Samsung Galaxy J5 (2016): Camera peste cea a lui Galaxy A3 (2016), multe modele din China

6.882 ori
<b>Samsung Galaxy J5 (2016): Camera peste cea a lui Galaxy A3 (2016), multe modele din China</b>Samsung Galaxy J5 (2016) are teoretic aceeaşi cameră ca şi predecesorul său, cu senzor de 13 MP şi cu blitz LED, iar camera frontală e cea care se remarcă prin blitzul LED pentru selfie. De remarcat că şi J5 avea această dotare. Camera principală..

Samsung Galaxy J5 (2016) are teoretic aceeaşi cameră ca şi predecesorul său, cu senzor de 13 MP şi cu blitz LED, iar camera frontală e cea care se remarcă prin blitzul LED pentru selfie. De menționat că şi J5 avea această dotare. Camera principală a acestui model vine cu deschidere F/1.9 şi lentilă de 28 mm.

Aplicaţia Camera porneşte destul de rapid, iar camera în sine oferă zoom fluid şi o viteză de focalizare destul de modestă. Captura foto e rapidă, iar interfaţa e tipică pentru un device Samsung, cu o zonă cu efecte şi timer în stânga, plus blitz şi setări de rezoluţie (13 MP la 4:3, 9.6 la 16:9 sau 9.6 MP la 1:1).

Setarile si interfata camerei lui Samsung Galaxy J5 (2016)

Avem şi opţiuni legate de localizare, grilă şi rezoluţie a capturii video (până la Full HD şi 30 FPS). Modurile de captură oferite pe acest device sunt Auto, Pro, Panorama, Continuous, Beauty Face, Sound and Shot şi Sports. Modul Pro aduce şi extra opţiunile balans de alb, ISO, expunere şi metering. Am realizat capturile foto într-o zi toridă de iulie şi am fost destul de surprins de rezultat.

Tentaţia era mare să te aştepţi ca aceste cadre să fie arse sau supraexpuse, dar nu e cazul. Fotografiile sunt clare, culorile bine calibrate şi deşi există niscai over sharpening, nu e dramatic. Avem şi prim planuri foarte reuşite şi consider lipsa opţiunii HDR bizară aici. Din fericire avem acel slider pentru luminozitate care îl suplineşte perfect.

Textura şi detaliile capturilor closeup cu flori au arătat bine, iar focalizarea nu ne-a făcut probleme. Selfie-urile sunt OK, cu o textură bună a pielii, dar şi un fundal cam ars şi nu foarte clar. Subliniez din nou că avem o cameră principală ce nu produce cadre arse, din fericire. Panorama arata foarte bine, deşi nu are chiar o rezoluţie uriaşă, la 7408 x 592 pixeli.

Detaliile arată bine, dar panorama e puţin curbată. Expunerea, dynamic range-ul, toate sunt în grafic pe acest terminal, care produce mereu cadre clare pe timp  de zi şi e peste multe dintre modelele din China cu camere de 13 MP testate de noi în ultimul an. Mai mult decât atât îl surclasează pe Samsung Galaxy A3 (2016) la calitatea capturii şi nu e foarte departe de Samsung Galaxy A5 (2016).

Aş spune şi că e la egalitate cu Huawei Honor 5X sau chiar puţin peste. La captura low light am avut parte de iluminare puţin neclară şi cam o treime din fotografii au fost blurate puţin. Culorile au arătat OK, dar imaginile au fost cam întunecate şi "umbrite". Blitzul face cadrele puţin albicioase, iar textura clădirilor a fost rezonabilă şi cam atât.

Captură nocturnă a acestui Galaxy J5 (2016) e clar sub cea a unui LG Nexus 5X spre exemplu şi clar şi sub Galaxy A5 (2016). Filmarea are loc la rezoluţie Full HD, la 30 FPS, cu bitrate de 17 Mbps. Stabilizarea digitală e OK, ca şi focalizarea şi microfonul, care a surprins excelent vocile celor din jur şi zgomotele de fundal.

Am avut şi porţiuni arse ale imaginii, iar culorile au fost în regulă calibrate. În mod interesant calitatea nu a scăzut dramatic la zoom in. Am fost mulţumit de filmare, minus porţiuni arse şi unele refocalizări apărute din senin, dar nimic foarte grav. Galaxy J5 (2016) filmează sub ASUS ZenFone 2 Laser şi cam la nivel cu modelele Huawei Honor sau puţin peste.

Pe timp de noapte am înregistrat video cu focalizare şi claritate OK, cu blur clar la zoom in şi halouri mari ale iluminării stradale. Clipurile video per total nu arată rău şi vă zic sigur că depăşesc toate acele modele de 140 de dolari din China. Dacă prindeţi condiţii de iluminare ideală o să vă fie chiar greu să vă daţi seama ce e filmat cu un Galaxy J5 (2016) şi ce e filmat cu un Galaxy A5 (2016).

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×