Huawei P9 Plus: OS, UI, aplicaţii cu mai puţin bloatware decât P9

1.242 ori
<b>Huawei P9 Plus: OS, UI, aplicaţii cu mai puţin bloatware decât P9</b>Huawei P9 avea un dezavantaj prin cantitatea de bloatware aflată la bord, dar P9 Plus limitează numărul uriaş de aplicaţii, după cum veți afla. Avem de-a face aici cu un handset ce rulează Android 6.0 Marshmallow, cu EMUI 4.1 aplicat peste

Huawei P9 avea un dezavantaj prin cantitatea de bloatware aflată la bord, dar P9 Plus limitează numărul uriaş de aplicaţii, după cum aflaţi mai jos. Avem de-a face aici cu un handset ce rulează Android 6.0 Marshmallow, cu EMUI 4.1 aplicat peste. Experienţa software e fix aceeaşi ca pe Huawei P9 şi avem o interfaţă cu nişte culori plate şi fără app drawer.

Lockscreen-ul afişează controlul media şi shortcut-uri către 4 funcţii de bază cu un swipe în sus. Multitasking-ul e afişat sub formă de bară orizontală scrollabilă de thumbnail-uri de mari dimensiuni asociate aplicaţiilor deschise în fundal. Dacă ciupim homescreen-ul accesăm zona de widget-uri, wallpaper-uri, tranziţii şi layout. Multe dintre widget-uri sunt cele stock din Android.

Huawei P9 Plus, interfata grafica

Porţiunea dropdown afişează notificările ca un timeline şi tot aici avem şi Quick Settings la un swipe distanţă. Setările includ Home Screen Style, dar şi opţiunile pentru scannerul de amprente, care are un setup rapid. El permite deblocarea ecranului, accesarea unei zone Safe sau blocarea de aplicaţii, dar şi swipe în jos pe el pentru a afişa notificările, browsing de fotografii şi răspunderea la apeluri prin apăsarea sa.

Secţiunea Smart Assistance de pe device oferă modificări la nivel de bara navigaţională, floating dock, Motion Control şi funcţiile Smart Screenshot, pe bază de încheieturi ale degetelor cu care putem activa diferite tipuri de screenshot-uri, inclusiv ecran total, ecran parţial sau chiar captură video de ecran. Putem şi să desenăm simboluri pentru a accesa aplicaţii sau să împărţim ecranul în două pentru a folosi 2 aplicaţii simultan.

În cele din urmă accesăm funcţii Smart Cover, mod de utilizare cu mănuşi, control vocal şi mod de utilizare cu o singură mână. Lista de aplicaţii preinstalate include 37 de nume, aproape de bloatware, dar nu chiar acolo. Pe listă se află Themes, utilul Phone Manager, Health, Remote ControllNotepad şi Recorder de exemplu.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×