Huawei P10 Plus: Display IPS Neo LCD de 5,5 inch luminos, cu un mic neajuns legat de unghiurile de vizualizare

1.504 ori
<b>Huawei P10 Plus: Display IPS Neo LCD de 5,5 inch luminos, cu un mic neajuns legat de unghiurile de vizualizare</b>Aş zice că se petrece un fel de rocada aici şi pică măgăreaţa în fiecare an pe o companie mare să lanseze un telefon bun cu ecran nu chiar perfect. O bună perioadă Sony scotea Xperia-uri cu TFT-uri slabe, apoi LG G3 şi G4 nu au impresionat ca ecran, iar..

Aş zice că se petrece un fel de rocadă aici şi pică măgăreaţa în fiecare an pe o companie mare să lanseze un telefon bun cu ecran nu chiar perfect. O bună perioadă Sony scotea Xperia-uri cu TFT-uri slabe, apoi LG G3 şi G4 nu au impresionat ca ecran, iar ZenFone 2 a păcătuit şi el. Să vedem în ce măsură P10 Plus e peste sau sub predecesor totuşi...

Ecranul lui Huawei P10 Plus vazut la microscop

La prima vedere lucrurile sună bine, cu un panou IPS Neo LCD de 5.5 inch cu rezoluţie Quad HD şi protecţie Gorilla Glass 5. Am folosit aplicaţia Videos pentru playback, cu clasicul său design minimalist, funcţie Pop Up Play şi reglaj de viteza a playback-ului. În plus avem şi opţiunea Audio Enhance. Experienţa de vizualizare ne-a adus o luminozitate bună, iar imaginea e clară.

Huawei P10 Plus uncghuri de vizualizare slabe

Culorile sunt bine calibrate, unghiurile de vizualizare sunt largi pe orizontală şi contrastul este OK. Am precizat "pe orizontală", pentru că atunci când inclinam telefonul pe verticală pierdem din claritate și luminozitate. La testul cu microscopul am descoperit pixeli cu aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am înregistrat 411 unităţi LUX, dar neuniform, existând şi zone cu 404 sau 398 LUX. Nu se vede asta cu ochiul liber totuşi.

Luminozitate ecran Huawei P10 Plus

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 176.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 177.Allview E2 Jump410 (LUX)
 • 178.LG Nexus 5X410 (LUX)
 • 179.Karbonn Titanium S6409 (LUX)
 • 180.HTC U11409 (LUX)
 • 181.Huawei Nova Plus408 (LUX)
 • 182.Allview V3 Viper407 (LUX)
 • 183.Allview V2 Viper406 (LUX)
 • 184.Motorola Moto M406 (LUX)

Cu această luminozitate am depăşit OnePlus One şi LG Nexus 5X, dar am fost sub Huawei Mate 8, Honor 8 şi chiar mai bătrânul Honor 6 Plus, dar şi sub Huawei P9 Plus, care atingea 522 LUX. Deşi luminozitatea  plasează telefonul pe locul 78 în topul nostru, în realitate pare mai luminos de atât. Zona de Setări ne aduce reglaje de tip View Mode, cu opţiuni Small, Medium şi Large pentru itemurile de pe ecran, dar şi mărime a fontului, screen saver şi eye comfort cu un slider pentru temperatura culorii.

Ecranul lui Huawei P10 Plus

Putem regla şi luminozitatea şi temperatura culorii, folosind o paletă de culori. E un ecran bun, dar nu îndeajuns de bun pentru a lupta cu predecesorii sau cele mai celebre flagship-uri din ultimul an!

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×