Top 10 telefoane ale anului 2019 (Szilárd-Ervin Szőgyényi): o oarecare dezamăgire (an de tranziție), am totuși preferințe, chiar dacă am spus pas achizițiilor

3.129 ori
<b>Top 10 telefoane ale anului 2019 (Szilárd-Ervin Szőgyényi): o oarecare dezamăgire (an de tranziție), am totuși preferințe, chiar dacă am spus pas achizițiilor</b>E poate pentru prima oară de când scriu topuri personale la final de an în istoria de 13+ ani a Mobilissimo, când m-am gândit serios să nu acord distincția de locul întâi unui terminal anume. Am făcut-o totuși, deoarece folosesc telefonul de pe primul loc

E poate pentru prima oară de când scriu topuri personale la final de an în istoria de 13+ ani a Mobilissimo, când m-am gândit serios să nu acord distincția de locul întâi unui terminal anume. Am făcut-o totuși, deoarece folosesc telefonul de pe primul loc și sunt mulțumit de el. Și totuși de ce m-am gândit la ce am zis mai devreme? Pentru că de regulă topul îl construiesc în funcție de ce aș cumpăra, iar anul 2019 nu a adus nimic extraordinar, astfel încât să mă determine să cheltuiesc pe vreun terminal. În continuare vă prezint ceea ce am remarcat și apreciat totuși în 2019.

10. Xiaomi Redmi Mi 9T

Xiaomi Redmi Mi 9T

Pe locul 10 vine unul dintre cele mai bune telefoane midrange nu doar din  2019, ci din ultimii ani. El funcționează ireproșabil și chit că vine cu un design destul de generic, m-a surprins plăcut prin faptul că este foarte echilibrat privind caracteristicile, coroborat cu prețul la care ne-a fost oferit de Xiaomi. Practic nu i-am găsit minusuri acestui telefon.

9. Xiaomi Redmi K20 Pro (premium edition)

Xiaomi Redmi K20 Pro Premium

K20 Pro (versiunea mai bine dotată a lui Mi 9T) l-am testat de curând, iar acesta mi-a consolidat percepția pozitivă îndreptată spre telefoanele Xiaomi. El poate fi categorizat ca fiind atât high-midrange cât și high-end și asta prin prisma prețului excelent pentru dotările și experiența de utilizare cu care ni le oferă. Sunt absolut sigur că toți cei care îl achiziționează vor avea doar vorbe bune despre acesta, fie vorba de cameră ori autonomia de utilizare.

8. Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Note 8 Pro este poate cel mai bine reușit telefon al celor de la Xiaomi în 2019. Chiar m-a uimit pe parte de cameră, dar și look-ul său l-am apreciat foarte mul, fix ca pe cel a lui OnePlus 7 Pro, cu care seamănă leit. Prețul lui este factorul cheie și o spun și aici, telefonul nu dezamăgește la niciun capitol. Bravo Xiaomi!

7. Moto RAZR 2019

Moto RAZR 2019

Moto RAZR 2019 este poate singurul telefon pe care aș fi cheltuit bani în 2019, însă există 2 impedimente: 1. telefonul încă nu s-a lansat comercial; 2. telefonul este prea scump. Îl apreciez pentru că e terminalul care a adus una dintre cele mai memorabile inovații din acest an, un format care cu siguranță va dicta trendul în anii care urmează.

6. Apple iPhone 11

iPhone 11

iPhone-urile din 2019 m-au dezamăgit crunt! Vorbesc din punctul de vedere al cuiva care a posedă un iPhone XS Max. Dezamăgirea vine prin perspectiva de a face tranziția de la acest terminal la un iPhone din acest an. Ei bine, nu am suficiente motive pentru a o face. Nu mă înțelegeți greșit, sunt super telefoane, iar noua funcție de fotografie ultra lată e super și am apreciat și autonomia crescută a lui Pro Max, dar timp de o lună cât am folosit Max-ul ca daily driver, nu am simțit decât că e mai greu decât XS Max. iPhone 11 întră în top-ul meu pentru super camera sa și pentru că e un telefon alternativă prin preț la flagship-urile Android.

5. Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro

Huawei P30 Pro e indubitabil unul dintre cele mai bune telefoane ale lui 2019 și a venit cu inovații pe partea de cameră care stabilesc trendul în acest domeniu în următorii ani. Din păcate imaginea sa și a celor de la Huawei a fost negativ percepută prin perspectiva deloc roz prin care a trecut compania în acest an. Lucrurile rămân în continuare incerte, iar 2020 va însemna un an de cotitură pentru producătorul chinez. Aștept cu nerăbdare P40 și HMS!

4. ASUS Zenfone 6

 ASUS ZenFone 6

Probabil nu sunt singurul surprins de acest telefon! L-am apreciat în special pentru camera sa și asta nu neapărat pentru modul inedit în care a fost conceput în dezideratul său de a realiza un display edge to edge, ci pentru super-fotografiile și selfie-urile pe care le poți realiza cu el. Dezamăgirea ține doar de lipsa acestuia de pe piață în momentul în care hipe-ul era la maximum privindu-l, pe plan local. Nu îmi explic cum un telefon atât de dorit să lipsească cu desăvârșire după ce e lansat comercial!

3. OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pro

Mulți ani la rând am apreciat într-atât OnePlus, încât telefoanele lor au ocupat poziția 1 în top-urile personale. Anul acesta pică pe 3 (nu și de pe podium) și asta în special din cauza prețului care a crescut ne exponenţial cu inovațiile. Nu e posibil ca în 2019 și la prețul la care se vinde, acest flagship să nu ofere încărcare wireless și protecție IP la apă și la praf la mod fără echivoc. Pe de altă parte mi s-a părut cel mai ergonomic telefon dintre toate cele testate și unul dintre cele mai bine construite în 2019. M-a mulțumit și privind camera, iar ca experiență de utilizare consider că e întrecut doar de Samsung-urile cu One UI.

2. Samsung Galaxy Note 10+

Samsung Galaxy Note 10+

Este un telefon foarte convingător și apreciez schimbarea de macaz (logică de altfel), care direcţionează seria Note spre creatorii de conținut. Practic S-Pen poate deveni o unealtă mai utilă în mâinile unui artist sau vlogger, în comparație cu aşteptările unui om de afaceri. Telefonul a devenit mai fin, mai prietenos față de edițiile precedente și cu toate acestea posedă puterea cu care ne-au obișnuit cei de la Samsung de la primul model încoace. Putea fi pe poziția întâi...

1. Samsung Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10+ primește locul întâi în 2019 de la mine și asta deoarece l-am folosit foarte mult în realizarea fotografiilor de terminale primite în teste, fără a avea dezamăgiri. Folosesc telefonul și în cazul fotografiilor culinare (un hobby al meu) și s-a dovedit a fi un terminal de maximă încredere. E probabil cel mai bun telefon pentru fotografiat mâncare în acest moment. Îl prefer în fața lui Note 10+ deoarece mi se pare mai ergonomic și la fel ca pe OnePlus 7 Pro, îl consider unul dintre cele mai bine construite telefoane de pe piață la ora actuală. Am apreciat și autonomia telefonului iar ca interfață sunt convins că e cea mai evoluată și prietenoasă la utilizare, dintre toate întâlnite vreodată.

Mențiuni: La final doresc să menționez câteva terminale care nu au intrat în top, dar care merită atenţia voastră! Samsung Galaxy A50/ A70, Xiaomi Mi Note 10, nubia Red Magic 3s, ASUS ROG Phone II, Motorola One Zoom și Google Pixel 3a.

La final îmi manifest încrederea că 2020 va fi un an excepțional privind inovațiile și nu doar prin prea-mediatizatul 5G, ci mai ales prin faptul că vom scăpa de de formatul cu breton (probabil definitiv), iar factorul formă va reveni în prim-plan. Succesul lui Motorola RAZR 2019 va impulsiona creativitatea, iar telefoanele tip clamshell vor crește ca popularitate. Cu toate acestea, văd anul ce ne bate la ușa ca un an al camerelor, de fapt un an al războiului camerelor. Sunt extrem de curios până la ce nivel se va ajunge și cine mai poate inova în acest segment.

La mulți ani! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×