipice EMUI, ceva mai abstracte acum

814 ori
<b>Huawei Honor 7: OS, UI, aplicaţii tipice EMUI, ceva mai abstracte acum</b>Pentru că am testat simultan Huawei Honor 7 şi Huawei Honor 5X, dar şi Huawei P9, am avut ocazia să văd 3 variante de Emotion UI la treabă. Întâi cea clasică de anul trecut pe Honor 5X, apoi aceeaşi versiune dar mai abstractă şi 3D pe Honor 7 şi apoi EMUI

Pentru că am testat simultan Huawei Honor 7 şi Huawei Honor 5X, dar şi Huawei P9, am avut ocazia să văd 3 variante de Emotion UI la treabă. Întâi cea clasică de anul trecut pe Honor 5X, apoi aceeaşi versiune dar mai abstractă şi 3D pe Honor 7 şi apoi EMUI 4.1, care parcă trece la o abordare mai matura. Varianta abstractă de pe Honor 7 pare a avea elemente împrumutate de la HTC Sense, plus un fundal cu efecte 3D arătos.

E mai mult gri aici şi mai mult minimalism decât pe Honor 5X, asta e sigur. Multitasking-ul se realizează pe baza a 4 thumbnail-uri, iar dacă ciupim homescreen-ul avem acces la zona de widgeturi, care arată foarte bine. Avem şi tranziţii şi schimbări de layout tot aici. Lockscreen-ul are opţiuni de control media şi 4 shortcut-uri către funcţii importante.

Caprura de ecran UI Honor 7

Ca de obicei EMUI nu are app drawer, deci toate aplicaţiile sunt pe homescreen-uri. În zona dropdown se află notificările sub formă de timeline şi Quick Settings, cu iconuri mari şi bine delimitate. În setări avem reglaje pentru Home Screen, funcţia Do Not Disturb şi ajungem şi la scannerul de amprente. Acesta recunoaşte amprenta la 360 de grade fără probleme şi e foarte precis şi rapid.

Captura ecran interfata grafica Huawei Honor 7

Setup-ul sau are doar 6 paşi şi e la rândul său rapid. Tot folosind scannerul de amprente puteţi face fotografii, răspunde la apeluri, iar cu un swipe accesaţi recent apps. Există şi comandă vocală şi Voice Wake up pe Honor 7, dacă nu mai găsiţi telefonul şi vreţi să vă răspundă de sub pat. Huawei a integrat aici un extra buton fizic lateral, un Smart Key complet personalizabil.

O apăsare, două apăsări sau ţinerea sa apăsat pot fi asociate cu orice aplicaţie/comanda/funcţie doriţi, din meniul de setări. Avem şi Motion Control, cu gesturile consacrate, de desenare a literelor pe ecran, gesturi cu încheieturile degetelor pentru capturi de ecran şi multe altele. Setările se încheie cu One Hand UI, setări ale barei navigaţionale şi Suspend Button.

Trecând la aplicaţii, am numărat 54 de softuri preinstalate, deci avem bloatware aici. Dintre aplicaţii amintim doar Themes, care sunt foarte personalizabile, Phone Manager şi faptul că primim şi câteva jocuri la pachet. 

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×