Prezentare Google Chromecast 2.0 (2015): micul puc de hockey care va deveni centrul tău de divertisment, streaming şi mirroring (Video)

2.131 ori
<b>Prezentare Google Chromecast 2.0 (2015): micul puc de hockey care va deveni centrul tău de divertisment, streaming şi mirroring (Video)</b>După ce am testat Chromecast Audio, e momentul acum să aruncăm o privire asupra lui Google Chromecast 2.0 (2015), urmaşul Chromecastului cel original de la Google. Lansat anul trecut, acest device ce aduce cu un puc de hockey are at&acirc;t rolul de a...

După ce am testat Chromecast Audio, e momentul acum să aruncăm o privire asupra lui Google Chromecast 2.0 (2015), urmaşul Chromecastului cel original de la Google. Lansat anul trecut, acest device ce aduce cu un puc de hockey are atât rolul de a fi centrul tău de streaming din sufragerie, cât şi înlocuitor de consola de jocuri.

Ideea de dongle care se conectează la TV prin HDMI s-a păstrat, doar că designul e mai rafinat acum, circular și cu o sectiune dedicată HDMI. Acest dongle aduce şi compatibilitate cu reţele WiFi de 5 GHz in plus faţă de predecesor, având avantajul interferenţelor mai scăzute. Prin intermediul accesoriului veţi putea face streaming din Netflix, dar şi din YouTube, Spotify sau Pandora, eventual jocuri precum Just Dance Live.

Fie că aveţi un iPhone, iPad sau un device cu Android, puteţi face casting direct către televizorul cu diagonala mare. În plus vă puteţi trimite şi discografia sau serialele de pe PC către TV prin soluţia media server Plex. Playbackul e controlat de pe telefon sau tabletă şi totul are un setup foarte intuitiv.

Prezentare Google Chromecast 2.0

Trebuie doar instalată aplicaţia Chromecast şi apoi să ne conectăm la device-ul nostru şi să selectăm reţeaua WiFi proprie. În cazul în care nu aveţi chef de streaming video, puteţi reuni cei dragi în faţa TV-ului, unde puteţi vedea galerii de poze de familie, folosind funcţia Backdrop. Ea permite setarea pentru afişare pe ecran a unor galerii foto personale de pe Flickr, Google Photos sau Facebook, chiar si cu rol de screensaver.

Conceptul de mirroring se aplică şi el aici, practic înlocuind cablul HDMI de la laptop sau PC la televizor cu dongle-ul şi aplicaţia. Din Chrome puteţi face casting de pe PC apăsând pe "Cast Entire Screen", iar extensiile vor aduce cu uşurinţă serviciile preferate pe ecranul cel mare. Există şi posibilitatea de casting cu muzica din Google Play Music sau fotografii din Google Photos, spre exemplu.

Google Chromecast 2.0 (2015)

În momentul când începe playbackul din Play Music, el va continua şi dacă folosiţi tableta sau telefonul pentru alte taskuri sau închideţi ecranul. Chromecast 2015 costă în jur de 200 lei, are un diametru de 2 inch şi vine cu spate magnetic ce poate fi alipit de partea din spate a televizorului, iar alimentarea se face de la priză sau de la portul USB al televizorului.

Facilitatea e cuvântul cheie aici şi după ce aţi văzut seriale şi jucat Angry Birds pe TV cu Chromecast ca intermediar nu veţi vrea să mai reveniţi la metodele rudimentare din trecut. Ca să nu mai vorbim că în acest mod un televizor Full HD non smart poate deveni smart şi să ofere multe funcţii ce i-ar fi altfel inaccesibile. [FORUM]

Iată și niște prețuri "naturalizate" ale lui Google Chromecast 2.0:

Prezentare Video Google Chromecast 2.0 (2015)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×