LG V10: Cameră la fel de bună ca a lui LG G4, dar cea frontală duală nu convinge

1.721 ori
<b>LG V10: Cameră la fel de bună ca a lui LG G4, dar cea frontală duală nu convinge</b>LG V10 a tot fost numit de noi "fratele mai mare al lui LG G4" în această recenzie şi nu se dezminte, păstrând fix aceeaşi cameră de 16 megapixeli în spate ca şi G4. E vorba despre un senzor de 1/2.6 inch, cu deschidere F/1.8 şi stabilizare optică

LG V10 a tot fost numit de noi "fratele mai mare al lui LG G4" în această recenzie şi nu se dezminte, păstrând fix aceeaşi cameră de 16 megapixeli în spate ca G4. E vorba despre un senzor de 1/2.6 inch, cu deschidere F/1.8 şi stabilizare optică, dar şi telemetru laser. Noutatea reală e camera duală de 5 MP din faţă, cu o cameră de 5 MP cu lentilă wide angle de 120 de grade şi una de 5 MP standard.

LG V10 cameră duală de 5 MP din faţă

Aplicaţia Camera porneşte rapid, iar focalizarea e la rândul său rapidă şi zoomul e fluid. Captura foto se realizează la rândul său rapid, iar interfaţa e în mare aceeaşi ca la LG G5. Putem alege între modurile Simple, Auto şi Manual, primul având nevoie doar de o apăsare pe ecran pentru captura foto. Modurile de captură în zona Auto sunt Multi View (toate cele 3 camere fac un colaj foto împreună simultan), Panorama, Slow Motion şi Time Lapse.

Avem şi HDR şi reglaje de aspect (16:9, 4:3 sau 1:1) şi putem filma până la rezoluţie 4K. Există şi funcţie de comandă vocală şi putem alege între opţiunea de stabilizare OIS şi cea Steady, a doua utilă dacă filmăm din mers. În dreapta interfaţei avem o zonă specială de partajare a fotografiilor către Gmail, Facebook şi via Bluetooth.

LG V10, interfata camerei foto (screenshots)

Reglajul manual aduce extra opţiuni foto precum balans de alb, ISO, expunere, focalizare, shutter, AEL, captura RAW şi un blitz special pentru diferite reglaje de expunere. Noutatea reală e captura video cu opţiuni manuale ample, precum direcţionarea microfoanelor, amplificarea lor, filtrarea vântului, dar şi multe reglaje de frame-uri pe secundă (1 FPS, 2 FPS, 24 FPS, 30 FPS, 60 FPS) şi de bitrate (Low, High, Medium).

Putem crea şi un colaj de capturi video cu funcţia SNap, iar camera frontală se prezintă cu funcţie HDR, filmare Full HD şi posibilitatea de a alege între cele două camere, că la LG G5. Trecând la galeria foto, avem peste 400 de cadre realizate cu LG V10, atât la exterior, cât şi la o serie de evenimente din ultima lună, printre care lansarea jocului Overwatch, Comic Con 2016, lansarea lui Huawei P9 Lite la concert Smiley şi altele.

Pe timp de zi avem o textură excelentă a capturilor şi culori realiste, dar şi un selfie ce poate fi numit doar OK şi atât. Se putea mai bine, având în vedere aşteptările de la cele două camere frontale. Fotografiile sunt foarte clare şi sunt surprinse o mulţime de detalii (mă refer aici la camera principală). Există şi o tendinţă de over sharpening, iar când am dat zoom in la maxim nu prea am pierdut detalii, ceea ce e impresionant.

Panorama are o rezoluţie generoasă, de 21.504 x 2624 pixeli, iar HDR-ul a dat senzaţia de artificial imaginii. Am realizat şi câteva prim planuri reuşite şi ne-am jucat cu focalizarea în mod eficient. Aş spune că acest model etalează culori mai artificiale decât cele ale lui LG G4, care era reper la capitolul calibrare de culori, dar claritatea e la fel de bună.

La Comic Con am făcut sute de fotografii la interior şi am remarcat că această cameră de 16 MP nu se descurcă cu obiectele în mişcare şi zonele cu lumina de diferite culori. Am avut şi cadre blurate, astfel că din 200 de capturi puteai scoate cam 50 sau 60 cu adevărat de calitate. Am avut şi capturi ale unor ecrane cam albicioase şi selfie-ul cu Deadpool a fost şi el cam spălăcit.

Au existat şi cadre reuşite, ce e drept, dar după multe încercări. Parcă aici culorile au arătat mai bine decât la exterior. Concluzia de reţinut e că primim claritatea şi calitatea de pe LG G4, dar culorile sunt sub acel model, iar per total camera lui LG V10 e cu 10% sub cea a lui LG G5. Camera frontală rămâne un gimmick care nu convinge.

Captură low light a adus rezultate bune, cu claritate OK, halouri mari ale iluminării stradale, textura bine surprinsă a clădirilor, dar luminile se extind prea mult în fotografii, făcându-le puţin albicioase. Blitzul mai scapă de această "ceată", iar per total noaptea V10 e sub LG G4 sau G5, dar nu cu foarte mult şi strict din cauza halourilor luminilor.

Captură video s-a făcut în format MP4, la rezoluţie Full HD şi 30 FPS, plus bitrate de 17 Mbps. Acea mişcare ciudată ca şi cum am fi pe vapor, problemă de pe LG G4 e păstrată şi aici, în încercarea constantă şi obsesivă de a stabiliza captura video. Claritatea şi culorile sunt fără cusur totuşi şi stabilizarea optică e foarte bună.

La captura video 4K am atins 47 Mbps bitrate şi am o schimbare bună a expunerii. Camerele frontale aş spune că filmează surprinzător de bine şi au claritate bună. Am remarcat şi ceva probleme cu microfonul uneori, mai ales la Comic Con şi un pic de refocalizare. Norii nu au fost randaţi prea realist, deşi restul nuanţelor au fost bine surprinse digital.

Şi când am dat zoom in calitatea a rămas neştirbită. Am fost surprins să văd că LG V10 nu prea se descurcă să filmeze un ecran de televizor sau monitor, jocul FIFA 16 arătând pixelat pe un astfel de ecran. Rămâne o cameră bună pentru evenimente, dacă ignorăm acustica sau facem reglaje manuale speciale pentru zgomot. Aş plasa captura video între LG G4 şi LG G5, parcă cu mai puţine probleme decât pe G4.

LG V10 deţine şi recordul pentru cele mai multe opţiuni de captură video văzute vreodată pe un telefon mobil.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×