Amintiri din mobilarie: cum mi-a fost furat telefonul În 2002 (Editorial)

2.589 ori
<b>Amintiri din mobilarie: cum mi-a fost furat telefonul În 2002 (Editorial)</b>Pentru a mai descreți niște frunți și a evita obișnuitele controverse Android versus iOS și altele, astăzi m-am gândit să vă delectez cu o povestioară. Nu vă faceți griji, rămânem în lumea mobilelor... oarecum. și pentru a porni deja...

Pentru a mai descreți niște frunți și a evita obișnuitele controverse Android versus iOS și altele, astăzi m-am gândit să vă delectez cu o povestioară. Nu vă faceți griji, rămânem în lumea mobilelor... oarecum. și pentru a porni deja discuțiile în comentarii, vă invit să ne povestiți cum, unde și eventual de către cine v-a fost furat telefonul. Până atunci hai să aflați cât de halucinant a fost furtul telefonului meu în 2002.

2002 însemna ca atunci eram în clasa a noua și eram posesor de Ericsson T29, telefon cu clapeta, taste foarte comode și antena tare butucănoasă. Era perioada Connex, perioada când primele secunde din convorbire erau gratis și când foloseam contul MyX pentru dialup. în fine, furtul a fost unul care s-a petrecut după un întreg scenariu și nu o simplă "șuteala" în autobuz. La câteva blocuri distanță de casă așteptam împreună cu un coleg să vină o colegă de clasă pentru a pleca la liceu. Din neant apare un oarecare băiat, pe la 20 și ceva de ani (eu aveam 15) și ne întreabă dacă îl putem ajuta cu ceva. S-a recomandat drept Armando (no comment).

Am avut ceva îndoieli la început, având în vedere etnia sa deloc ariana, dar tânărul parea prietenos și dorea să dea un telefon prietenei sale. El explica că ea se afla în bloc, se tot uita în sus ca și cum ar vedea-o pe domnișoară și se văita că părinții ei nu le aprobă relația. Nepățit fiind și mai credul din fire i-am dat telefonul să o sune și culmea a vorbit cu ea... aparent. Apoi a început să o strige de lângă intrarea în bloc și ne-a rugat să ne dăm mai înspre scara blocului pentru că tatăl ei să nu ne vadă.

Dintr-una în altă am ajuns în scara blocului unde tânărul ne-a asigurat că nu e vreun nebun sau hoț și ne-a arătat un teanc de dolari, asigurându-ne inca o data că nu e hoț si are multi bani. în fine, tot în scara blocului cu telefonul în mâna Armando a schimbat brusc mimica și pe un ton agresiv și rece ne-a ordonat să scoatem tot ce avem de valoare la noi, arătându-ne și un briceag aurit cu lama destul de lungă. Nefiind antrenați în ale bătăii sau ale situațiilor de acest gen am predat mobilul și portofelele și apoi Armando ne-a poftit să urcăm până la etajul 10 în bloc altfel se lasa cu taieturi... și evident să stăm prin bloc și să nu îl urmărim.

Ce să facă doi liceeni speriați? Am pornit pe scări și pe undeva pe la etajul 6 ne-am dat bătuți și ne-am dat seama că ar fi cazul să coborâm totuși, deoarece mai mult ca sigur Armando plecase. Intimidați grav și cam albi la față, am sunat la o ușă la întâmplare și am rugat un domn oarecum dubios la rândul său să ne însoțească cu liftul până jos, povestindu-i tot ce s-a întâmplat. Ne-a însoțit, s-a mirat că l-am ascultat pe Armando și am urcat etajele și ne-a recomandat să mergem la poliție, dupa ce ne-a condus in fata blocului.

Ceea ce am și făcut de altfel, după o oprire pe la părinți pe acasă. în mod bizar polițiștii au fost amuzați de pățanie și trecând peste glume și ironii am ajuns la un catalog cu pozele celor arestați de respectiva secție. Printre ele am găsit atât un membru al formației Akcent, cât și pe domnul care ne condusese până afară și cu liftul până jos. Trebuie să recunosc că a fost de râs când i-am găsit poza acestuia și după o declarație scrisă ilizibil pe o foaie am plecat de la secție la liceu.

în mod evident, telefonul dus a fost și la fel și portofelul și leii din acesta. Acesta nu a fost ultimul telefon pierdut, ci a fost urmat de un Siemens furat din MacDonald's-ul de la Universitate din pasaj (atunci când exista). A fost clasicul furt din buzunarul hainei puse pe spătar cu buzunarele expuse... Nu știu dacă să mă consider norocos sau ghinionist că am avut 2 telefoane furate până acum, dar având în vedere câte telefoane se fură sau pierd în această țară, eu zic că stau bine...

și acum e rândul vostru. Cea mai inedită poveste câștiga o carcasă de iPhone 5!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×