Foxconn, Sharp și Nokia; Ce ni se pregătește?

2.856 ori
<b>Foxconn, Sharp și Nokia; Ce ni se pregătește?</b>Foxconn este unul dintre cei mai mari producători de terminale mobile din lume, dacă nu chiar cel mai mare şi nu şi-a ascuns niciodată ambiţiile de a realiza şi produse asupra cărora să deţină un control mai mare. Având în vedere mutările din ultima perio

Foxconn este unul dintre cei mai mari producători de terminale mobile din lume, dacă nu chiar cel mai mare şi nu şi-a ascuns niciodată ambiţiile de a realiza şi produse asupra cărora să deţină un control mai mare. Având în vedere mutările din ultima perioadă, pe viitor Foxconn ar putea avea un cuvânt greu de spus în realizarea unor produse sub branduri celebre (poate și proprii).

În doar câteva luni, Foxconn a preluat grosul Sharp şi a încheiat un contract care îi aduce în prim planul dezvoltării de terminale mobile Nokia, în noua varianta renăscută a companiei. E drept că gigantul chinez a promis că Sharp îşi va păstra independența sub tutela sa şi că brandul va fi intact, dar cine poate garanta acest lucru?

Pentru început Foxconn şi-a numit unul dintre directori, pe Tai Jeng-wu drept noul preşedinte Sharp. Apoi Sharp va trece printr-un val de concedieri masive în perioada următoare. Între timp Foxconn a preluat şi secţiunea feature phone de la Microsoft, dar a primit şi un contract de la HMD Global pentru a produce viitoarele terminale Nokia, cu Android la bord.

Foxconn se va ocupa practic de design, producţie, logistică şi serviciile asociate produselor Nokia pe viitor, având deci un rol vital în evoluţia acestor device-uri. Astfel, ei vor dicta modul în care există Nokia pe piaţă şi asta le conferă putere enormă pe întreaga piaţa telecom. În cazul colaborării cu Apple, Foxconn era doar un partener care trebuia să execute întocmai specificaţiile oferite de Apple, dar legat de Nokia, e mai mult de atât..

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×