Top 10 cele mai ciudate formaturi de telefoane: de la modele flexibile la cele transparente şi modulare, ceasuri-telefoane și handseturi pătrate (Editorial)

6.027 ori
<b>Top 10 cele mai ciudate formaturi de telefoane: de la modele flexibile la cele transparente şi modulare, ceasuri-telefoane și handseturi pătrate (Editorial)</b>De-a lungul ultimilor ani am asistat la o standardizare în ceea ce privește design-ul smartphone-urilor, dar în trecut pe piață existau telefoane cu totul și cu totul inedite. De aceea ne-am decis ca astăzi să vă prezentăm un top 10 al celor mai ciudate

În ziua de azi e uşor să te încadrezi într-o normă dacă eşti producător de telefoane mobile: pui designerul să pornească de la un dreptunghi cu colţuri rotunjite şi apoi adaugi câteva mici nimicuri şi gata telefonul. Există totuşi şi companii mai curajoase, care uneori riscă şi câştigă (alteori pierd), dar măcar au curajul de a ieşi în evidenţă. Noi am decis să facem o colecţie cu astfel de formaturi inedite de handseturi, pe care le vedeţi mai jos.

10. Telefoanele pătrate

Aici îmi vin în minte imediat două modele şi anume Nokia Twist 7705 şi Motorola Flipout, dar sunt sigur că mai există cel puţin una sau două astfel de ciudăţenii. Ele sunt menite pentru cei tineri şi vor să fie un fel de device-uri de socializare numai bune de purtat la brelocul ataşat ghiozdanului de skater. Altfel cam incomode…

9. Telefoane modulare

Sunt pe buzele tuturor în aceste zile, după lansarea Motorola Moto Z şi popularizate şi de LG G5. Aceste modele modulare îşi extind funcţionalitatea primind componente extra ataşate de obicei magnetic sau prin conectare directă cu un slot special. Primim extra baterie, camere, difuzoare, proiector chiar şi carcase rugged. Cu toate lansările din ultima vreme, simţim că acest segment putea evolua ceva mai rapid de la handseturile Modu încoace.

8. Telefoane flexibile

Aici nu prea avem multe exemple, în afară de LG G Flex 1 şi 2 şi concepte precum Nokia Morph sau Nokia 888. E drept ca şi Lenovo a prezentat prototipuri, Samsung a avut modelul Youm la un moment dat, dar în mainstream chiar nu găsim aşa ceva acum. Mai degrabă e-readerele au ajuns flexibile, dar nici acelea în totalitate. Un segment cu dus şi întors, care încă nu a convins că poate fi popular şi acceptat de public.

7. Telefoane cu camera rotativă

În schimb la acest capitol avem exemple gârlă, de la Nokia 5700 la telefoanele Oppo din seria N, inclusiv Oppo N1 şi Oppo N3. Există şi Gionee Elife E7 Mini, dar şi modele chinezeşti ceva mai anonime precum cele iBerry spre exemplu. Nu sunt mare fan al acestei abordări, pentru că în afară de gestul cool de a roti camera, practic pierdem o cameră şi câştigăm un mecanism care se va slăbi şi strica în timp.

6. Telefoane transparente

Fie că vă vine să credeţi sau nu, era o perioadă când telefoanele transparente erau cool. LG a avut unul, Sony Ericsson a avut unul, iar Nokia a avut un prototip în filmul Real Steel. Sony Ericsson Xperia Pureness era o operă de artă, care avea ecranul transparent, în vreme ce LG GD900 Crystal avea tastatura transparentă şi aparent putea afişa şi modele precum peştişori plutind prin ea.

5. Telefoane de gaming

Sony Xperia Play e primul pe listă în acest segment, dar nu uităm nici de modelele Nokia Ngage, sau de tabletele mai mici sau mai mari de la Archos, cu controale de gaming. Acer a lansat anul trecut şi un smartphone Predator de gaming de 6 inch, dar el a dispărut de pe radarul nostru. Ce au în comun aceste modele? Butoane speciale de gaming, grosimi ridicate şi designuri angulare.

4. Ciudăţenii de la Nokia

Puteam foarte uşor să fac un top 10 numai cu designuri ciudate de la Nokia. Uitaţi-vă numai la Nokia 7600 şi cu siguranţă vă veţi întreba oare la ce se gândeau designerii care l-au trasat pe foaie prima oară... Apoi vine ultra ciudatul Nokia 6800, cu o tastatură suprapusă peste alta tastatură. Nu uităm nici de Nokia 5510, care lua decizia să împartă tastatura în două şi arata de parcă un Nokia 3310 devenise Transformer şi se transformase greşit înapoi. Apoi e şi Nokia N93, un camcorder phone şi uriaşa ciudăţenie numită Nokia 7280.

3. Ceasuri cu rol de telefon

Aici nu vorbim despre smartwatchurile actuale, care au şi slot SIM, cu toate că şi ele merită incluse în top, având designuri ciudate. Nu, e vorba despre acel model LG GD910 prezentat la CES 2009. Apoi avem uriaşa ciudăţenie Samsung din 1999, un watch phone ce pare o armă SF, plus Samsung S9110, fix răspunsul dat celor de la LG pentru modelul de mai devreme.

2. Telefoane din materiale bio eco

Când am realizat aceasta sub secţiune mă gândeam fix la modelele Sony Ericsson Aspen, Elm şi Hazel. Ele sunt realizate din materiale reinnoibile şi reciclabile, sunt rezistente la intemperii şi au şi funcţii speciale eco friendly precum calculatoare de CO2 sau încărcătoare care nu consuma extra după ce terminalul se încarcă. Bonus? Toate arată ciudat, mai ales ca textură.

1. Telefoane obscen de scumpe

Motorola Aura e primul telefon de lux vizat de noi aici, dar e şi unul dintre cele mai arătoase modele din lume. Un asemenea design nu prea s-a mai văzut până acum şi toate acele rotiţe sunt fructul ingineriei elveţiene. Telefonul costa 2000 de dolari la debut şi venea cu un cadran din cristal de safir. Apoi avem şi Vertu Signature Cobra, un handset incredibil de inestetic şi decorat parcă de o persoană cu un fetiş pentru cruciulițele pe care le agaţă taximetriştii de oglindă. Apoi îl avem şi pe GoldVish le Million, apogeul urâţeniei şi opulentei şi care costă şi 1.3 milioane de dolari.

Cam acesta a fost un top 10 al celor mai inedite designuri de telefoane mobile şi suntem siguri că dacă mai găsiţi şi altele ni le veţi semnala în comentarii mai jos. Fie ele eşecuri, fie ele decizii curajoase ale unor designeri care au băut o bere în plus, toate ne împing către formatul revoluţionar care să ne scape în sfârşit de eternele dreptunghiuri cu colţuri rotunjite.

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×