Apple primeşte brevetul pentru un device augmented reality transparent şi pentru un terminal cu ecran wraparound

1.077 ori
<b>Apple primeşte brevetul pentru un device augmented reality transparent şi pentru un terminal cu ecran wraparound</b>De curând, Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete a acordat celor de la Apple un nou brevet - de această dată unul ceva mai interesant. Atât în descriere, dar și în schițele ce au ieșit la iveală, se face referire la un terminal augmented reality transpar

Apple a primit în această săptămână o serie de brevete foarte interesante, care fac referire la terminale mobile, inclusiv unele transparente şi oferind funcţii augmented reality. Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete a acordat proprietatea intelectuală pentru un "terminal transparent electronic", ajuns în portofoliul Apple.

Se pare că acest brevet face referire la un concept augmented reality transparent care făcea senzaţie pe web în 2014. Documentele menţionează modalitatea prin care unul sau mai multe ecrane touch sunt integrate într-un panou transparent şi le permit utilizatorilor să vadă imagini generate digital şi suprapuse peste obiecte din lumea reală.

Există variante ale acestui concept în care terminalul ar avea doar o porţiune de ecran transparentă, în vreme ce în alte variante primim un fel de "ferestruică" transparentă separată de ecran. Circuitele vor fi mutate din calea acestui mecanism sau mascate cu vopsea opacă. O altă variantă posibilă implică două ecrane suprapuse, unul oferind imagini digitale ce simulează iluzia de 3D.

Celalalt brevet face referire la un device cu un ecran "wraparound", adică un handset cu ecran flexibil AMOLED şi construcţie din sticlă. Rezultatul ar fi un device fabricat complet din sticlă, care continuă şi pe muchii şi în spate, fără vreo delimitare clară. Ca de obicei brevetele nu înseamnă că vom şi vedea astfel de telefoane prea curând.

Poate în 2020...

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×