Huawei Color Band A1 Review: o brăţară de fitness compactă, discretă cu senzor UV ca punct distinctiv (Video) (Introducere, Video Review, Disponibilitate)

2.946 ori
<b>Huawei Color Band A1 Review: o brăţară de fitness compactă, discretă cu senzor UV ca punct distinctiv (Video)</b>Atunci când am testat telefonul Huawei Nova, am avut ocazia să ne jucăm şi cu brăţara de fitness Huawei Color Band A1. În sumedenia de purtabile prezente pe piaţă, acest model se remarcă prin senzorul sau UV, întâlnit de obicei pe modele mult mai scumpe.

Introducere

Atunci când am testat telefonul Huawei Nova, am avut ocazia să ne jucăm şi cu brăţara de fitness Huawei Color Band A1. În sumedenia de purtabile prezente pe piaţă, acest model se remarcă prin senzorul sau UV, întâlnit de obicei pe modele mult mai scumpe. Cu un design minimalist şi comod, terminalul este un fitness tracker fără ecran şi cu o aplicaţie bine compartimentată.

Produsul costă 239 lei la eMAG.ro şi se găseşte într-o variantă cu curea din silicon sau din piele. Are rol de monitorizare a somnului, poate număra caloriile arse şi evident include şi pedometru, ca toate suratele sale. Pentru a putea profita din plin de funcţionalitatea sa, aveţi nevoie de aplicaţia dedicată din Play Store, ce ocupa 4 MB şi are acea interfaţă bine structurată amintită mai sus.

Ea are 3 segmente clar divizate: sport, somn şi UV. E util şi faptul că din aplicaţie aflăm şi echivalentul caloriilor arse, precum un ou consumat, căpşuni, suc sau iaurt să zicem. Fitness-ul e separat în activităţi precum mers, alergat sau mersul pe bicicletă. Am remarcat şi că acest fitness tracker e pornit să vă scoată din casă şi nu identifica prea eficient caloriile arse pe bicicleta statică sau eliptică.

În schimb la exterior se descurcă mai bine, deci prefera deplasarea reală. Am testat şi monitorizarea somnului, obţinând clasicele rezultate de 2 ore de somn liniştit şi 6 de somn mai puţin profund, clasice unui somn de 8 ore. A fost bine măsurată această perioadă de somn, mai precis decât mă aşteptam sincer să fiu. Nici pedometrul nu a dat vreun rateu, spre deosebire de o brăţara iHealth să zicem. Avem și grafice asociate în aplicația de pe telefon.

Pairing-ul se face cu smartphone-ul via Bluetooth şi avem şi funcţie Find My Band, care îl face pe Color Band A1 să vibreze şi să îşi aprindă LED-ul integrat, pentru a fi mai uşor de găsit în caz de pierdere. Acest accesoriu e certificat IP57, pentru rezistenţa la apă, cântăreşte 20 de grame şi corpul e fabricat din metal, iar cureaua din silicon sau piele.

Vibraţiile şi LED-ul ne vor indica faptul că avem notificări pe telefon, apeluri ratate, mesaje sau altele de gen. Viaţa bateriei este de aproximativ o lună cu o singură încărcare, care se realizează printr-un mic dock cu port microUSB. Înainte de toate acest accesoriu e compact şi comod şi câtă vreme nu deranjează în timpul somnului, nu o va face nici la fitness.

Se conectează rapid la telefon, are o aplicaţie bine organizată şi detectorul UV e binevenit pe o vară toridă, daca vrem să ne păzim de daune ale pielii sau chiar cancer de piele. Faptul că a fost oferit cadou cu Huawei P9 Lite in septembrie 2016, l-a adus în ochii publicului şi eu zic să luaţi în calcul această variantă dacă nu vreţi să cheltuiţi mai mult de 200 de lei pe un fitness tracker capabil

Video Review

Disponibilitate

Prețuri actualizate
  • 1
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×