OPPO Find N: Camera cea mai bună de pe telefoanele pliabile de pe piaţă

1.272 ori
<b>OPPO Find N: Camera cea mai bună de pe telefoanele pliabile de pe piaţă</b>OPPO Find N dispune de două camere selfie, cu care şi începem. O avem pe cea decupată în ecranul interior, cel pliabil, cu rezoluţie de 32 MP. Ea atrage destul de mult praf şi impurităţi în jurul său. Încă o cameră selfie este decupată în ecranul exterior

OPPO Find N dispune de două camere selfie, cu care şi începem. O avem pe cea decupată în ecranul interior, cel pliabil, cu rezoluţie de 32 MP. Ea atrage destul de mult praf şi impurităţi în jurul său. Încă o cameră selfie este decupată în ecranul exterior, tot cu rezoluţie de 32 MP. Ambele camere au senzori Sony IMX615 cu deschidere F/2.4

Video-review OPPO Find N 5G, secțiunea Cameră

În spate găsim doi senzori de la OPPO Find X3 Pro, camera principală de 50 MP cu stabilizare optică şi focalizare omnidirecțională (senzor Sony IMX766, mărime 1/1.56 inch), dar şi camera telephoto de 13 MP cu zoom optic 2X (senzor Samsung S5K3M5, F/2.4, lentila 5P). A treia cameră este cea de 16 MP ultrawide, cu senzor Sony IMX481, cu deschidere F/2.2 şi lentila 5P. Revin puţin la camera principală de 50 MP, care aduce focalizare All Pixel Omnidirecțională, deschidere F/1.8, stabilizare optică şi lentila 6P. 

Beneficiem şi de filmare 4K la 60 FPS, bliţ dual LED, funcţii AI, Portrait, Night Mode, dar şi moduri speciale ca Expert, Movie, Dual View Video şi scanner de texte. Exista şi modurile de captură Nightscape, Expert, Slow Motion, Time Lapse, Breeno Scan. 

Pentru galeria foto, am luat telefonul la o plimbare prin Bucureşti, în centrul oraşului, pornind de la biserica Sfântul Antonie de lângă Hanul lui Manuc, trecând pe la Mănăstirea Stavropoleos, pe Calea Victoriei la Muzeul de Istorie şi pe la Piaţa Revoluţiei. 

Ca primă impresie aş spune că fotografiile sunt în general reuşite, dar nu ar fi stricat o expunere mai mare. Soare aveam suficient, dar am simţit că fotografiile sunt uşor întunecate. La zoom stăm mai bine decât arată pe hârtie acel zoom optic 2X s mă uit în special la acel ceas din turnul bisericii. Ultima oară când am fost aşa impresionat de o poză făcută acelui turn era când realizăm teste de zoom cu Nokia 7 Plus. 

Nu remarc diferenţe de culoare între camera principală, cea ultrawide şi cea telephoto. Am apreciat mult textura acelor pietre şlefuite din curtea bisericii din faţa Hanului Manuc, Biserica Sfântul Antonie Curtea Veche. Uitaţi-vă şi la acel clopot şi la sculpturi. La closeup am remarcat eşecuri de focalizare, care nu apar şi la restul modurilor de fotografiere. Mă refer la acei trandafiri temerari din curtea bisericii (e totuşi iarna!), care nu s-au lăsat fotografiaţi closeup, dând erori de focalizare. Cel galben a fost prins ceva mai bine, dar doar cu zoom. 

HDR se aplică eficient şi avem un dynamic range satisfăcător în general. Aş zice şi că observ o uşoară tentă albăstrie a pozelor, o anumită răceală, poate un pragmatism prea mare. Culorile nu fac pop, nu sar în ochi ca al alte telefoane flagship. Unii le-ar numi realiste, dar eu le simt reci. Deşi împrumutăm optică lui OPPO Find X3 Pro, el prindea culori clar mai calde. 

Sunt puţin dezamăgit la selfie, acolo unde focalizarea mai dă şi pe lângă. Am văzut fotografii selfie mult mai bune la telefoane high midrange că Galaxy A52s. Sunt totuşi încântat de textura hainelor şi de detalii, pentru că operăm la rezoluţia maximă de 32 MP. Arată bine şi fundalul din spatele meu, poate prea bine faţă de chipul meu. Bokeh mă separa bine de fundal, cu mici ratări pe la urechi şi în zona de sus a părului. Camera selfie din ecranul pliabil aduce un contrast prea intens al fundalului din spatele meu şi nu se descurca prea bine cu un fundal luminos. Parcă face un Bokeh mai precis. 

Camera principală pare făcută pentru a captura arhitectură, clădiri ample, peisaje urbane. Am activat şi modul AI la un moment dat şi m-am trezit cu reversul medaliei: culori trezite la viaţă, cu o cromatică de circ, de acadele şi baloane. Mi-a plăcut totuşi galbenul luminii de prânz care pică peste acoperişul unei biserici cu coloane bizantine, Biserica Mănăstirii Stavropoleos. 

OPPO Find N 5G

Avem şi poze cu CEC-ul, în toată splendoarea sa ne-renovată de ani, dar şi cu Muzeul de Istorie, lipsit de Traian şi Lupoaică. Detaliile arhitecturale de fineţe se văd excelent prin lentilele acestui pliabil. Cerul arată excelent deasupra lor şi mă refer la nuanţa în special. Am observat şi că uneori dacă nu ai grijă cum ţii telefonul degetele intră în cadru la captura ultrawide. Dacă e o nuanţă unde excelează telefonul ar fi vorba despre verdele vegetaţiei, care m-a mulţumit. 

La low light ne-am mutat ca de obicei în Piaţa Unirii din Timişoara şi am apreciat că avem Night Mode disponibil atât pe camera principală, cât şi pe cea ultrawide. Ba chiar şi pe cea telephoto! Fotografiile arată ca de flagship, niciodată nu vedem cadre ratate, estompate sau zgomotoase. Fiecare luminiţă din ghirlandele de la terasa e clar redată. Poate doar captura ultrawide fără Night Mode să îşi mai dea în petec, amplificând luminile şi deformând obiectele şi având şi degetul intrat din greşeală în cadru. 

În rest felinarele arată perfect, orice obiect e bine definit şi conturat, avem chiar şi o focalizare de aproape reuşită de pe acel cap statuie de de la fântână. Se poate lua la trântă cu marile flagshipuri din 2021 fără probleme. Pozele arată bine şi fără Night Mode, dar Night Mode parcă "trece cu creionul din nou" peste liniile arhitecturale ale uşilor şi ferestrelor clădirilor pozate. Le amplifica contururile şi umbrele. 

La filmare remarc o stabilizare bună la panoramare şi probleme cu microfonul din cauza vântului. Zoom-ul se face sacadat la trecerea între camere, iar cerul e complet alb. Detaliile sunt din abundenţă şi claritatea e de flagship. Îmi place verdele vegetaţiei din curtea bisericii, dar văd cam multă expunere sus.  

Testul de focalizare cu alternare între trandafir şi curtea bisericii a fost trecut cu brio ca acurateţe şi viteză şi am avut pe fundal şi o domnişoară nemulţumită care purta o conversaţie despre condiţiile actuale de trăi. Claritatea capturilor foto în general m-a dus cu gândul la OnePlus 9 Pro şi iPhone 13 Pro şi pot imputa doar expunerea în zona de sus, a cerului, atât. Avem şi o filmare din zona dezolantă, în renovare a Centrului Vechi, unde am panoramat rapid, dar am prins multe detalii.  Am filmat şi un cotoi foarte umflat şi aici zoom-ul m-a enervat rău cu ezitări între treceri între gradaţii, cu sughiţuri vizibile pe captura. 

Filmarea selfie a prins o voce cu bas plăcut, dar e tremurată, nu prea generoasă cu detaliile, dar decent focalizată. Fundalul e prea aprins când pică soarele pe clădiri, dar claritatea obiectelor din spatele meu nu e rea. Primul test de stabilizare s-a făcut fără vreun mod Steady pornit şi rezultatul a fost fabulos. Zero trepidaţii, tremur, defocalizare, rezultatul e de gimbal. Am mers pe coridorul de la intrarea Muzeului Naţional de Istorie, printre coloane. 

Cu modul Steady, tot pe treptele de la Muzeul de Istorie se reduc şi mai mult mişcările, dar suntem limitaţi doar la Full HD. Nu se simte nici cea mai mică urmă de tremur sau efectul paşilor făcuţi de mine cu un mers destul de rapid. 

Filmarea de la Cercul Militar din intersectie e rece şi albăstrie, dar se descurcă excelent cu subiecţii în mişcare, nu şi cu vântul năprasnic totuşi. Îmi place ca la panoramare camera se adaptează rapid la expunere şi balans de alb. La final avem un nene care cânta la cimpoi şi pe care zoom-ul nostru nu prea îl flatează, apărând zgomot rapid. Văd că avem totuşi un soi de zoom audio. 

Noaptea filmarea e destul de bine stabilizată, de un galben corect, uşor fluctuant pe alocuri şi sunt şocat de cât de clar e rezultatul. Luminiţele sunt redate bec cu bec, focalizarea e OK, chiar dacă din mai multe încercări şi sursele de lumină au dimensiuni OK. De la Xperia 5 sau Xperia 5 II nu am mai fost aşa surprins de o filmare nocturnă. E o idee mai întunecată parcă decât cea a unui Galaxy S22 Ultra, dar are foarte puţin zgomot.

Poate cea mai bună cameră de telefon pliabil de pe piaţă, de fapt cu siguranţă, nu poate!

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

-3% din preț pe QuickMobile.ro, cupon: QUICK202

Explorăm imprimantele HP la sediul din Pipera; Detalii despre modelele pentru 2023-2024

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×