Samsung Galaxy A40: Camera de A50 un pic mai Lite, dar nu foarte mult

1.119 ori
<b>Samsung Galaxy A40: Camera de A50 un pic mai Lite, dar nu foarte mult</b>Samsung Galaxy A40 scade de la cele 3 camere de calitate de pe Galaxy A50 la 2 camere, dar lasă în ecuaţie obiectivul ultra wide. Astfel, avem în spate o cameră principală de 16 megapixeli cu deschidere F/1.7 şi deasupra să una de 5 megapixeli cu..

Samsung Galaxy A40 scade de la cele 3 camere de calitate de pe Galaxy A50 la 2 camere, dar lasă în ecuaţie obiectivul ultra wide. Astfel, avem în spate o cameră principală de 16 megapixeli cu deschidere F/1.7 şi deasupra să una de 5 megapixeli cu obiectiv ultra wide. Primim şi bliţ LED şi în faţă într-un mic breton găsim camera selfie de 25 de megapixeli, cu focalizare fixă.

Video-review Samsung Galaxy A40, secțiunea camera

Camerele oferă şi funcţii AR Emoji, Auto Optimization, Live Focus (Bokeh) şi filmare Full HD. Trecem acum şi la galeria foto, realizată când încă era foarte cald afară. Trebuie spus din start că în mare la claritate, calitate şi culori Galaxy A40 îl egalează pe A50. Pozele postate în social media arata la fel la ambele telefoane. Zoom-ul e rezonabil de bun, pentru un zoom digital mă refer.

Culorile au ieşit bine pentru ce zi toridă era. Imaginea e mult mai puţin arsă decât a fost la Huawei P30 Lite. Am găsit totuşi şi câteva capturi exagerat de procesate, dar am mai descoperit şi că la Live Focus/Bokeh avem o decupare bună a subiecţilor faţă de fundal. Pe de altă parte captura ultra wide creează un "efect de tunel" care nu prea îmi place.

Prindeţi mai mult din peisaje şi cadre landscape, dar zona centrală e uşor distorsionată cu acel efect de tunel. Aici e sub captura lui Galaxy A50, care se descurcă bine la fotografierea wide. E şi parcă o captură mai întunecată cu A40 în general faţă de A50. Îmi place totuşi cum au ieşit norii şi cerul, care la Huawei P30 Lite şi Motorola One Vision căpătau nuanţe turcoaz.

Sunt şi ceva prim planuri solide cu flori şi jucării din parc, care te-ar păcăli că sunt realizate cu un telefon mult mai scump. Panorama a ieşit şi ea competent, dar cerul e prea alb în ea. Şi acum hai să vorbim şi de selfie-uri. Am remarcat un efect de "faţă de păpuşă" aici şi mi se pare că nu avem fotografii foarte clare sau bine focalizate pe chip. E la fel ca la Galaxy A50: lipsa de autofocalizare face că uneori camera să focalizeze pe fundal, nu pe tine.

E păcat pentru că avem o grămadă de detalii la această rezoluţie mare. Cheia să faci selfie-uri bune cu un telefon de gen e să găseşti distanta ideală a telefonului până la faţa ta. Captură Bokeh Selfie e de calitate medie, comparabilă cu alte telefoane midrange în zona lui 1000 de lei sau sub. Mi se pare că Huawei P30 Liţe sta mai bine aici.

Vă recomand să alegeţi opţiunea de a face selfie-uri la rezoluţie maximă de 25 de megapixeli, pentru că au ieşit ceva mai bine aşa, deşi se fac un pic mai lent. În principiu concluzia e asta: Galaxy A40 are 85% din calitatea foto a lui A50.

În condiţii low light avem o diferenţă de culoare între capturile cu camera principală şi cele cu camera ultra wide, ne flatante pentru cea din urmă. Mi se pare şi că avem halouri prea mari la luminile stâlpilor stradali. Captură cu camera principală e totuşi bunicică, avem un galben viu, dar nu se descurcă cu logo-ul Catenă şi lumina emisă de el. Apare şi o uşoară nuanţă de roşu, deci până la urmă e un midrange care se comportă ca un midrange.

Am remarcat şi o întunecime mai mare aici decât la Galaxy A50, Xiaomi Mi A3, P30 Lite. Dacă te mulţumeşti să faci poze cu camera principală atunci poate să fii la nivel de Huawei Honor 8X sau Mate 20 Lite, dar nu mai mult.

La filmare "operăm" în format MP4, Full HD, la 30 FPS şi 17 Mbps. Claritatea a fost OK şi microfonul a prins mieunatul insistent al unei pisici în călduri. E şi ceva refocalizare şi focalizarea durează uneori prea mult pe un subiect anume. Culmea e că nu mă plâng de culori, de arsuri, de supraexpuneri şi până şi cerul e în grafic. Bilă albă versus Huawei-uri, modele Motorola şi Xiaomi uneori.

Apare ceva alb în zona de sus totuşi, uneori. Stabilizarea e hai să zicem acceptabil pentru preţ, păcat de fluctuarea de expunere când mergem şi filmăm. Zoom-ul e şi el decent şi tot ce am zis până acum a fost despre camera principală. Dacă filmaţi cu cea ultra wide o să iasă o captură cu mult zgomot, mai ales pe lateral. Filmarea selfie e tremurată, dar îmi place cum au ieşit OK. Nu prea e de vlogger totuşi.

Practic dacă nu ar fi unele refocalizări şi schimbările abrupte de expunere, am fi iarăşi aproape de Galaxy A50. În aceste condiţii suntem mai aproape de Huawei P30 Lite, poate un Motorola Moto G7 şi sub Motorola One Action.

Noaptea nu aveam aşteptări oricum şi rezultatele capturii noastre au fost prea întunecate şi roşiatice pentru a conta. Imaginea tremură, avem şi zgomot şi motion blur la mişcare. Rămâneţi cu captura calitativa pe timp de zi şi unele filmări de calitate în condiţii ideale.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×