Xiaomi Pocophone F1: OS, UI, aplicaţii cu un MIUI abstract, fără deblocare facială

916 ori
<b>Xiaomi Pocophone F1: OS, UI, aplicaţii cu un MIUI abstract, fără deblocare facială</b>Deși nu era exclus ca Xiaomi Pocophone F1, cel mai ieftin flagship cu procesor Snapdragon 845 de pe piață să debuteze cu Android Nougat, iată că firma chineză nu a făcut această greșeală și livrează telefonul direct cu Oreo 8.1 chiar

Xiaomi Pocophone F1 putea face greşeala fatală de a debuta cu Android Nougat, dar din fericire nu e cazul şi mai mult decât atât, are Android 8.1 Oreo cu MIUI 9 peste. E MIUI 9.6 chiar şi vine cu o interfaţă minimalistă şi abstractă, care nu are iconuri cu care să relaţionezi precum cu nişte obiecte din viaţa reală.

Xiaomi Pocophone F1

Avem un agregator de lucruri utile pentru cel mai din stânga homescreen, cu shortcut-uri, notiţe şi calendar integrate. Multitaskingul se face pe bază de cards, cu swipe în sus pentru a închide aplicaţiile respective. Există şi split screen, care cumva mi s-a părut că funcţionează foarte rapid şi fără eficient, poate mai rapid decât pe multe alte telefoane.

Video-review Xiaomi Pocophone F1, interfață grafică și software:

Dacă ţineţi apăsat pe homescreen accesaţi zona de widget-uri, clasice pentru MIUI şi rămânând neschimbate pe parcursul ultimilor ani. Avem şi setări legate de tranziţii, iconuri, grupaje şi aliniamente. Cu un swipe în jos din partea de sus a ecranului ajungem în zona Quick Settings şi cea de notificări. Setările sunt foarte generoase, cu opţiuni care te scapă de butoanele virtuale şi le înlocuieşte cu gesturi swipe în stil iPhone X sau Android Pie.

Avem şi Second Space, care e ca şi cum ai folosi un telefon nou, de la zero, fără aplicaţii, un spaţiu "pe curat". Avem şi Quick Ball, un widget plutitor cu shortcut-uri utile, gesturi de control şi activităţi şi opţiuni asociate apăsării butoanelor laterale. Există şi un mod de utilizare cu o singură mână, funcţie Dual Apps (Facebook) şi un Pocket Mode. Pe partea de securitate am fost şocat că nu am găsit nici urmă de deblocarea facială cu infraosu care a scăpat pentru acest telefon.

Am avut doar scannerul de amprente, care are un setup în 12 paşi, permite realizarea de plăţi şi e foarte, foarte rapid la deblocare, instant chiar. Pe lista de aplicaţii preinstalate am găsit 37 de nume, ceea ce este acceptabil. Găsim Facebook, Duo, Drive, Notes, MIUI Forum, scanner de coduri QR şi cea mai utilă aplicaţie este Security. Aceasta include un Cleaner, un Booster pentru jocuri, Block List şi un Deep Cleaner.

Îmi place foarte mult şi funcţia Screen Recorder, care îţi permite să faci captură video a ecranului, la un bitrate şi rezoluţie aleasă. Util pentru gameri, aş spune. O experienţă software satisfăcătoare şi aş zice că deblocarea facială va sosi cu un update viitor.

Disponibilitate

Prețuri actualizate

 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×