Nokia anunţă 1000 de concedieri în Finlanda, reducând în continuare costurile

1.283 ori
<b>Nokia anunţă 1000 de concedieri în Finlanda, reducând în continuare costurile</b>În cursul acestei săptămâni am primit o veste foarte importantă, una ce vizează în special fanii brandului Nokia. Mulțumită unui parteneriat cu firma HDM Global, smartphone-urile companiei finlandeze ar putea reveni pe piață, de această dată cu Android

Dacă HTC sau BlackBerry ne-au obişnuit cu reducerile de personal, azi Nokia e în prim plan cu o veste de genul. Compania finlandeză a anunţat tăierea a 1000 de joburi, în încercarea de a reduce costurile operaţionale.

Aceste disponibilizări se vor face treptat, până în 2018. La nivel global compania are 104.000 de angajaţi, dintre care 7000 se află în Finlanda. 500 de persoane vor fi concediate la sediul din localitatea Espoo, iar restul din Oulu şi Tampere. Aceste măsuri fac parte din procesul de tranziţie ce urmează dupa achiziţia Alcatel-Lucent.

Nokia are ca scop economisirea a 900 de milioane de euro prin măsurile de restructurare, care continuă. Firma finlandeză trebuie să devină mai profitabilă şi mai bine organizată în faţa noii provocări de a reveni pe piaţa tabletelor şi telefoanelor, strategie anunţată în această săptămână . Noile terminale vor sosi cu Android şi a fost deja încheiat un parteneriat pe 10 ani cu firma HMD Global din Finlanda.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×