Microsoft Display Dock review: înlocuitor de PC şi nu prea, produs pentru utilizatorii hardcore de Office (Video)

1.534 ori
<b>Microsoft Display Dock review: înlocuitor de PC şi nu prea, produs pentru utilizatorii hardcore de Office (Video)</b>Aţi remarcat probabil în unboxing-ul lui Microsoft Lumia 950 XL că mai aveam încă o cutie cu un produs cel puţin interesant. Primită în teste odată cu telefonul Lumia, acea cutie conţinea un Microsoft Display Dock, în valoare de aproximativ 399 lei şi..

Aţi remarcat probabil în unboxing-ul lui Microsoft Lumia 950 XL că mai aveam încă o cutie cu un produs cel puţin interesant. Primită în teste odată cu telefonul Lumia, acea cutie conţinea un Microsoft Display Dock, în valoare de aproximativ 399 lei şi care promitea să transforme telefonul în înlocuitor de PC. În ce măsură reuşeşte aflaţi din prezentarea de mai jos.

Să vă explic cum stă treaba. Imaginaţi-vă că aici gătim şi eu vă spun o reţetă. Reţeta implică următoarele ingrediente:

  • cablu HDMI
  • Display Dock
  • telefonul Lumia 950 XL (sau Lumia 950)
  • alimentator
  • cablu USB Type C to USB Type C
  • tastatură
  • mouse

Ultimele două nu sunt obligatorii pentru că întregul calabalâc se poate controla de pe telefonul Lumia. În fine, conectăm Display Dock la televizor său monitor via cablu HDMI, la sursa de alimentare prin portul din spate şi apoi la telefon prin portul USB Type-C din faţă. În spate ne aşteaptă o grămadă de conectori, inclusiv două porturi USB 2.0, unul USB 2.0 high power şi un DisplayPort.

La porturile USB conectăm tastatura şi mouse-ul şi gata, avem Office pe marele ecran cu experienta in stil PC. Telefonul va trebui pus în mod Continuum prin accesarea aplicaţiei dedicate şi apoi va "oglindi" pe ecranul televizorului sau monitorului conţinuturi de pe el. Avem parte de un meniu Start şi putem accesa Word, Excel, PowerPoint, Outlook sau Microsoft Edge.

Toate sunt full screen şi fără limitări, dar am şi prins câteva delay-uri la un moment dat. Se poate lucra lejer în Excel şi Word fix ca pe un PC normal, cu zero diferenţe faţă de a avea Office instalat pe PC, din ce am văzut. Display Dock e greuț pentru un accesoriu de genul, la 230 grame (nu că ar fi ceva rău) şi arată ca un Cub Rubik tăiat pe două, dar acoperit cu metal şi elegant.

Are şi aderenţă bună mulţumită unor picioruşe speciale şi trimite şi alimentare spre Lumia, deci nu vă faceţi griji la acest capitol. Vom putea şi viziona clipuri de pe telefon în full screen pe ecran, naviga pe web cu Microsoft Edge şi chiar face pinch to zoom sau scrolling folosind strict ecranul telefonului, dacă ne e lene să utilizăm mouse-ul.

Din păcate Skype, jocurile şi alte aplicaţii nu sunt compatibile cu acest mod de rulare. Am remarcat şi că Lumia 950 XL s-a încins serios după 20 de minute de Continuum. Rămâne clară ideea acestui produs: împătimiţii de Office îl vor utiliza cu drag... şi cam atât. Lipsa lui Skype şi a jocurilor mi se par deal-breakere sincer să fiu.

Poate pe viitor, cu un upgrade produsul să devină mai tentant. Deocamdată rămâne de nişă.

Prezentare video Microsoft Display Dock

Microsoft Lumia 950 XL
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×