Samsung Galaxy Note 9: Display uniform luminos, contrast excelent

882 ori
<b>Samsung Galaxy Note 9: Display uniform luminos, contrast excelent</b>Samsung Galaxy Note 9 face un mic salt de diagonală faţă de Note 8, trecând de la 6.3 inch la 6.4 inch. Rezoluţia rămâne la fel, 2960 x 1440 pixeli şi panoul este în continuare un Super AMOLED cu muchii laterale curbate. Ecranul are un aspect 18.5:9..

Samsung Galaxy Note 9 face un mic salt de diagonală faţă de Note 8, trecând de la 6.3 inch la 6.4 inch. Rezoluţia rămâne la fel, 2960 x 1440 pixeli şi panoul este în continuare un Super AMOLED cu muchii laterale curbate. Ecranul are un aspect 18.5:9, cel care a generat popularul concept de Infinity şi care împreună cu muchiile curbate asigură imersivitatea la vizionare video.

Display-ul lui Samsung Galaxy Note 9 vazut la microscop

Avem şi protecţie Gorilla Glass 5 şi suport HDR10, pentru cei care stau mult pe Netflix şi YouTube. Experienţa mea de vizualizare a implicat o luminozitate ridicată, contrast excelent chiar şi la soare, unghiuri largi de vizualizare şi imersivitate crescută, evident. Negrul este adânc, culorile sunt foarte vii şi sar în ochi din ecran, aşa cum ne-am obişnuit la AMOLED-uri în ultimii ani.

Totuşi faţă de acum mai mulţi ani când culorile erau exagerat de vii, acum sunt şi ceva mai bine calibrate. Playerul video integrat în galerie oferă şi funcţia de a crea GIF-uri, Pop Up Play şi diferite încadraturi pe ecran. Trecând la testele noastre clasice, când am pornit microscopul am dat peste un aranjament de pixeli Pentile Matrix, iar la textul cu luxmetrul, Note 9 a ajuns la 460 LUX, o valoare uniformă pe suprafaţa ecranului, fără abateri prea mari.

Test Temperatură în jocuri

 • 1.OnePlus 6T30,8 (°C)
 • 2.Samsung Galaxy S731,1 (°C)
 • +
 • 56.Samsung Galaxy Note 9 (Exynos 9810)34,3 (°C)
 • 57.Motorola Moto G6 Play34,3 (°C)
 • 58.Meizu Pro 6 Plus34,3 (°C)
 • 59.Motorola Moto G5S Plus34,3 (°C)
 • 60.Sony Xperia XZ134,3 (°C)
 • 61.Motorola Moto Z2 Play34,3 (°C)
 • 62.Samsung Galaxy Note 834,3 (°C)
 • 63.Motorola Moto Z Play34,3 (°C)
 • 64.OnePlus 7 Pro34,4 (°C)

E un scor bun, dar e cu vreo 300 de LUX sub iPhone X. Depăşeşte cei 453 LUX ai lui Galaxy S9+, e şi peste HTC U11 şi iPhone 7 Plus, dar şi Huawei Mate 10 Pro. În acelaşi timp rămâne sub Huawei P20 Pro şi OnePlus 3 totuşi. Samsung pune la dispoziţie o sumedenie de reglaje şi opţiuni pentru ecran, de la un filtru de lumină albastră care va ajuta să nu va mai stricaţi ochii, până la Screen Zoom, opţiuni legate de fonturi (stil şi mărime), dar şi Screen Mode, cu opţiunile Adaptive Display, AMOLED Cinema, AMOLED Photo şi Basic.

Reglaje display Samsung Galaxy Note 9

Avem şi un slider pentru Color Balance şi unul pentru nuanţele de roşu, verde şi albastru. Aş zice să nu umblaţi aici decât dacă chiar vă trebuie o calibrare că la carte şi produceţi postere pe telefon pe bază de Pantone să zicem. Rezoluţia se poate regla la HD+, FHD+ sau WQHD+, FHD+ fiind varianta default de la Samsung. Încheiem cu opţiuni legate de încadratura iconurilor, muchiile curbate şi afişajul de shortcut-uri Edge, Video Enhance şi Always On Display.

Acesta din urmă are acum GIF-uri, imagini haioase, multiple "watch faces" ca să le zic aşa şi altele de afişat pe ecranul de standby, care consumă foarte puţin. Un ecran de calitate, dar nu cel mai luminos posibil.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×