LG V10: OS, UI, aplicaţii minimaliste şi plate, cu niscai bloatware

1.327 ori
<b>LG V10: OS, UI, aplicaţii minimaliste şi plate, cu niscai bloatware</b>LG V10 e din păcate blocat în epoca Android 5.1.1, deşi s-a lansat de mai bine de jumătate de an şi ar fi trebuit să primească actualizarea la Android Marshmallow până acum. Peste Lollipop e aplicat LG UX, într-o variantă minimalista şi plată..

LG V10 e din păcate blocat în epoca Android 5.1.1, deşi s-a lansat de mai bine de jumătate de an şi ar fi trebuit să primească actualizarea la Android Marshmallow până acum. Peste Lollipop e aplicat LG UX, într-o variantă minimalistă şi plată, care include Smart Bulletin ca homescreen-ul cel mai din stânga. El agregă date din calendar, LG Health, Tips, Quick Remote, Smart Settings şi Evernote.

Widget-urile din această interfaţă sunt şi ele abstracte, plate şi minimaliste, iar multitasking-ul implică un carusel şi posibilitatea de a face app pinning pentru a ţine aplicaţiile active şi după ce dăm clear all. Fiind un device mare, era de aşteptat ca LG V10 să ofere şi un mod Dual Window, care ne permite să folosim două aplicaţii în acelaşi timp, împărţind ecranul în două.

Interfata grafica LG V10

În secţiunea dropdown avem slider-ul de luminozitate, cel de volum, notificări, Quick Settings şi funcţia Capture+, care permite realizarea de capturi de ecran şi apoi editarea lor la un nivel destul de complex. QSlide este şi el aici adăugând încă un nivel de multitasking prin intermediul acelor mici ferestre ce plutesc pe ecran şi se suprapun, asociate aplicaţiilor de la bord.

În zona de Setări avem posibilitatea de a minimiza ecranul pentru a simula o diagonală mai mică, a asocia funcţii butoanelor de volum şi evident setări legate de scannerul de amprente. Acesta are meniuri de setup cu interfaţa foarte arătoasă şi se realizează în paşi, ceva ce nu am mai văzut pe alte telefoane. Putem folosi scannerul pentru a debloca terminalul sau diferite zone cu conţinuturi de pe device, iar senzorul e precis şi rapid.

Avem şi setări legate de homescreen şi accesorii speciale precum husa Quick Cover, dar şi Smart Cleaning, pentru a elibera resurse. Pe lista de aplicaţii preinstalate se află 45 de nume, deci ne cam apropiem de ideea de bloatware. Printre aplicaţii se număra LG Health, Quick Memo+, cu destul de multe opţiuni de editare de text şi desen, dar şi Quick Remote, cu rol de telecomandă TV.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×