"Soneriile cu manele" te costa prea mult? UE stie!

1.468 ori
<b>"Soneriile cu manele" te costa prea mult? UE stie!</b>Comisia Europeana a avertizat tinerii si copiii sa se fereasca de pacalelile cu sonerii de pe diverse site-uri web, care aplica tarife prea mari pentru acestea. Avertizarea a venit dupa ce un studiu a aratat ca 80% dintre cele peste 550 de site-uri care...

Comisia Europeana a avertizat tinerii si copiii sa se fereasca de pacalelile cu sonerii de pe diverse site-uri web, care aplica tarife prea mari pentru acestea.

Avertizarea a venit dupa ce un studiu a aratat ca 80% dintre cele peste 550 de site-uri care ofera sonerii in 27 de tari UE incalca legea consumatorului. Jumatate dintre aceste servicii au ca public tinerii, care pot fi usor victima unor tarifari misterioase, taxe si costuri despre care afla abia cand vad factura telefonica. Meglena Kuneva, comisar european care se ocupa cu protectia consumatorului a afirmat ca toate aceste site-uri vor fi depistate, dar si clientii lor vor fi preveniti.

Vanzarile de sonerii in Europa au fost estimate la o valoare de 691 de milioane de euro in 2007, reprezentand 29% din toate continuturile mobile vandute pe cele 500 de milioane de handseturi de pe "Batranul Continent". Comisia a anuntat ca 7 tari (Norvegia, Finlanda, Suedia, Letonia, Islanda, Romania si Grecia) vor publica numele site-urilor cu neregularitati. Printre acestea se numara informatii neclare despre preturi, precizarea incompleta a taxelor sau lipsa informatiilor despre faptul ca utilizatorii se aboneaza fara stirea lor la un serviciu.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×