Google Pixel 7 Pro primeşte 3 ani de actualizări Android şi 5 ani de actualizări de securitate. E oarecum surprinzător, având în vedere că telefoanele flagship Samsung primesc 4 ani de actualizări Android.
Video-review Google Pixel 7 Pro, secțiunea OS, UI & APPS
Fluiditatea interfeţei e ceva special aici, lasă în urmă One UI şi iOS, chiar şi One UI 5.0 cel ultra fluid testat de noi recent. Cu toate astea, uneori pune frână la scroll în aplicații, precum Twitter şi aici dau vina pe procesorul Tensor. Android 13 vine cu Theming, schimbă nuanţele playerului muzical în funcţie de coperta albumului muzical ascultat.
Avem şi Spaţial Audio odată cu Android 13, un soi de audio 3D de pe PS5, la nivel de mobil. Noul Android mai aduce şi Call Screening, care va vorbi cu boţii de la customer service în locul vostru şi va afişa opţiunile lor pe ecran.
Există şi Call Captions, pentru momentele când eşti la şcoală şi nu poţi vorbi cineva la telefon, dar vorbirea e transpusă în cuvinte de către AI. Toate se întâmplă local, fără conexiune la Internet. Avem şi funcţie de transcriere a vorbirii pentru două persoane, chit că ai telefonul în buzunar, lucrul util pentru reporteri. Toate acestea sunt însă disponibile mai degrabă la nivel internaţional, decât la noi, mai precis în SUA şi în engleză.
Anul acesta vedeta este bineînţeles funcţia unblur, care funcţionează nu doar în cazul fotografiilor făcute recent ci poţi ajusta ascuțimea unei imagini chiar şi pentru fotografiile mai vechi, chiar foarte vechi. M-am jucat cu acesta funcţie şi este impresionantă. Există şi o funcţie în zona Recents, Select, care va extrage text şi imagini din ORICE aplicaţie, oferind apoi opţiuni de partajare, salvare, copy.
Nu uităm de Privacy Dashboard, care ne arată ce aplicaţii au accesat ce resurse ale telefonului în ultimele 24 de ore sau 7 zile. Accesarea microfonului şi camerei e semnalată cu un icon verde pe ecran, sus, în bară status.
Pentru navigare folosim swipe-uri, iar bulele din Quick Settings mi se pare că au fost mărite prea mult, la un nivel comic de mare. Avem şi notificări sub ele, acum mai bine prioritizate. Exista şi Digital Wellbeing şi Parental Control şi nu am uitat de widgeturile mai detaliate şi 3D (dar nu Stacked ca la One UI 5.0), plus posibilitatea de a extrage culori din wallpaper şi să le aplicăm la nivelul întregii interfeţe, chiar şi iconuri.
Acum sunt extra nuanţe față de Android 12. Putem alege Wallpaper Colors sau Basic Colors, exista şi Dark Theme şi Themed Icons. Cititorul de amprente e rapid şi precis, integrat în ecran, îşi face treaba.
App drawerul se deschide cu un swipe în sus pe homescreen, iar în zona de sus se afla aplicaţiile cele mai des accesate şi o bară de căutare. Evident toate completate de o interfaţă stock, fără bloatware.
Disponibilitate
Prețuri actualizate
- 🛒 Amazon Germaniaaflă prețul
- 🛒 eMAGaflă prețul
- 🛒 QuickMobile (cupon -3%: QUICK202)află prețul
- 🛒 Vexioaflă prețul
- ⚖️ COMPARIaflă prețul