Allview V-Bass Review: difuzorul smart cu Amazon Alexa de care ai nevoie, acasă, la birou sau pe bordul maşinii (Video)

1.451 ori
<b>Allview V-Bass Review: difuzorul smart cu Amazon Alexa de care ai nevoie, acasă, la birou sau pe bordul maşinii (Video)</b>Pe masa noastră de teste s-a aflat de curând și boxa smart Allview V-Bass, un dispozitiv inteligent echipat cu asistentul vocal Amazon Alexa. Noi vi-l oferim la concurs și aveți ocazia totodată să aflați care sunt principalele sale funcții și

Allview V-Bass sosea luna trecută pe piaţă, drept un produs inedit pentru compania braşoveană, care se ocupă de obicei de telefoane, tablete şi în ultima vreme şi de ceasuri şi soluţii smart home. V-Bass este un difuzor smart, cu Amazon Alexa la pachet şi costă 249 lei. Poate fi al vostru prin tragere la sorţi pe 9 mai seara, dacă v-aţi înscris la concurs. În ce măsură ne-a cucerit gadgetul aflaţi mai jos.

Allview V-Bass

În primul rând acest device cilindric măsoară 67 x 64 x 105 mm şi cântăreşte 300 de grame, fiind destul de compact încât îl puteţi lua oriunde. Poate sta pe noptieră, în sufragerie, dar şi pe bordul maşinii. Se conectează via Bluetooth 4.1 la telefonul mobil, care trebuie să aibă aplicaţia Siebo Multiroom preinstalată (o găsiţi în Play Store). Prin intermediul aplicaţiei puteţi conecta boxa la WiFi, de care are nevoie Alexa pentru a îşi etala forţele.

Allview V-bass

Allview V-Bass e disponibil pe gri şi primul lucru pe care îl observaţi la el este zona superioară rotativă, care scade/creşte volumul. Senzaţia rotirii acelui mecanism aduce cu cea de la mecanismul iDrive de la BMW sau bătrânul buton rotativ de la combinele de muzică de pe vremuri. Cu o putere de 3W, difuzorul m-a surprins prin bas, deşi ar fi trebuit să mă aştept la asta, având în vedere că numele său conţine cuvântul "bass".

Allview V-bass 4

Pesemne Allview a sesizat că mai toate difuzoarele moderne, chiar şi cele cu pretenţii s-or auzi bine, dar la bas cam scârţâie şi au decis să pluseze aici. Claritatea e la rândul său excelentă, înaltele au fost bine reprezentate şi vocea a fost caldă. Veţi putea asculta muzica de pe telefon, redată pe difuzorul Allview, fără pic de delay sau probleme. Conexiunea se face foarte rapid.

Autonomia lui V-Bass este de până la 4 ore şi pot confirma asta, ba chiar mai mult de 4 ore aş zice. În spatele său se ascunde o baterie Li-Po de 1200 mAh şi 3.7 V. Şi dacă am terminat cu playback-ul muzical, să vedem care e treaba cu Alexa. În primul rând aveţi nevoie de următoarele lucruri: un cont Amazon, aplicaţia Amazon Alexa şi o setare a acestora.

Amazon Alexa

După ce v-aţi logat şi totul e gata, va trebui să apăsaţi butonul Bluetooth al difuzorului pentru a trece în mod WiFi. Apoi se poate apăsa butonul marcat cu un microfon pentru a o întreba pe Alexa cam orice va trece prin cap, evident în engleză. Răspunsurile AI-ului sunt date foarte rapid, fie că e vorba de rădăcina pătrată din 64, cine a fost preşedintele SUA în 1950 sau care e înălţimea vârfurilor din Alpi.

Dar Alexa ştie mult mai mult de atât. Când nu e personaj central în serialul Mr. Robot, creatura prinsă în corpul cilindric (metaforic vorbind) setează remindere pentru voi, vă spune ce aveţi în calendar şi poate reda muzica pe care o aveţi în contul Amazon. Mai mult decât atât, vă citeşte audiobook-uri întregi, vă reda ştirile via postul de radio NPR şi chiar poate juca faimosul Jeopardy cu voi.

Amazon Alexa

Nu e totul muzică şi stricteţe aici, pentru că Alexa e gata să vorbească despre metafizică şi viaţa, să vă spună glume şi bancuri şi să răspundă legat de alte AI-uri. Vom putea să îi cerem să afişeze restaurantele din zonă, cum e vremea, ce filme rulează în apropiere sau o rută spre o destinaţie. În aplicaţia dedicată avem şi TuneIn Radio şi veţi putea porni posturile preferate prin Alexa, prin comandă vocală.

Fie că preferaţi country-ul sau rockul alternativ, Alexa va găsi imediat posturile. În plus, în timp ce ascultaţi muzica îi puteţi da comenzi legate de experienţă audio, precum "Softer", "Pause", "Turn It Up", "Loop" şi altele de gen. Trebuie să recunosc că aş putea discuta cu Alexa ore întregi şi AI-ul vă tot evolua, deci conversaţiile şi comenzile pot doar să fie şi mai precise şi interesante.

Ştiu că e bizar să vorbeşti cu un AI preprogramat, dar pur şi simplu nu te poţi abţine să îl testezi iar şi iar şi iar. În aplicaţia Amazon Alexa avem colecţia răspunsurilor sale şi la un moment dat asistentul a început să cânte rap chiar. Allview V-Bass va rămâne în memoria mea prin designul compact, preţul accesibil, basul excelent şi prin faptul că m-a făcut să îmi placă maxim Amazon Alexa.

Celelalte difuzoare smart de pe piaţa costa mult mai mult şi mi se pare un super chilipir suma de 249 lei. Aş da produsului nota 9.5 din 10, singurele obiecţii fiind că nu are slot microSD pentru a asculta muzica direct fără telefon, faptul că partea superioară atrage praful şi scamele şi că nu avem comandă vocală fără să apăsăm pe buton. 

Acestea sunt totuşi first world problems ale mele mai degrabă decât neajunsuri, iar produsul este excelent, pentru cine vrea un înlocuitor de secretară, animal de companie şi oricât de trist ar suna... un prieten virtual.

Vă puteți înscrie la concursul ce vă transformă în posesorul unei boxe smart Allview S-Bass chiar de aici. Câștigătorul va fi ales prin tragere la sorți chiar în această seară de 9 mai la ora 21:00!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×