Jocuri de 151 milioane $ pentru telefoanele mobile

Autor:  | Publicat în:  Jocuri 1.064 ori
<b>Jocuri de 151 milioane $ pentru telefoanele mobile</b>Veniturile din jocurile dedicate terminalelor mobile au crescut cu peste 61% in 2006, fata de anul precedent. Aproape 17.4 milioane de utilizatori au descarcat cel putin cate un joc pentru telefonul mobil in ultima parte a anului 2006, comparativ cu cei...

Veniturile din jocurile dedicate terminalelor mobile au crescut cu peste 61% in 2006, fata de anul precedent. Aproape 17.4 milioane de utilizatori au descarcat cel putin cate un joc pentru telefonul mobil in ultima parte a anului 2006, comparativ cu cei 12 milioane de downloaderi din 2005.

S-a iesit de mult din demograficul initial care definea publicul jocurilor pentru telefoanele mobile drept barbati intre 18 si 24 de ani. Spectrul acestuia s-a largit si avem de-a face cu o majoritate feminina - 65% din jocuri sunt cumparate de femei, 40% dintre jocuri sunt cumparate de consumatori intre 25-36 de ani.

Lupta a devenit la fel de acerba in domeniul jocurilor pentru terminalele mobile, cum este si in domeniul consolelor. 90 de producatori incearca sa se afirme pe piata ce de abia infloreste, iar in fruntea listei se afla EA Mobile cu 28% din castiguri. Gameloft si Glu Mobile impart locul cu 11% fiecare si nume celebre ca Namco I-play, Digital Chocolate sau Capcom si-au facut si ele un loc in acest top al veniturilor cu 2 pana la 6 procente din total.

Cu toate aceste cifre si sume fabuloase, o singura intrebare se ridica: "Care este cel mai jucat joc pe telefoanele mobile?" Banuim ca raspunsul corect este clasicul Snake, dar nici Tetris nu este departe, avand in vedere ca este pe primul loc in SUA la capitolul "jocuri incorporate pe telefoanele mobile puse in vanzare".

⚡ Avem 3 telefoane de dat celor care ghicesc ora la care dă startul eMAG promoției de Black Friday în 2018 (detalii AICI).
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×