Huawei Watch 3 Pro Unboxing + Review: purtabilul complet, acum cu HarmonyOS şi materiale ultra premium (Video)

18.281 ori
<b>Huawei Watch 3 Pro Unboxing + Review: purtabilul complet, acum cu HarmonyOS şi materiale ultra premium (Video)</b>Pe 22 iunie Huawei a adus în România primele sale produse cu HarmonyOS la bord şi e vorba despre ceasurile Huawei Watch 3 şi Watch 3 Pro, dar şi tabletele MatePad Pro 10.8 şi MatePad 11. Am văzut aceste produse

Pe 22 iunie Huawei a adus în România primele sale produse cu HarmonyOS la bord şi e vorba despre ceasurile Huawei Watch 3 şi Watch 3 Pro, dar şi tabletele MatePad Pro 10.8 şi MatePad 11. Am văzut aceste produse la evenimentul de lansare din România, apoi a doua zi ceasurile au fost oferite la precomandă, cu perechi de căşti cadou. Am primit şi un Huawei Watch 3 Pro în test, am petrecut câteva zile cu el şi acum avem pentru voi un unboxing şi o colecţie de impresii, date şi detalii.

Ofertă

Huawei Watch 3 oferta

Între 23 iunie şi 6 iulie Huawei Watch 3 Pro vine cu căştile FreeBuds Pro cadou. Ceasul are o variantă clasică de 1999 lei şi una Elite, cu o curea din titaniu la 2499 lei.

Pe scurt

Dacă vă e lene să citiţi toată recenzia sau vreţi un rezumat rapid, Huawei Watch 3 Pro are ca puncte cheie următoarele aspecte:

  • măsoară temperatura pielii 
  • este fabricat din materiale ultra premium
  • are senzor SpO2
  • vine cu propriul magazin de aplicaţii
  • este independent faţă de telefon şi are e-SIM

Unboxing

În cutia ceasului se află încărcătorul magnetic cu conector USB-A, manualul şi garanţia, dar şi o curea din fluoroelastomer. Ceasul are deja montată o curea metalică, dar şi extra extensii, "zale" dacă vreţi pentru mărirea lungimii curelei.

Design

Purtabilul este fabricat din titan (sau dacă vreţi să îi spuneţi titaniu) aerospaţial fuzionat perfect cu cristal de safir, care constituie cadranul produsului. Faţă de versiunea Watch 3, care e mai mignonă şi foarte curbată, acest ceas e mai degrabă plat şi are indicatoarele de oră la marginea ecranului vizibile, pentru o tuşă analogică şi de clasicism. Poate rezista cu brio la intemperii şi trecerea timpului, fără urme de uzură, conform Huawei. În spate se află zona cu senzorii, realizată din material ceramic prietenos cu pielea.

Este şi o pudră din nano zirconiu aplicată, cu acelaşi scop de creştere a confortului. În dreapta se află butoanele ceasului, cel 3D Crown rotativ, zimţat şi permiţând rotirea în incremente. Are şi feedback prin vibraţii. Apoi vine un buton metalic mai degrabă plat, care ţinut apăsat declanşează asistentul Celia, iar apăsat o dată te va duce spre zona de funcţii de fitness.

Huawei Watch 3 Pro

Cureaua metalică este solidă, grea, impunătoare şi mai mult decât orice, elegantă. Este realizată dintr-o combinaţie de oţel inoxidabil şi titan şi a fost polisată de peste 300 de ori. Cel mă bun aspect al său e faptul că nu trebuie să te duci cu cea la ceasornicar, dacă îţi e prea mică sau mare. Poţi desface acele zale foarte uşor trăgând de un mic butonaş care îi retrage spiţa principală, cât să o introduci în orificiul de pe lateralul curelei. Sigur am folosit terminologie la care pasionaţii de ceasuri vor obiecta, dar cred că pot trăi cu asta.

Ceasul are şi certificare 5 ATM, rezistent la scufundarea în apă. Măsoară 48 x 49.6 x 14 mm, ceea ce îl face destul de gros şi mare, mai ales pe o încheietură mică, cum am eu de exemplu. Cântăreşte 63 de grame fără curea, ceea ce explică de ce nu prea i-am testat monitorizarea somnului (e incomod să dormi cu el la mână, eventual doar în varianta cu cureaua din fluoroelastomer).

Huawei Watch 3 Pro

Acea curea e mai uşoară, mai uşor de prins, dar te poate irita dacă transpiri excesiv la fitness. În general e totuşi mai prietenoasă cu pielea decât metalul la utilizarea de zi cu zi.

Display

Huawei Watch 3 Pro

Ceasul are un ecran AMOLED de 1.43 inch, unul tactil şi color, cu rezoluţie de 466 x 466 pixeli şi 326 ppi ca densitate. E foarte clar, luminos, viu colorat şi responsiv.

Senzori

Huawei Watch 3 Pro

Am făcut şi o listă cu senzorii acestui ceas:

  • accelerometru
  • giroscop
  • senzor geomagnetic
  • senzor optic pentru puls şi oxigenarea sângelui
  • senzor de lumină ambientală
  • senzor de presiune barometrică
  • senzor de temperatură

Hardware şi baterie

La bord avem şi 2 GB RAM, 16 GB stocare, o baterie care pe hârtie ține 5 zile în mod smart şi 21 de zile în mod Ultra Long Battery. În realitate dacă faci sport des, asculţi muzică pe cea şi ai funcţiile de puls, SpO2, temperatura mereu active o să îi consumi bateria cam în 3 zile. Primiţi şi încărcare wireless, inclusiv de la un telefon cu reverse charge.

Încărcarea cu cradle-ul sau durează cam o oră şi jumătate. Există şi încărcare rapidă, care în 10 minute îţi oferă 20% baterie Vine şi cu CPU dual core.

Conectivitate

Putem conecta ceasul cu orice telefon cu minim Android 6.0+ şi iOS 9.0+. Ceasul are suport 4G via eSIM (Vodafone şi Orange România), Wi-Fi doar în banda de 2.4 GHz, dar şi Bluetooth 5.2, NFC (fără serviciu de plăţi activ încă în România, sau mai bine zis o aplicaţie compatibilă), GPS dual band, difuzor cu 4 orificii şi microfon. Poţi realiza apeluri telefonice de pe ceas şi să trimiţi mesaje.

Software

Ceasul rulează HarmonyOS 2.0, care foloseşte swipe-ul din stânga ca funcţie Back, apăsarea butonului Crown pentru a te duce la zona de funcţii şi aplicaţii şi rotirea sa pentru a parcurge o listă verticală sau a mări acel "nor" de aplicaţii în stil Apple watchOS. Ceasul are şi watch face-uri dinamice şi customizabile, un soi de "Widgeturi" după watch face-ul principal şi o zonă de notificări accesată cu un swipe în sus. Swipe în jos de pe watch face te duce la un soi de Quick Settings, cu opţiuni de conectivitate, o funcţie de scurgere a apei din ceas după scufundări şi alte opţiuni utile.

Era să uit, avem şi Always on Display, dar el va consuma baterie în plus. Asistentul Celia e destul de rapid, responsiv şi ştie destul de multe răspunsuri. Aş zice că e peste Bixby şi Cortana, dar sub Alexa, Google Assistant şi Siri.  Puteţi instala aplicaţii din Huawei AppGallery pe ceas, dar deocamdată nu sunt foarte multe şi majoritatea sunt de fitness, hărţi, joculeţe şi muzică.

Ceasul are propriul player muzical cu care poţi asculta muzica fie la difuzor, fie la căştile conectate via Bluetooth. Avem şi agendă, Meteo, busolă, cronometre şi alte funcţii utile de genul.

Fitness şi sănătate

Ai peste 100 de moduri sport disponibile aici, dar şi posibilitatea de a identifica automat o activitate fizică, recunoscută de ceas în vreme ce o faci. Are moduri de înot, vâslit, bicicleta eliptică, alergat, yoga, plus multe altele. Vei putea alege să monitorizezi pulsul punctual sau 24 din 24 şi găsesc senzorul acesta destul de precis, în comparaţie cu pulsoximetrele mele luate pe durata pandemiei. Şi măsurarea oxigenului din sânge, SpO2 s-a făcut la acelaşi nivel precis.

Huawei Watch 3 Pro

Temperatura e şi în grafic, cu măsurătorile pe care le primesc la intrarea în fiecare magazin sau cu termometrele de acasă (33.3-34 grade la nivelul pielii mai mereu, puţin mai scăzut în timpul somnului şi în general noaptea). Există şi o funcţie de meditare şi exerciţii de respiraţie, dar şi de măsurare a nivelului de stres.

Mai important mi se pare un lucru mai puţin mediatizat la ceas: detecţia căderii şi apelarea unui contact de urgenţă din agendă, lucru vital pentru o persoană bolnavă sau bătrână. Monitorizarea somnului nu am apucat să o testez, din motivele menţionate mai sus.

Concluzie

Pro:

  • elegant, materiale premium la nivel de ceas elveţian
  • uşor de lărgit sau micşorat, schimbat cureaua
  • ecran responsiv
  • asistentul Celia a surprins plăcut
  • senzori de calitate, calibraţi bine
  • peste 100 de funcţii de fitness
  • autonomie OK dacă nu eşti power uşer
  • ecran excelent
  • funcţionalitate e-SIM şi independență faţă de telefon

Contra:

  • are nevoie de mai multe aplicaţii
  • este masiv, gros, incomod de purtat când dormi
  • pentru neofiţi (şi cei cu unghii tăiate prea bine) va fi greu să schimbaţi extensiile curelei metalice
  • fără plăți cu ceasul încă
  • fără EKG şi măsurarea tensiunii arteriale

Huawei Watch 3 Pro mi se pare un ceas pentru cei care mizează întâi pe eleganţă şi apoi pe o monitorizare precisă a metricilor care au devenit din moft necesitate în ultimul an. Vrem cu toţii să ştim mereu ce temperatură avem şi cum stăm cu oxigenarea sângelui şi cu pulsul pentru a ne alunga gândurile negre că am fi infectaţi cu Covid sau că am suferi de altă afecţiune cardiovasculară. Nu trebuie subestimată măsurarea temperaturii pielii, pe mine temperatura mea des scăzută m-a pus pe gânduri legate de un hipotiroidism.

Avem şi o sumedenie de moduri sport şi în sfârşit aplicaţii pe un ceas Huawei, dar şi posibilitatea de a lăsa telefonul acasă şi a purta convorbiri de pe ceas şi avea semnal oriunde, fie pe 4G fie Wi-Fi. Ştiu, preţul e ceva mai mare, dar primiţi cam toţi senzorii posibili în acest moment (minus EKG) şi un corp foarte elegant.

Huawei Watch 3 Pro Unboxing + Review

Huawei Watch 3 Pro
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×