Samsung Galaxy A8 (2018) debutează în România, iată primele impresii despre ele (Hands-on Preview)

4.081 ori
<b>Samsung Galaxy A8 (2018) debutează în România, iată primele impresii despre ele (Hands-on Preview)</b>Pe 11 ianuarie 2018 a debutat Samsung Galaxy A8 (2018) în România, în cadrul unui eveniment organizat de Samsung la Centru, pub din zona centrală a Bucureştiului. Într-o atmosferă intimă, cu lumina dată la minim şi cu o "broscuţă" Volkswagen tăiată..

Pe 11 ianuarie 2018 a debutat Samsung Galaxy A8 (2018) în România, în cadrul unui eveniment organizat de Samsung la Centru, pub din zona centrală a Bucureştiului. Într-o atmosferă intimă, cu lumină dată la minim şi cu o "broscuţă" Volkswagen tăiată artistic pe din două, am asistat la prezentarea telefonului midrange cel nou, care lasă în urma modelele A5 şi A7 în favoarea unei noi nomenclaturi. Jos găsiţi şi un hands-on cu terminalul şi primele impresii.

Aflaţi din start că în ţara noastră ajunge doar Samsung Galaxy A8 (2018), nu şi Samsung Galaxy A8+ (2018), deci doar modelul de 5.6 inch e pe teritoriu românesc, oficial cel puţin. Preţul recomandat al nou venitului este în jur de 500 de euro la retailerii şi operatorii locali. Prezentarea noului smartphone midrange l-a avut ca amfitrion pe Florin Grozea, cunoscut din lumea muzicii şi a antreprenoriatului şi bloggingului.

Trecând la telefon, voi simţi nevoia să îi spun un "Galaxy S8 Mini", aşa cum pentru mine Galaxy A5 (2017) a fost fix Galaxy S7 Mini. În cazul lui Galaxy A8 (2018) s-a trecut la un Infinity Display de 5.6 inch cu aspect 18.5:9 şi la rezoluţia de 2220 x 1080 pixeli. Ecranul a fost aşa luminos ca a trebuit să îl ţin undeva la vreo 20% din brightness să pot să îl filmez. Fiind un Super AMOLED are şi negru adânc şi culori vii.

Faţă de "predecesorul" A5 (2017) vine cu 4 GB RAM în loc de 3 GB şi trece la o nouă generaţie de chipset Exynos (7885 in loc de 7880). În spate are tot o cameră de 16 MP fără stabilizare optică si deschidere F/1.7, dar noutatea mare este în faţă, unde primim o cameră duală, cu Bokeh. Include doi senzori, de 16 MP şi 8 MP şi prin funcţia de Focalizare Live veţi putea regla efectul Bokeh înainte şi după realizarea fotografiei.

Acesta este şi primul smartphone din seria Galaxy A compatibil cu Samsung Gear VR. Rezistă la apă şi praf şi remarc faptul că Samsung a inclus difuzorul său lateral, cum am văzut de altfel şi pe ultimele modele Galaxy A şi Galaxy J. Mi se pare bizar şi că au preferat să includă un tray separat pentru slot-ul SIM şi altul pentru cel microSD (unul sus şi unul lateral), în loc să fie ambele pe acelaşi loc.

Samsung Galaxy A8 (2018)

Telefonul se simte destul de uşor în mână, deşi la cântar trage în jos cu 172 de grame. Aderența este OK Şi sunt fascinat de efectul de "CD" pe care îl prinde spatele atunci când reflectă lumina, în versiunea Orchid Gray. Telefonul mai are şi o versiune neagră şi una aurie. Scannerul de amprente a fost mutat în spate, dispărând acum butonul fizic Home care îl integra.

M-am jucat puţin cu camera, dar la prima vedere aş zice că acel blur nu impresionează dacă nu ai destulă lumină în jur. Fața e scoasă în evidenţă mult de blurarea fundalului, dar ai nevoie de lumină serioasă încât să nu îţi iasă şi fața blurată. Cert e că telefonul arată foarte bine, face upgrade-ul necesar de specificaţii faţă de A5 (2017) şi încearcă ceva nou la cameră, nou pentru Samsung cel puţin.

Samsung Galaxy A8 (2018), benchmark AnTuTu

Preţul e cam piperat, în ideea că la aşa o sumă îţi iei un Nokia 8 şi îţi rămân şi bani. De asemenea faptul că vine cu Android Nougat şi nu Oreo este o bilă neagră. Am făcut și un test AnTuTu iar scorul e la nivel de Huawei Mate 8 aproape, dar sub un Huawei P9 Plus. Scorul 3D e cam mic, chiar si sub Galaxy A5 (2017). Revenim cu review când o să avem telefonul la test. 

Puteți alfla prețurile actualizate ale lui Samsung Galaxy A8 (2018) de aici:

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×