Sony Xperia XZ3, display-ul rupe blestemul P-OLED-urilor

3.295 ori
<b>Sony Xperia XZ3, display-ul rupe blestemul P-OLED-urilor</b>În ultimul an telefoanele cu ecran P-OLED au avut de suferit pentru această alegere şi mă gândesc aici în special la Pixel 2 XL şi Nokia 8 Sirocco. Se puteau alege panouri mai inspirate, asta e sigur. Cumva Sony Xperia XZ3 rupe blestemul P-OLED-urilor..

Sony Xperia XZ3 e testat prin intermediul programului Orange Smartphone Tester.

În ultimul an telefoanele cu ecran P-OLED au avut de suferit pentru această alegere şi mă gândesc aici în special la Pixel 2 XL şi Nokia 8 Sirocco. Se puteau alege panouri mai inspirate, asta e sigur. Cumva Sony Xperia XZ3 rupe blestemul P-OLED-urilor, optând pentru un panou de acest tip şi o face fără probleme.

Display-ul lui Sony Xperia XZ3 vazut la microscop

În general Sony s-a ţinut departe de OLED-uri, deci ne mirăm să îi vedem adoptând aşa ceva aici, dar apreciem tranziţia spre ceva mai bun. E vorba despre un panou P-OLED de 6 inch, cu rezoluţie de 2880 x 1440 pixeli, suport HDR, X-Reality şi Triluminous. Are aspect 18:9, care se traduce într-un format alungit bun pentru consumul de filme. Experienţa de vizionare video ne-a adus culori perfecte şi foarte vii, luminozitate ridicată, negru adânc, unghiuri largi de vizualizare şi contrast excelent, chiar şi în bătaia soarelui.

Curbura marginilor ecranului ajuta la imersivitate şi lookul spectaculos al ecranului. Avem şi protecţie Gorilla Glass 5 aici, apropo. Când am pornit microscopul nostru clasic de test, am descoperit un aranjament al pixelilor de tip Pentile Matrix, iar la testul cu luxmetrul am ajuns la 514 LUX. Un scor destul de solid, chiar şi pentru un flagship. Stă mai bine decât iPhone 8 Plus şi Google Pixel 2 XL, asta e sigur.

Test Luminozitate ecran

 • 1.Apple iPhone XS Max788 (LUX)
 • 2.Apple iPhone X764 (LUX)
 • +
 • 56.Sony Xperia XZ3514 (LUX)
 • 57.Samsung Galaxy Note 8513 (LUX)
 • 58.BlackView Ultra Plus510 (LUX)
 • 59.Huawei P30 Pro508 (LUX)
 • 60.HTC One A9505 (LUX)
 • 61.Huawei Nexus 6P505 (LUX)
 • 62.Samsung Galaxy A5 (2016)505 (LUX)
 • 63.Samsung Galaxy Note 5504 (LUX)
 • 64.Samsung Galaxy A7 (2016)504 (LUX)

În acelaşi timp este sub iPhone 8, Google Pixel XL şi chiar Sony Xperia XZ2, care ajungea la 580 LUX. Setările sunt destul de generoase, fie că vorbim despre luminozitate, Adaptive Brightness, mărimea fontului sau a itemurilor de pe ecran. Putem umbla şi la Gama de Culoare şi Contrast, cu reglajele Professional, Standard sau Super Vivid.

Setari display Sony Xperia XZ3

Apoi umblăm la balansul de alb, înclinând spre cald, standard său rece, dar avem şi o selecţie Custom. Putem da şi un boost întregii vizualizări prin Video Image Enhance. Mai găsim în setări utilizarea cu o singură mână, simulând o diagonală mai mică, opţiuni legate de husele Cover, utilizare cu mănuşi şi prevenirea atingerilor din greşeală. Smart Backlight şi Night Light sunt şi ele printre opţiuni şi încheiem cu Side Sense, o noutate de la Sony.

Side Sense

Este o funcţie care vă afişează un meniu de shortcut-uri predictive pe ecran, atunci când apăsaţi de două ori consecutiv pe muchia curbată. Sistemul foloseşte inteligenta Xperia pentru a prezice aplicaţiile de care aveţi nevoie. Mărturisesc că am apăsat cam des din greşeală şi am activat opţiunea mult mai des decât aş fi dorit, curburile ecranului pretându-se spre apăsări din greşeală.

Display Sony Xperia XZ3

Un display solid totuşi, când vine vorba de vizionare.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×