Samsung Galaxy A9 (2018): Display Super AMOLED luminos şi viu colorat

1.166 ori
<b>Samsung Galaxy A9 (2018): Display Super AMOLED luminos şi viu colorat</b>Nici nu mai ţin minte când a dezamăgit ultima oară Samsung la capitolul display pe un telefon. A făcut-o vreodată? Poate pe vreun Nexus... sau Galaxy S III. Vorbim de compania care a inventat Super AMOLED-ul odată cu Galaxy S şi de atunci rămâne fidelă..

Nici nu mai ţin minte când a dezamăgit ultima oară Samsung la capitolul display pe un telefon. A făcut-o vreodată? Poate pe vreun Nexus... sau Galaxy S III. Vorbim de compania care a inventat Super AMOLED-ul odată cu Galaxy S şi de atunci rămâne fidelă tehnologiei. Dar aici e despre 2018 şi telefonul cu 4 camere, Galaxy A9 (2018).

Are un ecran mare, de 6.3 inch, care îl califica drept phablet. E vorba despre un panou Super AMOLED, un "Infinity Display", aşa cum le place celor de la Samsung să îl numească. Are aspect 18.5:9 şi muchii rezonabil de înguste, plus rezoluţie de 2220 x 1080 pixeli. Experienţa de vizualizare implica culori vii, bogate, care sar în ochi în sensul pozitiv.

Ecranul lui Samsung Galaxy A9 (2018) vazut la microscop

Negrul este adânc, albul e bine săturat, luminozitatea e ridicată şi avem şi colţuri curbate pentru extra imersivitate. Unghiurile de vizualizare sunt largi, iar aplicaţia Gallery include şi funcţii că GIF şi Pop Up Play pentru playback video. Am uitat să menţionez şi că avem un contrast excelent, chiar şi la soare. Aranjamentul de pixeli este de tip Pentile Matrix aici, aşa cum arată microscopul nostru.

La testul cu luxmetrul am ajuns la 489 LUX, un rezultat solid. Cu el depăşim Sony Xperia XA2 şi Huawei Mate 20 Pro chiar, dar şi pe Galaxy Note 9. Rămânem sub Xperia XA2 Ultra, iPhone 8 şi Xperia XZ2. Setările sunt ca de obicei pentru Samsung foarte generoase, cu multe opţiuni. Puteţi regla luminozitatea, inclusiv pe cea adaptivă, avem şi un filtru de lumină albastră şi reglaje de mărime şi stil pentru font.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 76.Samsung Galaxy A9 (2018)489 (LUX)
 • 77.Xiaomi Mi Mix 2S489 (LUX)
 • 78.Sony Xperia Z1 Compact488 (LUX)
 • 79.Allview E3 Living488 (LUX)
 • 80.Nokia 5486 (LUX)
 • 81.Allview X3 Soul Pro485 (LUX)
 • 82.ASUS ZenFone 4 (ZE554KL)485 (LUX)
 • 83.Xiaomi Mi A3484 (LUX)
 • 84.Samsung Galaxy A40483 (LUX)

Există şi Screen Zoom şi setările modului de ecran sunt acestea: Adaptive, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic. Fiecare aduce un reglaj anume pentru un anumit tip de utilizator. Un fotograf profesionist va prefera un anumit calibraj, cineva cu ochii sensibili altul. Avem şi un slider pentru Color Balance şi slidere R, G şi B. Opţiunile mai includ şi Easy Mode şi aplicaţii full screen, care se adaptează la aspect ratio-ul încă atipic.

Mai avem şi o opţiune de blocare a atingerilor accidentale şi Always On Display cu multiple widget-uri şi tipuri de ceas de arătat pe ecranul în standby. Un display excelent.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând site-urile prin aceste link-uri/ butoane, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×