Prezentare TP-Link Archer C5 AC1200: Router gigabit dual-band cu preț accesibil și performanță pe măsură

1.595 ori
<b>Prezentare TP-Link Archer C5 AC1200: Router gigabit dual-band cu preț accesibil și performanță pe măsură</b>Așa cum v-am anunțat în urmă cu doar câteva zile, pe masa noastră de teste a ajuns și routerul TP-Link Archer C5 AC1200, un produs pe care vi-l oferim la concurs. Ați descoperit care sunt pașii necesari pentru a intra în tragerea la sorți

Cu doar câteva zile în urmă v-am informat prin intermediul unui articol și despre cel mai nou concurs organizat pe Mobilissimo.ro alături de cei de la TP-Link, fiind vorba despre un concurs prin care se pune la bătaie un router TP-Link Archer C5 AC1200. Ați aflat din acel articol care sunt pașii necesari pentru a vă înscrie în extragerea programată pentru data de 5 iunie, iar astăzi aflați și ce păreri mi-am format despre acest router.

TP-Link Archer C5 AC1200

Înainte de a trece la impresii, aflați că routerul de față sosește într-o cutie ușor supradimensionată față de conținutul acesteia, dar cu toate acestea dispozitivul de la interior este bine protejat. În cutie se mai găsesc manualele de utilizare, un ghid rapid de setare, dar și adaptorul de rețea pentru priză, respectiv un cablu UTP de culoare galbenă.

TP-Link Archer C5 AC1200, in cutie

Pe spatele routerului se regăsește un sticker ce include parolele standard WiFi, diferite pentru fiecare router în parte și reprezentând modalitatea prin care spargerea rețelei este evitată în situațiile în care posesorul omite să schimbe parola inițială care ar fi putut fi un simplu "admin". 

Acest router de la TP-Link dispune de 4 antene externe menite să asigure conexiuni wireless stabile și o acoperire optimă, iar ca elemente de conectivitate avem 4 porturi LAN 1000Mbps pentru viteze de transfer ultra-rapide și 1 port WAN 1000Mbps. Se oferă și un port USB 2.0 ce poate fi folosit pentru partajarea ușoară a fișierelor, cât și pentru Internet Backup folosind un modem 3G/4G.

Marele punct forte al acestui router este tehnologia Wireless AC care permite laptop-ului sau telefonului să beneficieze de conexiuni de 3 ori mai rapide decât cele în tehnologia Wireless N. Se promit viteze de până la 300 Mbps în banda de 2.4 GHz, respectiv 867 Mbps în banda de 5GHz - conexiuni ideale pentru cei pasionați de streaming video sau de jocurile online. 

TP-Link Archer C5 AC1200

Pe seama testelor pe care le-am realizat, pot spune că rezultatele obținute sunt unele excelente. De precizat faptul că am folosit o conexiune de 5GHz și că dețin un abonament la internet UPC care potrivit contractului pune la dispoziție viteze de până la 500 Mbps la download, respectiv de până la 25 Mbps la upload. 

Drept concluzie ca urmare a folosirii acestui router la mod personal, pot spune că TP-Link Archer C5 AC1200 are un preț excelent în raport cu performanțele oferite după cum ați descoperit și voi mai sus. Acoperirea poate deservi fără probleme o casă cu două nivele, asta dacă routerul este plasat central, fiind ideal și pentru apartamentele mari. Vă puteți înscrie la concursul ce vă poate transforma în fericitul câștigător al unui astfel de router chiar de aici, iar mai jos puteți consulta și prețurile practicate de către retailerii locali pentru produsul de față:

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×