Xiaomi Pocophone F1: Camera cea mai bună de pe un Xiaomi testat de noi

2.761 ori
<b>Xiaomi Pocophone F1: Camera cea mai bună de pe un Xiaomi testat de noi</b>În mod neașteptat și camera lui Xiaomi Pocophone F1 ne-a rezervat surprize, asta prin prisma fotografiilor și materialelor video pe care le-am obținut. Telefonul vine echipat cu o cameră duală în spate capabilă și de captură cu bokeh

Xiaomi Pocophone F1 nu sună ca şi cum ar fi dotat să se războiască la capitolul cameră cu un OnePlus 6 sau ASUS ZenFone 5z, ci mai degrabă pare a fi împrumutat camerele de la vreun Xiaomi Mi A2. Ce e cert e că primim un combo de cameră de 12 MP + 5 MP în spate, cu tehnologie Dual Pixel, autofocalizare, filmare 4K şi unele surse afirmă că avem şi stabilizare optică aici.

Video-review Xiaomi Pocophone F1, cameră:

Camera selfie sună ceva mai bine, la 20 de megapixeli, cu tehnologie Pixel Binning, care combină 5 cadre pentru a scoate o captură cu rezoluţie mică şi mai multe detalii. Interfaţa camerei e simplă, cu opţiuni de bază. Avem Panoramă, HDR, AI (care nu adăugă cine ştie ce în plus), Bokeh, ISO, expunere, shutter şi altele de gen. Putem face şi reglaje de contrast, saturare şi claritate.

Interfață grafică și funcții cameră Xiaomi Pocophone F1 (capturi de ecran):

Captura foto se realizează rapid, dar zoomul e cam lent şi sacadat când ţi-e lumea mai dragă. Trecând la galerie, am prins o zi super însorită, toridă chiar, cu temperaturi de 37 de grade. Cu toate acestea nu am avut vreo problemă serioasă cu supraexpunerea sau cadre arse. Nuanţele de verde au arătat bine, mai bine decât la Huawei P20 Pro pe modul AI. Nici cerul nu a arătat rău, cu un albastru realist.

Mostre foto pe timp de zi (outdoor):

Chiar şi cu soarele în față capturile au arătat tot bine. HDR-ul a ieşit cam albicios, asta a fost impresia mea. Nici AI-ul nu a făcut mari modificări. Am avut uneori senzaţia că foloseam de fapt un OnePlus 6 sau ZenFone 5z aici, aşa bine arătau capturile. Evident, minus nivelul de detalii oferit de camerele de 20 de megapixeli sau rezoluţii mai ridicate. Prim planurile sunt foarte apropiate şi arată foarte bine.

Mă refer la jucăriile din parc şi la flori. Bokeh-ul iese şi el foarte bine şi pentru asta avem câţiva trandafiri, dar e nevoie de câteva încercări pentru ca un Bokeh să iasă perfect. Zoomul e OK doar până la nivelul 2.3X să zicem, apoi apare grain-ul clar ca lumina zilei. În general claritatea şi culorile au fost satisfăcătoare. Cât despre selfie-uri, aveam aşteptări mai mari de la o cameră de 20 megapixeli, parcă.

Mostre foto de tip selfie:

Nu mă înțelegeți greşit, face capturi bune, dar nu la nivel de 20 de megapixeli. Ar fi o cameră excelentă de 5 MP şi bună de 8 MP. Textura şi culoarea feței este în grafic, dar fundalul e mereu neclar. Modul Beauty nu exagerează cu modificările, dar tot recomand să îl ţineţi dezactivat. Textura pielii şi părului arată OK. Revenind la camera principală, aceasta are un dynamic range destul de bun, fără confuzie când eşti între o zonă cu umbră şi una foarte iluminată.

Panorama are o rezoluţie de 13696 x 3712 pixeli şi nu e exagerat de curbată. Aş zice că primim aici cam 80% din experienţa oferită de un ZenFone 5z sau OnePlus 6, ceea ce nu e rău deloc. Stă mai bine decât un LG G6 sau ASUS ZenFone 4, e peste Xiaomi Mi 6 şi se poate bate cu un iPhone 8 la claritate. Ar fi cam cel mai bun telefon Xiaomi la camera testat până acum de noi.

Mostre foto low-light:

La captura low light am remarcat un zoom bunicel, dar şi capturi cam albicioase. Mai e o problemă aici şi anume faptul că una din 4 sau una din 5 fotografii o să iasă mişcată inevitabil. Claritatea e OK, dar avem halouri alungite ale luminilor stradale. Nuanţele de culoare sunt OK, doar că mai apare câte un galben enervant uneori. Măcar nu avem vreun portocaliu, mov sau roşiatic cum am văzut la alte telefoane.

Senzaţia este că avem un telefon midrange aici, nu un flagship veritabil.

Mostre video: 

Trecem şi la captura video, unde am operat la nivel Full HD, în format MP4, la 30 FPS şi bitrate de 20 Mbps. Am filmat şi în 4K, dar nu avem Full HD la 60 FPS. Culorile arată foarte bine, mai ales verdele, neaşteptat de bine şi clar peste Huawei P20 Pro. Microfonul îşi face treaba foarte bine, făcând din acesta un device bun de luat la concerte. A surprins perfect muzica pe care o ascultăm la căşti.

Claritatea capturii video este excelentă, iar la testul de stabilizarea am avut o imagine cam tremurată, dar fără exces de refocalizare. Am văzut mai rău de atât, deci stabilizarea ar putea fi acceptabilă până la urmă. Filmarea 4K este foarte clară, detaliată şi are culori bune, dar parcă nu are "scânteia" şi glossul a ceva oferit de Sony, Apple sau Samsung. Suntem la nivel de Galaxy A8 (2018) parcă, aproape de un Xperia XA2 şi un Motorola Moto X4.

Captură video selfie nu e chiar rea, dar nici memorabilă. Deşi avem ditamai rezoluţia pentru camera frontală putem realiza filmări 720p doar, nu Full HD. Şi nu am fost păcălit de modul Beauty ca la Huawei P20 Pro, ci chiar e doar HD şi atât. Textura feței e OK, dar la claritate se poate da boost. Captura video slow motion Full HD la 240 FPS arată ca la iPhone-uri, doar că având ceva mai multă refocalizare.

Arată chiar bine acea fântână în slow mo. E o captură video bună după standardul unui Xiaomi, e peste Nokia 8, Xiaomi Mi 6 şi se bate cu high midrangerele şi cu ASUS ZenFone 5z.

Mostre video low-light:

Captura video low light implică halouri mari pentru lumina stradală, flicker la mişcare, un microfon foarte bun şi un zoom mixt, slab la prima captură şi bun la a doua. Apare ceva grain, culorile sunt OK şi nu avem motion blur. Nivelul de galben este aceptabil, halourile sunt alungite, dar per total nu avem un număr exagerat de artefacte. E acceptabil când operezi în zona midrange, dar nu e memorabil pentru un flagship.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×