Microsoft Lumia 950 XL: Cameră cu detalii bune şi zoom capabil, departe totuşi de moştenirea Pureview/ Zeiss

1.767 ori
<b>Microsoft Lumia 950 XL: Cameră cu detalii bune şi zoom capabil, departe totuşi de moştenirea Pureview/ Zeiss</b>Ce ar fi o recenzie de Lumia fără o analiză pertinenta a camerei? E ca şi cum ai face o recenzie de automobil fără să discuţi deloc despre motor, sau consola navigaţională. În fine, Microsoft Lumia 950 XL Dual SIM dispune de o cameră de 20 de megapixeli..

Ce ar fi o recenzie de Lumia fără o analiză pertinenta a camerei? E ca şi cum ai face o recenzie de automobil fără să discuţi deloc despre motor, sau consolă navigaţională. În fine, Microsoft Lumia 950 XL dispune de o cameră de 20 de megapixeli, cu stabilizare optică şi deschidere F/1.9. Avem parte şi de un blitz triplu LED, premieră la Mobilissimo.ro, tehnologie Pureview şi Carl Zeiss.

Pentru selfie avem o cameră de 5 MP, cu lentilă wide angle şi deschidere F/2.4. Avem acces şi la 4 microfoane pentru captura audio, ele fiind plasate în față, respectiv spate, în partea de sus și jos a telefonului. Aplicaţia Camera nu porneşte chiar rapid, dar are focalizare rapidă şi nici viteza de fotografiere nu e rea.

Interfață cameră Microsoft Lumia 950 XL

Zoomul este fluid, în cazul în care vă întrebaţi. Camera realizează fotografii de 19 megapixeli sau de 8 megapixeli, în format JPEG sau JPEG + DNG. Cadrele de 8 megapixeli suportă şi zoom lossless de 2X. Interfaţa camerei e familiară în universul Windows Phone, iar sus găsim o serie de opţiuni, precum blitz, HDR sau camera frontală, dar avem şi o variantă mai amplă de opţiuni, precum balans de alb, focalizare, ISO, expunere şi shutter speed.

Putem realiza şi panoramă şi avem şi acele Lenses clasice, sub formă de aplicaţii descărcabile. Din Setări reglăm aspectul (16:9 sau 4:3), creăm şi acele Living Images (fotografie plus 3 secunde video) şi avem şi opţiuni video variate (stabilizare şi multiple framerate-uri pentru captura: 24, 25, 30 sau 60 FPS la filmare Full HD sau 24, 25, 30 FPS la 4K).

Galeria foto realizată cu acest telefon într-o zi toridă de iulie, cu peste 37 de grade în termometre, ceea ce a dus la multiple resetări ale telefonului. Ca de obicei pentru o cameră cu o aşa rezoluţie ridicată, am avut parte de detalii bune, iar iluminarea a fost OK. Există puţină suprasaturare, iar la zoom în au început să apară şi imperfecţiuni.

Selfie-urile au arătat OK la claritate, dar au avut fundalul cam ars. Cadrele care au surprins cerul au avut o nuanţă nenaturală, iar în general texturile jucăriilor acelora din parc au fost bine conturate digital. Prim planurile au fost la înălţime, ca şi detaliile din capturile landscape. Din loc în loc se mai strecura şi câte o porţiune arsă, cum şade bine unei capturi pe zi toridă.

Avem prim planuri bune cu flori şi am avut ocazia să facem ZECI de fotografii cu camera frontală, atunci când încercam să realizăm o galerie foto grăitoare pentru Huawei P9 Lite şi testele sale de baterie. Abia atunci s-a dovedit că avem o cameră frontală foarte bună. Focalizarea a fost şi ea bună şi nici la Panorama nu obiectam nimic (rezoluţie, claritate, tot în grafic).

În condiţii low light am avut şi câteva capturi blurate, dar iluminare plăcută în general. Halourile luminilor stradale au fost mari şi am avut şi câteva capturi cam în ceaţă. Unele aveau supradoză de gri şi galben, dar blitzul a mai salvat din situaţie, oferind nuanţe naturale. Chiar dacă au fost şi situaţii când cameră s-a comportat bine noaptea, inconstanta să o face inferioară faţă de flagship-urile acestui an şi celui trecut.

Ziua doar detaliile au fost bune la secţiunea foto, plus claritatea şi culorile când nu au fost arse. Aş plasa nivelul camerei la pragul lui Lenovo Vibe X3 şi culorile sunt departe de LG G5, iar capturile sunt sub Galaxy S6 aş spune chiar. Filmarea a fost OK la nivel Full HD, cu detalii bune, ceva suprasaturare şi un microfon de calitate.

Focalizarea şi expunerea nu ne-au pus probleme, iar captura 4K a arătat perfect, deşi a fost zgârcită cu zoom-ul. Claritatea a ieşit în evidenţă aici. Captură 60 FPS a arătat cinematic şi a avut o schimbare bună de expunere, iar stabilizarea optică nu m-a dat pe spate, mai ales că am şi pierdut focalizarea puţin. Zoomul a fost excelent, fără pierdere de detalii şi aş pune captura video aproape de nivelul lui Nexus 6P, cu nivel bun de zoom, dar cumva sub modelul Huawei totuşi.

Filmarea low light a fost întunecată, puţin neclară, cu zoom modest, halouri mari şi microfoane iar bune. Am văzut rezultate mai bune la acest capitol, dar trebuie să subliniez iar ca microfoanele se descurcă bine aici, deci cine filmează la concerte e câştigat.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×