Samsung Galaxy S20 Hands-On Review: cel mai mic telefon cu ecran de 120 Hz, cu cel mai performant procesor din 2020

1.902 ori
<b>Samsung Galaxy S20 Hands-On Review: cel mai mic telefon cu ecran de 120 Hz, cu cel mai performant procesor din 2020</b>Samsung a anunţat astăzi seria Galaxy S20, care include poate cele mai bine dotate telefoane din vreo tripletă de flagship-uri ale companiei din ultimii ani. Până şi mezinul familiei intitulat simplu Galaxy S20

Samsung a anunţat astăzi seria Galaxy S20, care include poate cele mai bine dotate telefoane din vreo tripletă de flagship-uri ale companiei din ultimii ani. Până şi mezinul familiei intitulat simplu Galaxy S20 a primit câteva dintre atributele fraţilor mai mari. Mă gândesc în special la refresh rate-ul de 120 Hz şi filmare 8K... Telefonul costă 899 sau 999 de euro şi ajunge în magazine pe 13 martie. Am avut ocazia să petrec câteva minute cu acesta şi aflaţi detalii mai jos.

Samsung Galaxy S20

În primul rând dacă ai pus mâna pe un Galaxy A51 în ultima vreme te vei simţi ca acasă când mânui acest model. E drept că are diagonală mai mică, la 6.2 inch, dar vibe-ul şi reflexiile spatelui acolo mă duc. Poate şi la reflexiile multicolore ale nuanţelor Aura de la Galaxy Note 10... În plus, faţă de Galaxy A-urile cele noi, acest S20 are spatele acoperit cu sticlă şi o ramă metalică, iar în față avem evident tot sticlă. Diagonala de 5.8 inch care definea telefonul ce încape perfect în palmă pe vremea lui iPhone X sau Galaxy S10e a fost înlocuită cu o diagonală de 6.2 inch.

La cât de mult s-a tăiat din muchii şi cât de compact e telefonul o îl să îl simţi la fel de comod. Camera selfie este decupată în zona de sus-centru a ecranului, ca la Galaxy Note 10 şi A51, iar tot în ecran găsim integrat şi cititorul de amprente. S20 are de fapt două variante: una 4G şi una 5G, deci aveţi şi varietate și sunteți gata de un deceniu de 5G. Telefonul măsoară 7.9 mm în talie şi cântăreşte 163 de grame, fiind cu 13 grame mai greu decât Galaxy S10e înaintea sa.

Samsung Galaxy S20

Telefonul se va găsi pe albastru, roz şi negru şi vine cu certificare IP68, pentru rezistenţa la apă şi praf. Aderă bine la palmă şi nu e deloc alunecos. Ecranul are rezoluţie Quad HD+ şi suport HDR10+, iar muchiile sunt foarte înguste. Menţionăm evident şi refresh rate-ul de 120 Hz, care se simte în special la jocuri ca Asphalt 9 sau secvenţele de acţiune din filme. Funcţie de telefon de gaming ajunsă în mainstream. Atenție, doar la Full HD+ se aplică.

La interior se află un procesor Exynos 990 de 7 nm, alături de 8 sau 12 GB RAM şi 128 GB stocare, plus slot microSD, ce poate găzdui până la carduri de 1 TB. Bateria este o unitate de 4000 mAh. Avem şi difuzoare stereo, iar la conectivitate găsim 4G LTE Categoria 20, WiFi, port USB-C şi Bluetooth 5.0.

Samsung a upgradat încărcarea wireless cu o versiune mai rapidă 2.0 şi oferă în continuare încărcare inversă şi pentru alte dispozitive plasate pe spatele telefonului. Galaxy S20 rulează Android 10 cu One UI 2.0 şi ce am remarcat ca noutate ar fi Bixby Routines, adică o serie de automatizări ale anumitor activităţi pe parcursul zilei. Spre exemplu când te trezești dimineaţa ai playlistul Spotify gata deschis cu muzica optimistă de jogging, se dezactivează Dark Mode şi activează Bluetooth pentru a conecta căşti wireless. E doar un exemplu şi se pot seta multe automatizări şi comenzi vocale predefinite.

Samsung Galaxy S20

Cititorul de amprente este unul ultrasonic şi mi se pare mai rapid şi precis decât ce am văzut pe generaţia Galaxy S10. Am ajuns şi la cameră, cu o cameră selfie de 10 MP în orificiul frontal, plus o cameră triplă în spate. Iată cum sună acel setup:

  • 12 MP, ultra wide, F/2.2
  • 12 MP, principală, F/1.8, stabilizare optică
  • 64 MP, telephoto, F/2.0, stabilizare optică, zoom optic 3x, digital 30x

Telefonul filmează 8K la 30 FPS şi are şi funcţia Single Take, care îţi permite să faci capturi foto/video simultan cu toate camerele. AI-ul o să aleagă cele mai "postabile" cadre pentru social media şi o să poţi alege şi tu ulterior din rezultate. În dreapta interfeţei camerei avem o serie de praguri de zoom, ce merg până la 30X. Performanţa e comparabilă cu ce a oferit Huawei P30 anul trecut aş zice la zoom maxim. O altă noutate este faptul că avem un mod Pro pentru captura video, cu reglaje de focalizare, balans de alb, expunere, ISO, deschidere a shutterului şi o serie de preseturi ca temperatura culorii sau nuanţa. ISO merge până la 3200. Știu că LG făcea asta acum cativa ani, dar lumea a uitat...

Aş menţiona şi că avem captură video 4K cu camera frontală şi videoconvorbiri la cea mai ridicată calitate de până acum. Reţineţi că acest telefon are fix aceleaşi 3 camere principale ca şi Galaxy S20 Plus, doar că acela îi adăugă şi un Bokeh DepthVision.

Aş putea spune că Galaxy S20 e mai degrabă asemănător lui iPhone 11 în tripleta sa decât lui Galaxy S10e sau iPhone XR. Asta în ideea că poate înlocui în proporţie de 85% un Galaxy S20 Plus dacă nu îţi plac telefoanele mari şi nu ai pretenţii extra la Bokeh şi în proporţie de 65% înlocuieşte şi Galaxy S20 Ultra, dacă îţi pasă doar de performanţă şi ecran şi nu şi de zoom şi rezoluţii de 108 MP. Mi se pare şi injustă comparaţia cu iPhone 11 totuşi pentru că aici nu avem un ecran deloc sacrificat, dar am făcut analogia pentru a înţelege că în cadrul tripletei noi acest model sta mai bine decât au stat S10e sau iPhone XR la vremea lor.

Prezentare video Samsung Galaxy S20

Nu îmi vine să cred că numesc un telefon de 6.2 inch "mic", dar o pot face. Practic cine nu are nevoie de zoom 100x, Depthvision, ecrane uriaşe şi eventual nici 5G poate alege varianta 4G de S20 şi să şi rămână cu ceva bani extra în buzunar. Zoom-ul optic 3x e la nivel de OnePlus 7 Pro, iar cel digital 30X e la nivel de Huawei P30, ca să fie clar. Văd fix 4 selling point-uri aici: filmare 8K, ecran de 120 Hz, procesor performant Exynos 990 şi corpul compact pentru diagonală.

Mie îmi sună a telefon de gaming, cât despre filmarea 8K,o să îi vezi utilitatea atunci când televizoarele 8K o să ajungă la 3000 de lei sau mai puţin. O să se întâmple în epoca 5G, peste vreo 2 ani dar amintirile 8K le faci acum nu peste 2 ani şi le ţii în cloud până atunci. Doar zic/propun, nu daţi cu pietre, nici eu nu cred cu tărie în filmarea 8K în acest moment! Cred în schimb în gaming la 120 Hz, în camera cu zoom bun şi panoul Dynamic AMOLED luminos.

Revenim cu review!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×