LG G6: Display unic, înaintea vremurilor sale şi trendsetter

1.926 ori
<b>LG G6: Display unic, înaintea vremurilor sale şi trendsetter</b>Dacă mai vedeţi vreodată pe undeva un telefon cu colţuri curbate şi cu HDR şi Dolby Vision să ştiţi că LG G6 a pornit acest trend. A făcut-o chiar înaintea lui Galaxy S8, indiferent ce ar spune fanii Samsung.

Dacă mai vedeţi vreodată pe undeva un telefon cu colţuri curbate şi cu HDR şi Dolby Vision să ştiţi că LG G6 a pornit acest trend. A făcut-o chiar înaintea lui Galaxy S8, indiferent ce ar spune fanii Samsung.

Saltul de la precedentele generaţii e uriaş. LG G3 inaugura rezoluţia Quad HD, dar se vedea foarte slab la soare, LG G4 nu era prea luminos, iar LG G5 avea light bleed. Acum LG G6 plusează la toate capitolele şi sare la diagonală de 5.7 inch faţă de predecesorul de 5.3 inch. Are rezoluţie Quad HD Plus, adică 2880 x 1440 pixeli, tehnologie Full Vision şi aspect de 18:9, ideal pentru consumul de conţinut cinematografic.

Display-ul lui LG G6 vazut la microscop

Mai vine şi cu Dolby Vision şi HDR, puse la treabă pe Netflix spre exemplu. Aceste tehnologii oferă un contrast mai bun şi un dynamic range superior. Panoul este un IPS LCD, pe care l-am pus la treabă cu ajutorul aplicaţiei Gallery, în lipsa unui player video dedicat. Am remarcat detalii foarte clar reprezentate şi mai uşor vizibile decât pe alte panouri.

Luminozitate a fost bună, culorile vii, dar au sărit în ochi mai puţin decât la un AMOLED totuşi. Contrastul a fost şi el în regulă, iar unghiurile de vizualizare sunt largi. Galeria aduce şi funcţii că Pop Up Play/Q Slide şi posibilitatea de a realiza un GIF. Pixelii au aranjament RGB Stripes, iar la testul cu luxmetrul am atins un acceptabil 418 LUX, care e bun, dar nu bate recorduri.

Luminozitate ecran LG G6

E peste LG G5 şi ai săi 365 LUX, dar şi peste LG V10 şi HTC U11. Totuşi e sub Xperia XZ şi Galaxy S8. Setările sunt extrem de generoase în zona Display, chiar uriaşe că lista. Avem modul Easy Home pentru cei care sunt noi în zona smartphone, posibilitatea de a folosi sau nu app drawer şi a regla efectele de swipe ale ecranului. Umblăm şi la forma iconurilor, la grila de aplicaţii, la Smart Bulletin, acel agregator de pe cel mai din stânga homescreen şi accesăm şi funcţia Always On.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 171.LG G6418 (LUX)
 • 172.Allview Soul X5 Style416 (LUX)
 • 173.Huawei P10 Plus411 (LUX)
 • 174.Allview E2 Jump410 (LUX)
 • 175.LG Nexus 5X410 (LUX)
 • 176.Karbonn Titanium S6409 (LUX)
 • 177.HTC U11409 (LUX)
 • 178.Huawei Nova Plus408 (LUX)
 • 179.Allview V3 Viper407 (LUX)

Ecranul va afişa notificări, ora dată şi alte informaţii de gen pe ecran în standby via Always On. Mai avem şi teme, reglaje pentru butoanele touch, mărime şi tip de font, plus Bold pentru fonturi, dar şi scalarea aplicaţiilor. Pentru că avem un ecran atipic le putem încadra pe aspecte 16.7:9, 16:9 sau 18:9. Apoi avem şi Comfort View, care ne scapă de nuanţă de albastru şi reglaj pentru mărimea de itemuri de pe ecran "Display Size".

Evident putem umbla şi la luminozitate şi avem  şi opţiune Auto Brightness aici. Mă miră că deşi avem atâtea funcţii şi opţiuni, nu există un reglaj pentru culoare sau vreun slider RGB. Un display în sfârşit de calitate pe un flagship LG...

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×